Šípkový olej má unikátní regenerační a hydratační účinky

Přírodní rostlinné oleje proti vráskám a unavené pleti – znáte je? ✅ Poznejte arganový či makadamiový olej do detailu. Zkuste přírodní péči o svou pleť, vlasy a nehty. Seznamte se!

7 rostlinných olejů, které zatočí s unavenou pletí i s vráskami

Toužíte po dokonale vypnuté pleti? Hledáte vhodnou alternativu k vaší kosmetice? Zkuste se zaměřit na přírodní rostlinné oleje, které mohou být nápomocné při péči o vaši pleť.

Skvělé makadamiové ořechy, rudé šípky, tobolky přímo z moringového stromu, marocké arganové oříšky, semínka pupalky dvouleté anebo jadérka z granátového jablka. Všechny zmíněné plody jsou čistě přírodního původu, což je dokonale vystihuje.

V sobě tyto plody ukrývají doslova nezištný tekutý poklad. Jedná se o skutečně kvalitní výživné oleje, které mají úžasné účinky pro vaši pleť.

Zmíněných sedm vybraných olejů čistě přírodního původu, může pomoci zejména vaší zralé či suché pleti, která je vystresovaná a také nedostatečně vyživená. 

Každý z těchto plodů je ovšem trochu jiný. Mají velmi specifickou vůni, barvu a také účinky. Nalézt je můžete rovněž ve složení podstatně drahých krémů, které mají bojovat proti stárnutí.

Nepatří tedy zrovna k těm nejlevnějším rostlinným olejům, ovšem doporučuji je vyzkoušet. A možná se poté od značkových produktů s přívlastkem anti-age obrátíte k přírodní síle produktů, a to v podobě za studena lisovaných přírodních olejů.

Na konci tohoto článku navíc naleznete tři úžasné recepty na regenerační oleje, a to pro nejrůznější typy pleti.

Šípkový olej má unikátní regenerační a hydratační účinky

Arganový olej – Argania Spinosa oil

Ořechy, ze kterých se arganový olej získává, jsou nevídanou pochoutkou zejména u marockých koz. Pokud tedy otevřete lahvičku právě s arganovým olejem, můžete ucítit typickou vůni potažmo pach, který připomíná zmíněné kozy. Ovšem nelekejte se! Olej také obsahuje velmi vysoké množství antioxidačního vitaminu E, skvalen a také karoteny.

Tradičně se tento olej lisuje za studena, a to v jižním Maroku. V místech původu je také po staletí používán právě pro zkrášlení pokožky a také pro udržení mladistvého vzhledu.

Vyhlazuje vrásky a také velmi dobře zjemňuje pleť a umí se postarat rovněž o udržení její hydratace. Také výrazně zlepšuje stav pleti, která je vysušená sluncem či větrem.

Je rovněž vhodný jako prostředek k péči o citlivé oční okolí.

Prodává se zejména z nepražených (vhodný zejména pro pleť), ale také z pražených (vhodných spíše ke konzumaci) jader. V kuchyni v Maroku je také arganový olej velmi známou přísadou. U nás ovšem pro jeho vysokou cenu, není k jídlu tolik využíván.

Nicméně, za skvělou cenu je např. náš Energy Arganový olej, který i já osobně doporučuji. Tak proč to nezkusit, když má samé klady.

Účinky arganového oleje na pokožku

  • bojuje proti stárnutí buněčných struktur (tzv. anti-aging efekt)
  • napomáhá regeneraci pokožky díky obsahu antioxidantů – vitamín E
  • podporuje hloubkovou hydrataci a výživu
  • napomáhá snížení tvorby kožního mazu
  • napomáhá vyhlazování vrásek díky podpoře tvorby kolagenu a elastinu v pokožce
  • vhodný při problémech s ekzémy, rosaceou, lupénkou či kožními záněty

Účinky arganového oleje na vlasy

  • podporuje navrácení lesku a zdraví vlasů
  • prokrvuje vlasové kořínky, stimuluje struktura vlasů
  • hydratuje vlasy – odbourává třepení vlasů

Olej ze semen granátového jablka

Velmi hustý a také výživný olej, který má výrazně sladkou vůni a samostatně může být až trochu hutný, ovšem ve směsi, a to například s jojobovým či mandlovým olejem, je naprosto skvělým pomocníkem pro stárnoucí, suchou, unavenou či popraskanou pleť. Zcela totiž obnovuje její elasticitu i přirozenou hydrataci. Velmi dobře dělá také vlasům. Naleznete ho tak v různých olejích či zábalech. Rovněž se často přidává do šampónů či do kondicionérů.

Tento olej ze semen granátového jablka je zcela unikátní stejně tak, jako plody, ze kterých se olej získává. Má totiž léčivé účinky, které znaly již všechny civilizace v oblastech, ve kterých roste.

V Indii, Číně či na Blízkém východě anebo ve Středomoří si jeho vlastností vždy cenily. Díky jeho unikátnímu komplexu látek (rostlinné hormony, kyseliny a antioxidanty) napomáhá vnitřně zejména na potíže, které jsou způsobeny hormonální nerovnováhou.

Pocení v menopauze, PMS, návaly horka, osteoporóza, diabetes, arterioskleróza, vysoký tlak.

Šípkový olej má unikátní regenerační a hydratační účinky

Jojobový olej – Simmondsia chinensis oil

Simondsie čínská je jedním ze stromů, který uprostřed pouště vydrží klidně i rok bez jakékoliv vláhy. Jedná se o velmi ceněný tělový i pleťový olej, který je vhodný pro všechny typy pleti, a to včetně té citlivé. Chemickými vlastnostmi se jedná zejména o tekutý vosk v kombinaci s unikátním poměrem vysoce nenasycených mastných kyselin.

Životnost jojobového oleje je rovněž poměrně delší, než tomu bývá u ostatních rostlinných olejů. Zejména z tohoto důvodu je také ideálním základem pro olejové parfémy. Stejně tak přirozeně chrání také před slunečním zářením (jeho ochrana odpovídá UV faktoru číslo 3).

Má vysoké regenerační schopnosti, je dobře vstřebatelný a reguluje rovněž vlhkost vaší pokožky. Při pravidelném používání se vaše pleť stane odolnější. Velmi dobře dělá také pokožce, která je popraskaná, vysušená a také ekzematická. Je rovněž protizánětlivý, a tudíž je vhodný pro pleť, která je mastná či se potýká s akné.

V případě, kdy vmasírujete několik málo kapek jojobového oleje do svých vlhkých vlasů, získají dokonalou jemnost, přirozený lesk i hebkost. Já osobně ho velmi ráda používám, a to namísto krému na ruce.

Stačí totiž pouze pár dobře rozetřených kapek jojobového oleje a výživa rukou i ochranná vrstva je zcela zajištěna.

Výhody jojobového oleje

– jojobový olej je vynikající hydratační látka, což je důvodem, proč je složkou tolika kosmetických přípravků

  • protiplísňové, protizánětlivé a antibakteriální účinky
  • obsahuje vitamíny E & B-komplex, zinek, měď, selen, chróm a další aktivní látky
  • funguje jako antioxidant
  • má dlouhou životnost (stabilní na dobu jednoho roku nebo více)
  • zcela bezpečný pro místní použití (včetně dětí)
  • obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4

Jak poznat kvalitní jojobový olej

Sledujte poctivě složení, kdy kvalitní jojobový olej by se měl vyznačovat:

  • 100% organický – měl by být zcela bez přísad, jelikož jej budeme užívat na pokožku, která látky v celém rozsahu absorbuje
  • lisovaný za studena – díky tomu neztrátí účinné látky (vitamíny, minerály a další)
  • 100% čistý – neplaťte za olej, který je namíchán s jinými oleji nebo nekvalitním rafinovaným jojobovým olejem

Makadamiový olej – Macadamia ternifolia oil

Olej se lisuje zejména z ořechů, které mají vysoký obsah oleje. Pro pokožku je tento olej dokonale výživný. Jeho složení je totiž velmi podobné lidskému kožnímu mazu.

Rovněž obsahuje také vzácnou kyselinu palmitoolejovou, která je zcela zásadní pro udržení vitality vaší pokožky, a to na buněčné úrovni. Během například menopauzy ubývá této kyseliny v pokožce, a tudíž je makadmiový olej vhodným pomocníkem v boji proti stárnutí pleti.

Budete mít zájem:  Přírodní léčba senné rýmy – toto jsou naše tipy

Podporuje také hydrataci, má antioxidační účinky, zajišťuje regeneraci tkáně a hodí se pro suchou i zralou pleť. Rovněž ho lze využít k ošetření očního okolí. Skvěle se vstřebává a vaši pokožku zanechává sametově jemnou. Je rovněž ideální k obohacení různých masážních směsí.

Moringový olej – Moringa oleifera oil

Je lehčí než valná většina z těchto olejů. I přesto je ovšem velmi vysoce vyživující. Mimo jiné má také antiseptické a protizánětlivé účinky a harmonizuje produkci vašeho kožního mazu. Hodí se rovněž i na nečistou a také extrémně suchou pokožku.

V kosmetice ho lze využívat zejména pro jeho antioxidační účinky, a to při různých kůrách proti stárnutí. Velmi rychle se vstřebává. Zvláčňuje, zvlhčuje a také čistí a rovněž pěstí.

Někdy se rovněž vyskytuje jako behenový olej. Patří rovněž k olejům, které lidstvo používá již od nepaměti. Známý byl již ve starověkém Egyptě. Než se ovšem začal používat jako alkohol, ředily se ním parfémy, a to z toho důvodu, že velmi skvěle vzdoruje oxidaci. Společně s jojobovým olejem tak patří k nejtrvanlivějším rostlinným olejům vůbec.

Kromě oleje můžete sehnat i další produkty právě z Moringy olejodárné. Jedná se například o doplňky stravy, čaje či prášek z listů.

Hlavní účinky moringového oleje

  • účinkuje proti vráskám na obličeji, na krku a okolo očí
  • doporučován jako anti-aging olej
  • napomáhá podporovat pevnost pleti
  • vhodné proti pigmentovým skrvnám
  • doporučován při problémech se suchou pletí
  • účinně hydratuje pokožku hlavy a vlasy
  • snášený citlivou alergickou pletí
  • napomáhá hojení jizev

Pupalkový olej – Oenothera biennis oil

Olej se zejména lisuje z maličkatých semínek pupalky dvouleté a má velmi významné regenerační účinky, a to na poškozenou pokožku či problematickou pleť. Díky tomu, že obsahuje cennou kyselinu gamalinolenovou, umí navracet elasticitu a napomáhá také při různých ekzémech či lupence. Rovněž ošetřuje citlivou, zralou či suchou pleť.

Pupalkový olej je rovněž účinnou regenerační složkou, a to v mnoha různých kosmetických přípravcích. Velmi dobře se také kombinuje s makadamiovým olejem, díky čemuž je dokonalou výživou pro zralou pleť po klimakteriu. Hodí se rovněž na vlasy či nehty. Na velké množství potíží se rovněž hodí užívat i vnitřně (hormonální nerovnováha, PMS či revmatoidní artritida).

Vnitřní použití pupalkového oleje:

  • ve studené kuchyni k dochucení salátů, zálivek a hotových pokrmů
  • nedoporučuje se do teplé kuchyně – úpravou ztrácí aktivní látky

Venkovní použití pupalkového oleje:

  • alternativa k pleťovým olejům
  • antimykotikum
  • praktický zábal na vlasy
  • vhodný k masážím celého těla

Šípkový olej – Rosa rubiginosa oil

Má velmi výraznou oranžovo červenou barvu. Je vhodné ho míchat také s dalšími rostlinnými oleji. Velmi silnou účinnost si umí udržet i při 10 % koncentraci.

Jedná se o výjimečný a také luxusní olej, a to zejména pro své výborné účinky v boji proti jizvám, a to i těm více zatvrdlým. Rovněž bojuje proti vráskám.

Pokud ho budete používat pravidelně po delší dobu, povrch kůže, který je zjizvený se do značné míry vyhladí. Obrňte se ovšem trpělivostí.

Olej zmírňuje rovněž také další projevy stárnutí a velmi výrazně pomáhá také hydrataci pokožky. Je doporučován také pro léčbu akné, dermatitidy či ekzémů.

Šípkový olej má unikátní regenerační a hydratační účinky

Recepty na výjimečně regenerační pleťové oleje

  • Sepsali jsme pro vás několik receptů z výše uvedených olejů, které mohou být inspirací pro vaši domácí kosmetiku z přírodních olejů.
  • Pro zralou pleť:

• ⅓ oleje z granátového jablka • ⅓ jojobového oleje • ⅓ moringového oleje

• lahvička o obsahu 20 ml s kapátkem

  1. Pro pleť v menopauze:

• ⅓ makadamiového oleje • ⅓ oleje z granátového jablka • ⅓ pupalkového oleje

• lahvička o objemu 20 ml s kapátkem

  • Pro pleť bojující s akné:

• ⅓ jojobového oleje • ⅓ pupalkového oleje • ⅓ moringového oleje • 1 kapka bergamotové silice

• lahvička o objemu 20 ml s kapátkem

Přírodní oleje na pleť

BIO 100% šípkový olej

Zobrazit všechny související produkty

Také ti vždycky vrtalo hlavou, jak to, že Šípková Růženka usnula na 100 let, a pak se probudila snad ještě mladší a krásnější? Před usnutím totiž nanesla na svou tvář můj BIO 100% šípkový olej, tak je to!

Tenhle voňavý, lehoučký olej totiž neúnavně maká, když ty zrovna spíš. Snadno se vstřebává a pleť během noci vyčistí, zregeneruje a omladí

Na denní péči se moc nehodí, takže doporučuju jako omlazující kúru na noc, kdy probíhají ty nejdůležitější regenerační procesy.

Šípkový olej pro všechny typy pleti

To, co je na něm fantastické je to, že se opravdu přizpůsobí všem typům pleti. Ať už máš zralou, suchou, citlivou, smíšenou, nebo mastnou pleť, uvidíš, že budeš spokojená. 

Antioxidanty a zázrak zvaný tretinoin 

Pyšní se univerzálně blahodárným složením mastných kyselin a důležitých antioxidantů. Šípkový olej obsahuje proslulou aktivní látku jménem tretinoin. Ten má úžasné protizánětlivé účinky a je účinnou zbraní v boji proti akné.

Správná aplikace šípkového oleje na pleť

Při správné aplikaci se šípkový olej výborně vstřebává a nezanechává na pleti nežádoucí mastný film. Rozhodně doporučuju nejprve nanést na pleť termální vodu, květinovou vodu nebo jeden z našich 100% přírodních hydrolátů.   

Okamžitý efekt

Po probuzení je pleť odpočatá, hydratovaná, vyčištěná a svěží. 

Netestováno na zvířatech

Samozřejmostí všech mých produktů je HCS certifikát, který zaručuje, že produkt nebyl testován na zvířatech.

Zkušenosti milých zákaznic s mým šípkovým olejem

Alena: „Hned po prvním vyzkoušení krásná, hebká pleť a na vlasy taky super.“

Další specifika šípkového oleje

  • Vyhlazuje jizvičky.
  • Zesvětluje pigmentové skvrny.
  • Je ideálním pomocníkem v boji s rosaceou (růžovkou).
  • Snadno se vstřebává a nezanechává mastný film.
  • dlouhotrvající hydratační účinky.
  • Zklidňuje podrážděnou pokožku.

Oleje lze libovolně kombinovat a násobit tak jejich účinky. Každý olej je něčím unikátní.

Jejich míchání tak umožní rozšířit spektrum jednotlivých prospěšných látek, které na pleť působí, a vyrobit si vlastní, pro svou pleť ideální koktejl.

„Ochutnala“ jsem vzorek od kamarádky a věděla, že i tenhle olej musím mít. Skvělý, nádherná barva, používám na noc, báječně se vpíjí, moje pleť ho miluje a mně se zdá, že mi začínají mizet skvrny (takové ty ze sluníčka, a možná i ty z přicházejícího stáří)… Na noc ho používám v kombinaci s černuchou+hroznem na problematičtější místa, oleje se nepokoušou a já doufám, že do konce roku 2021 dám svou pleť do skvělého pořádku. Už teď mohu vycházet bez make-upu!!! Šípkový olej používám v kombinaci s hydroláty pro lepší hojení jizev po operaci. Pokožka je díky němu hezky vláčná, jizvy se krásně hojí a netáhnou. Velmi doporučuju v tandemu s levanduovým hydrolátem. Objednávala jsem poprvé, ale rozhodně ne naposled. Šípkový olej skvěle vyhovuje mé pleti, ta je každé ráno pěkně vypnutá, výživená a děkuje Vám. Šípkový olej je velmi příjemný pro moji pleť,nezanechává ji mastnou a hlavně nepálí a nedělají se mi po něm pupínky.Mám citlivou pleť a pokud ji produkt nevyhovuje,tak to dá takto vědět.Pak jsem velmi spokojená i s čistícím práškem sider,dlouho jsem hledala čím jemně opravdu vyčistit pleť a s timto mi to jde nejlépe. Děkuji skvělý obchod Šípkový olej je úžasný. Má nádhernou barvu, krásně voní a mé pleti dělá moc dobře. Velice prijemny olejicek na plet. Zatim zkousim jen chvili, ale plet vypada sveze a odpocate. Nemohu si pomoct, ale tento olej mám z krámku zatím nejraději. Barvička, vůně a účinky❤️. Užívám jako noční péči kvůli vitaminu A a pozor na UV i v zimě ženy. Ať nejsme flekaté. Hned po prvním vyzkoušení krásná hebka pleť a na vlasy taky super.

Budete mít zájem:  Léky Na Chronickou Zácpu?

Šípkové Tonizační Sérum 50 ml

Šípkové tonizační sérum – unikátní tonikum pro čištění, tonizaci, rychlou obnovu  a zahlazení stresu a vrásek ve tváři.

 –

Šípkové tonizační  sérum v jednom. Šípek extract a olej je pro pleť tou nejlepší cestou k regeneraci, omlazení a doslova k probuzení. A k šípku jsme přidali koenzym Q10 a kyselinu hyaluronovu.

A aby toho nebylo málo, šípkové tonikum obsahuje magnezium sulfate pro likvidaci stresu ve tváři a krásnou pleť.

Obsahuje samozřejmě další podpůrné složky, které mocně podporují báječné účinky šípku a šípkového olej

  •  –
  • Tonikum obsahuje silný extract šípku a šípkový olejhořčík, panthenol, kyselinu hyaluronovou, inulin, MSM a další výživné látky
  •  –
  • Co víme o šípku a šípkovém oleji?
  •  –

Šípkový olej viditelně zpomaluje projevy stárnutí. Zpomaluje tvorbu vrásek a viditelné vrásky vyhlazuje. Má protizánětlivé, regenerační, hydratační a zjemňující účinky.  Při pravidelném používání je pokožka nádherně hebká, elastická a tonizovaná.

Šípek a šípkový olej obsahuje vysoké procento vitaminu C a nenasycených mastných kyselin a díky tomu chrání dokonale ple´t před nepříznivými účinky vněješího prostředí. Z posledních studií se také ukázalo, že je to velmi dobrá ochrana proti pigmenotvým skvrnám. Šípkový olej patří mezi tzv.

suché oleje a je vhodný nejen na ple´t, pokožku celého těla, ale i na vlasy.

 –

Hořčík – důležitý pro celé naše tělo, vlasy, nehty, správnou funkci vnitřních orgánů. Hořčík si odbouráváme také stresem a proto  ho potřebujeme velmi rychle doplnit, aby nedocházelo k jeho nedostatku v těle.

V současné době se celý svět zajímá o vliv hořčíku na naše tělo a důsledky jeho nedostatku.

Je zajímavé, že velká část hořčíku se velmi rychle vstřebává právě naší pokožkou! Hoříčk je velkým pomocníkem na zarudlou a podrážděnou plet!

  1. – 
  2. Kyselina Hyaluronová nízkomolekulární doplňuje tonikum a dokonale proniká do hlubších vrstev pokožky, vyrovnává vrásky a hydratuje.
  3.  –
  4. Panthenol a jeho účinky:

Silně hydratuje pokožku, zvláčňuje jí a pomáhá jemně vyhlazovat vrásky díky vyhlazení povrchu pokožky. Zároveň působí protizánětlivě a regeneračně. Tím je vynikajícím pomocníkem při drobných zraněních pokožky, například po slunění, při drobných spáleninách.

 –

Kdy je vhodné používat  Šípkové tonizační sérum?

  • stárnoucí pleť
  • podrážděná pleť
  • akné
  • suchá plet
  • citlivá pokožka
  • rozšířené póry
  • klasické použití k tonizaci pleti a její posílení obrahyschopnosti
  • pokožka se sklonem k pigmentovým skvrnám
  • Tonikum neobsahuje konzervant a parfemaci.
  • Před použitím vždy důkladně protřepejte!
  •  –

Před použitím vždy důkladně protřepejte, protože šípkové sérum NEOBSAHUJE ŽÁDNÉ DALŠÍ PŘIDANÉ SLOUČENINY, PEGY A JINÉ EMULGÁTORY musíte nejprve sérum protřepat!!!

  1.  –
  2. Složení: Voda, alkohol, šípkový extract, šípkový olej, hořčík, panthenol,kyselina hyaluronová, inulin, MSM, Koenzym Q10, glycerin, carotino
  3.  –
  4. Balení: 50 ml lahvička

Šípkový olej za studena lisovaný – divoce rostoucí šípky

  • 100% panenský za studena lisovaný Šípkový olej – divoce rostoucí šípky
  • Složení (INCI): 100% Rosa Canina Seed Oil
  • CAS: 84603-93-0
  • EINECS: 283-652-0
  • Způsob výroby: lisování za studena při teplotě mezi 38 ° C a 42 ° C, lisem technologicky určeným výhradně na šípková semena
  • Země původu: Bulharsko
  • BEZ extrakce pomocí CO2, čistý, nerafinovaný, blahodárný a poctivý

Šípkový olej je unikátní a všestranný pomocník v každodenní péči o pleť. Je ceněn pro své zajizvující účinky. Jizvy při pravidelné péči vyhlazuje. Perfektní bojovník proti vráskám. Vyživuje, zvláčňuje, zlepšuje elasticitu kůže a sjednocuje barevný tón pokožky. Redukuje pigmentové skvrny a jiné projevy stárnutí.

Jeho velkou výhodou je, že nezanechává mastný film na pokožce. Řadí se k tzv. suchým olejům. Je velmi příjemný, účinný a má krásné aroma.

V šípkovém oleji jsou zastoupeny například vitaminy A a E, nenasycené mastné kyseliny Omega-6, Omega-3 i Omega-9, draslík, železo, vápník a hořčík.

Je bohatý také na antioxidanty, karotenoidy – proto ta nádherná sytá  oranžová barva. Vitaminy A a E chrání pokožku před škodlivými volnými radikály a zpomalují proces stárnutí. Vitamín E pleť hydratuje.

Více druhů prospěšných mastných kyselin jsou důležité pro stavbu kožních buněk. Proto bývá součástí luxusní kosmetiky.

Díky vysokému obsahu železa pomáhá při anémii. Zastoupené nenasycené mastné kyseliny prospívají kardiovaskulárnímu systému. Šípkový olej je prostředkem posílení celkové obranyschopnosti organismu, proto se doporučuje užívat v období stresu a psychického vypětí.

Použití:

Počistěte obličej 100% květovou vodou, nechte ji lehce vlhkou. Kápněte si pomocí skleněné pipety 1-2 kapky na konečky prstů a krouživými pohyby aplikujte na obličej či tělo. Pro vysoký obsah karotenoidů je po nanesení možné zabarvení pokožky. Zmizí poté, co se olej vpije do kůže.

Můžete si šípkový olej také naředit s olejem bázovým (rostlinným). Ale doporučujeme používat neředěný. Byla by škoda se ochudit o ten exkluzivní zážitek.

100% čisté přírodní produkty, pocházející z krásné krajiny bulharského černomoří. Tyto produkty jsou součástí řady “Drobní zemědělci” – jeden pěstitel – jedno pole – jedna produkce. Podporujeme malé rodinné podnikání, tvrdou práci poctivých lidí.

  1. Balení 30ml – Pro Vaše pohodlí jsme zvolili černé skleněné lahvičky se skleněnou pipetou (dávkování je velmi snadné).
  2. Uchovávejte v chladu a temnu a chraňte před přímým slunečním světlem.
  3. Více si o tomto unikátním šípkovém oleji přečtěte na našem blogu.

Zorro ctitel – balzám na ošetření pokožky se sklonem k jizvám detailní složení – Anela.cz

Olea Europaea Fruit Oil BIO (olivový olej), Butyrospermum Parkii Butter BIO (bambucké máslo), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Linum Usitatissimum Seed Oil (lněný olej), Triticum Vulgare Germ Oil (olej z pšeničných klíčků), Cera Alba (včelí vosk), Squalane (olivový skvalan), Hypericum Perforatum Flower Extract (extrakt z třezalky), Aqua (voda), Calendula Officinalis Flower Extract BIO (extrakt z měsíčku lékařského), Rosa Canina Seed Extract BIO (extrakt z růže šípkové), Propanediol, Tocopherol (přírodní vitamín E), Caprylic/Capric Triglyceride (kaprylové/kaprinové triglyceridy), Pelargonium Graveolens Oil BIO (EO geránium), Helichrysum Italicum Flower Oil BIO (EO slaměnka), Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil (EO bergamot), Tremella Fuciformis Extract (extrakt z rosolovky řasotvoroné), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Gluconolactone (přírodní poly-hydroxykyselina), Sodium Benzonate (benzoát sodný), Calcium Gluconate (glukonát vápenatý), Cannabidiol (extrakt z konopí), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract BIO (extrakt z rozmarýnu), Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol** přirozeně obsaženo v éterických olejích

Budete mít zájem:  Co Je Tezke Ublizeni Na Zdravi?

Bambucké máslo natur LZS, BIO

Dokonale pečuje o citlivou pleť, neboť jeho nejčistší podoba získávaná z ořechů stromů Shea tree (máslovník) obsahuje extrémně vysoký obsah živin, zejména pak allantoinu. Allantoin výrazně podporuje hojení a zklidnění pokožky.

Lněný olej LZS

Je velmi bohatý na nenasycené mastné kyseliny a další výživné látky. Má proto skvělé regenerační, vyživující, ale také zvláčňující účinky zejména na přesušenou a šupinkující pleť.

Olej z pšeničných klíčků LZS

Unikátní je zejména svým vysokým obsahem vitamínu E, díky němuž chrání proti předčasnému stárnutí. Je ideální pro suchou a namáhanou pokožku, kterou hydratuje, vyživuje a chrání.

Olivový olej LZS, BIO

Jeden z nejznámějších rostlinných olejů, který najdeme snad v každé kuchyni. Je nabitý mastnými kyselinami omega-3 a omega-6, vitamíny, minerály a antioxidanty a díky nim pleť krásně vyživí, zregeneruje a zklidní

Ricínový olej LZS

Ricinový olej vyniká hojivými účinky, a to díky velmi vysokému obsahu kyseliny ricinolejové, která se v žádném jiném oleji nenachází. Je obzvláště vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku. 

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro své účinky, ale je součástí jednoho z extraktů, a ve výrobku je ho stopové množství. 

Skvalan

Suchý skvalanový olej se získává z oliv hydrogenací zde se přirozeně vyskytujícího skvalenu (skvalen se přirozeně nachází v pokožce, jeho úbytek je také jednou z příčin stárnutí pleti). Skvalan má výborné hydratační, regenerační, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Je nedráždivý a neucpává póry, je tedy vhodný pro všechny typy pleti.

Včelí vosk

Do mastičky jej přidáváme pro jeho výborné fyzikální vlastnosti. Včelí vosk mastičce zajistí ideální konzistenci a příjemnou roztíratelnost tak, aby na pokožce zůstal lehounký ochranný film. Používáme vosk pouze atestovaný pro farmaceutické účely, zcela čistý bez nežádoucích příměsí, jako je např. parafín.  

CBD – extrakt z konopí (Cannabidiol) + Caprylic/Capric Triglyceride

Velmi účinnou složkou technického konopí je cannabidiol (CBD), který se stal v posledních letech doslova hitem. Má prokazatelné hojivé účinky na pokožku, zpomaluje její stárnutí, urychluje hojení, účinně snižuje svědění a zčervenání. Používáme 10% CBD v nejpříhodnějším nosném oleji (caprylisu), který pokožku změkčuje.

Extrakt z měsíčku lékařského BIO

Měsíček lékařský je náš miláček. Fantasticky zklidňuje všechny druhy podráždění, zarudnutí, podporuje přirozenou tvorbu kolagenu a navíc je citlivou i ekzematickou pokožkou velmi dobře snášen.

Extrakt z rosolovky řasotvorné (Tremella fuciformis) (+ voda + propanediol + Gluconolactone + glukonát vápenatý + benzoát sodný)

Jedlá houba rosolovka řasotvorná je známá a běžně užívaná v lidovém léčitelství v Číně a Japonsku. Má nespočet ojedinělých vlastností a velmi pozitivně působí na zdravé fungování organismu.

Z hlediska kosmetiky se vyznačuje zejména svou extrémní schopností vázat vodu (až 500x více než je její vlastní objem) a výrazně přispívat ke zdravé hydrataci kůže.

Kromě toho má protizánětlivé a antialergické vlastnosti, je velmi bohatá na minerály a vitamíny, pokožku tedy účinně vyživuje a přispívá k její obranyschopnosti. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Extrakt z rozmarýnu BIO

Velmi silný antioxidant, v tomto případě je ho ve výrobku stopové množství, neboť je součástí použitých extraktů. 

Extrakt z růže šípkové BIO

Velmi blahodárný olej s vysokými regeneračními a hojivými schopnostmi také v hlubších vrstvách kůže.

Dokáže sjednotit barevný tón pleti (snižuje hyperpigmentaci), vyhladit jizvičky a eliminovat projevy akné. Poznámka: Čistý šípkový olej je temně oranžový až červený a silně barví.

My proto používáme CO2 extrakt z růže šípkové, který obsahuje méně barviva, ale na účinné látky ještě bohatší.

Pro zajímavost: Používáme zejména extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější.

K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním.

Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Macerát z třezalky v olivovém oleji

Nádherný rudý olej z bylinky svatého Jána neboli třezalky tečkované jsme si vybrali z ověřeného českého zdroje, který nám ručí za vysokou kvalitu. Třezalka obsahuje cca 150 účinných látek a je již po tisíciletí součástí každé bylinkové lékárničky. My jsme si ji vybrali pro její skvělé schopnosti hojit rány, regenerovat pokožku a bránit vzniku keloidních jizev. 

Éterický olej bergamot BIO

Bergamot je osvěžující citrusový olej, jehož vůně povznáší ducha a působí pozitivně na psychiku, přináší zklidnění. Působí antimikrobiálně a výborně prokrvuje pokožku. Pozor, je fototoxický, tzn. že po jeho použití na pokožku ji nevystavujte slunci.  

Éterický olej geránium BIO

Geránium je čistě ženský olej vynikající svými harmonizačními účinky v době hormonální nerovnováhy. Kromě toho na pokožku působí regeneračně, zklidňuje ji a dezinfikuje. Pomáhá s hojením jizviček a popálenin. Vůně tohoto oleje je sladce bylinná a připomíná růži.

Éterický olej slaměnka BIO

Tento vzácný éterický olej s medově teplou vůní má silné regenerační a hydratační účinky a opět působí proti volným radikálům. Výrazně posiluje tvorbu kolagenu v buňkách, čímž napomáhá vyhlazovat vrásky a pleť celkově zpevňovat. Urychluje vstřebávání otoků, podlitin a modřin.

Přírodní vitamín E čili tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

 

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU ZORRO CTITEL >>

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector