Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Jedno je jisté, aby požitek byl co největší, je nutné mít dobře zvolený přístroj, který všechny benefity kávy ještě více podtrhne. 

V jakém případě dát přednost automatickému espressu?

Máte rádi pohodlí

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?Pokud nechcete s přípravou kávy strávit mnoho času, automatika pro vás bude jasná volba. Kávu připravíte snadno a rychle, pouhým stisknutím tlačítka. Všechny důležité části přípravy proběhnou pak samostatně – jak mletí, tak spařování, tak odstranění kávového odpadu do odpadní nádoby.

Automatické espresso vám tedy nabídne mnohem snazší a komfortnější způsob přípravy než pákové espresso, kde si kávu musíte sami umlít, napěchovat, dát spařit a také se musíte postarat o odpad, který padá do odpadní nádobky. Ta je u automatického espressa plná zhruba po 10 – 15 připravených kávách.

Máte rádi kvalitní suroviny

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?U zrnkové kávy, která se do automatických espress používá, máte mnohem větší výběr než u káv mletých a instantních. Můžete si proto vybrat kávu opravdu kvalitní, a to ze stovek, možná tisíců druhů kávy, které jsou na trhu dnes dostupné. Kávu z Ameriky, Afriky nebo Asie.

Vybrat si můžete slabší kyselejší arabiku, nebo silnější hořčejší robustu, nebo jejich směsi. Takový výběr vám mletá ani instantní káva nenabízí.

Myslíte ekonomicky a ekologicky

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?Ano, automatická espressa jsou ekonomická i ekologická, především v porovnání s kapslovými kávovary. Jedna káva z automatického espressa vás vyjde na 1 – 7 Kč, zatímco jedna káva z kapslového kávovaru stojí v průměru od 8 do 16 Kč. Spočítat, co se vám vyplatí víc, zvládnete určitě sami, nehledě na to, že u zrnkové kávy si za pár korun dáte tu nejlepší kvalitu, zatímco kapsle za 15 Kč bude obyčejná a průměrná.

Ekologická zátěž kávy z kapslí je také zřejmá. Na rozdíl od automatického espressa, který produkuje odpad pouze ve formě zbytku kávy, kávovary na kapsle s každou udělanou kávou zatíží naší zemi o onu plastovou nebo hliníkovou kapsli.

PS: Abychom byli objektivní, musíme zmínit také nevýhody automatického espressa.

Za nejvýraznější je považován rozměr, který není nejmenší, a do opravdu malých kuchyní se těžko vejde. I u automatického espressa je jednou za čas při údržbě nutná vaše aktivita.

Většina věcí probíhá automaticky, ale i tak ho jednou za čas musíte rozebrat, umýt a znovu složit.

Na co se při výběru automatického espressa zaměřit?

Bez správného tlaku to nepůjde

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?Pokud má být aroma a chuť z namletých kávových zrn přenesena do výsledného nápoje, je potřeba vodu protlačit pod dostatečným tlakem

Profíci používají přístroje, které mají tlak 9 bar. U přístrojů do domácnosti je to trochu jiné. Tam je potřeba kávovar s tlakem alespoň 15 bar, protože se nejedná o konstantní tlak. Při přípravě espressa tvoří tlak křivku od 0 k 15 a pak zase od 15 k 0, a na tlak 9 bar se dostaneme v průměru.

V naší nabídce najdete automatická espressa s tlakem od 15 do 19 bar, takže všechny disponují dostatečným tlakem pro výrobu dobrého espressa v domácích podmínkách.

Na mlýnku a vnitřku automatického espressa záleží

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?Automatická espressa v naprosté většině případů obsahují mlýnek zrnkové kávy. Platí pravidlo špatný mlýnek = špatná káva. Některá automatická espressa dokonce mají funkci nastavení hrubosti mletí. Hrubost namleté kávy ovlivňuje chuť a intenzitu kávy. Pokud kávu namelete velmi jemně, voda bude protékat déle a výsledná káva bude mít plnější chuť. Jemnou chuť kávy naopak získáte při nastavení hrubějšího mletí, voda totiž proteče namletou kávou rychleji.

Vnitřní mechanismus automatického espressa kromě mlýnku obsahuje další části, díky kterým se káva po umletí upěchuje, spaří a vzniklý odpad putuje do odpadní nádoby. Celý tento proces probíhá automaticky, což je jedna z největších výhod automatického espressa. Na vás je pouze doplnit zrnkovou kávu a jednou za čas, po naplnění, vysypat odpadní nádobu. 

Automatická espressa připraví i kávové speciality

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?Je to tak, ty lepší to dokonce zvládnou automaticky. Hledejte funkci automatická výroba cappuccina a také automatická výroba latte, kde vybrané modely disponují i zásobárnou na mléko, takže je všechno ještě snazší. 

K přípravě těchto nápojů vám postačí i parní tryska, pomocí které si mléko sami našleháte, a pak už bude vytvořit jakýkoliv lahodný nápoj hračka. Nezapomínejte na to, že po každém použití je potřeba trysky a další části, kterým mléko protéká, propláchnout vodou.

Pokud patří kávové nápoje s mlékem k vašim oblíbeným, vybírejte automatické espresso, se kterým jejich přípravu zvládnete levou zadní.

Mnohá automatická espressa disponují funkcí horká voda. Pokud si občas dáte rádi i čaj, určitě to využijete. Nemusíte zapínat konvici a horkou vodu máte hned. 

Co vše by mělo dobré automatické espresso umět

Moderní přístroje nabízejí vždy něco navíc, pro ještě lepší komfort přípravy. Zmínit lze určitě možnost nastavit sílu kávy, kde si zvolíte, zda chcete kávu silnou, a nebo jemnější. Zjistěte si také, zda má espresso výškově nastavitelnou výpusť kávy, abyste toto mohli upravovat v závislosti na výšce skleničky nebo hrníčku. 

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Volitelná může být i velikost kávy, automatické espresso vám připraví jak klasické malé espresso, tak třeba i lungo, ve kterém je více vody. Většina přístrojů umí udělat dvě kávy najednou, což oceníte především, pokud si kávu nejčastěji dáváte s někým.

Prověřte, zda má automatické espresso nahřívání šálků. To pravé espresso totiž uděláte jedině do nahřátého šálku. V něm káva nestydne tak rychle a velmi pozitivní efekt mají nahřáté hrnky na pěnu. Ta ve správně nahřátém hrnku vydrží mnohem déle, je celkově bohatší a opravdu krémová. Takovou pěnu ve studeném hrnku nikdy mít nebudete.

Důležité jsou dále funkce týkající se čištění přístroje

Budete mít zájem:  Na podporu imunity platí betaglukany: Kde je najít?

Kvalitní přístroj by měl mít automatický proplach, díky kterému bude výsledná káva stále chutná. Další funkce, na kterou se zaměřit, je odvápňování. Přístroj vás upozorní, kdy je načase odvápnění provést. To probíhá tak, že do přístroje nalijete speciální roztok nebo vhodíte tabletu. Přístroj si odvápňovací prostředek zpracuje a pak se sám vyčistí. 

Poslední tipy pro výběr automatického espressa

Cena přístroje není vše, ověřte si spíše, co všechno umí a před nákupem si také promyslete, jaké všechny kávové nápoje s ním chcete připravovat.

Při výběru automatického espressa se nedoporučuje soustředit pouze na design. Zaměřte se hlavně na materiály, ze kterých je přístroj vyroben. Krásné, ale nefunkční espresso vám totiž bude k ničemu. 

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

S designem úzce souvisí displej. Pokud chcete přístroj ovládat jednoduše, vyplatí se investovat do modelu s displejem, na kterém budete ovládat nejen přípravu nápojů, ale uvidíte tam i informace spojené s provozem, jako že je potřeba doplnit voda, káva nebo vysypat odpadní nádobka.

Kávovary s displejem často nabízejí jednu povedenou funkci “oblíbený nápoj”. Prostě si svou oblíbenou variantu kávy uložíte, a kávovar vám jí pokaždé připraví tak, jak jí máte rádi. Stačí zmáčknout jeden čudlík.

Už nebudete muset pokaždé nastavovat vaše oblíbené množství vody, hrubost mletí a podobně. 

Z vlastní zkušenosti říkám, že pokud budete vybírat pečlivě a s rozumem, vyplatí se vám to. Po nákupu automatického espressa jsem si kávu zamilovala ještě více, rána jsou teď o mnoho příjemnější část dne a s ještě větší radostí vítám návštěvy, kterým můžu pokaždé připravit chutný nápoj

Na jaká espressa se můžete spolehnout?

Nejlepší automatická espressa jste vybrali vy díky vašemu hodnocení.

Vybíráme automatický přístroj na espresso

Milujete kávu a bez chutného espressa už si nedokážete připravit svůj den? Pak vás bude zajímat, jaké espresso vám připraví nejčastěji kupované automatické presovače na našem trhu. Neméně důležité pro vás při výběru ovšem mohou být i požadavky na údržbu a čištění, a v neposlední řadě i cena. Na všechny tyto potencionální ukazatele rozhodující při nákupu se dnes zaměříme.

Jste-li opravdu velkými milovníky kávy a víte, že jí budete potřebovat opravdu dost, vyplatí se vám pořídit si vhodný typ automatického kávovaru. Pochopitelně automatické varianty kávovarů jsou zároveň ty nejdražší, což by vás ovšem nemělo odradit od nákupu, neboť právě díky nim budete mít bleskově připravené své oblíbené espresso v té nejvyšší kvalitě.

Postačí vám pouhé jedno stisknutí tlačítka a vše ostatní už se děje automaticky. Nejprve se čerstvě namele káva, upěchuje se, spaří a výsledkem je pak váš oblíbený mok, který může být díky parní trysce vylepšen ještě o mléčnou pěnu a servírován do předehřátých šálků ohřátých díky vyhřívané desce. Vaše káva tak chladne pomaleji a zachová si dlouho svou maximální chuť.

Stejně tak automaticky může probíhat samočištění kávovaru.

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso? Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Automatické kávovary do kanceláří

U kávovarů kupovaných například do kanceláří, velkých center anebo na početná pracoviště je třeba pohlídat si, aby měl automatický presovač nastavitelnou výšku výpusti kávy.

Díky této vychytávce pak nebude potřeba přemýšlet nad velikostí šálků, do nichž se bude káva servírovat. Další dobrou vychytávkou je odkládací plocha na šálky. K automatickým presovačům obvykle obdržíte také vodní filtry.

Vybírat se dá navíc z mnoha barevných provedení přístrojů.

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso? Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Funkce

O výrobě kvalitní kávy v každém přístroji spolurozhodují také parní tlak a příkon. Parní tlak se udává v barech a jeho hodnota je u výkonných přístrojů 15 barů. Příkon se pohybuje mezi 1350 W, přes 1450 W až po 1850 W. Při výběru nepodceňujte ani objem nádobky na vodu, který je udáván v litrech a objem zásobníku na kávu, udáván v gramech.

Většina těch nejlepších automatických presovačů má možnost připravit kávu jak ze zrnek, tak z mleté kávy.

Dále je možné nastavit sílu kávy, teplotu použité vody, nastavitelná je i hrubost mletí zrnkové kávy, tvrdost vody a v neposlední řadě též počet šálků, které lze připravit najednou, což je max. 2.

Z dalších funkcí jmenujme ještě přidanou nádobku na mléko, nastavitelnou výšku, automatické šlehání mléka, výdej horké vody, tryska na páru, možnost volby úsporného režimu.

Čištění

Při čištění se můžete u automatických presovačů plně spolehnout ve většině případů na automatické čištění, které přístroj vykoná za vás a navíc je schopen si ohlídat i dobu, kdy je třeba k čištění přikročit. Další funkcí, kterou lze zahrnout do kolonky čištění, je automatické odvápňování přístrojů, které je zahrnuto opět u většiny espressovačů vyhlášených značek.

Přečtěte si také  Péče o domácí spotřebiče – jak správně čistit myčku nebo kávovar?

Značky a ceny

Různě vybavené automatické přístroje na výrobu espressa pořídíte u různých značek za částky pohybující se třeba již od 6 tisíc až po sumy okolo 50 tisíc korun. Opravdu kvalitní přístroje můžete vybírat ze značek De’Longhi, Bosh, Clatronic, Saeco, Krups, Nivona, Philco, Philips.

Ovšem to v žádném případě neznamená, že přístroje méně známých značek, které pořídíte za nižší cenu, jsou méně kvalitní anebo vám připraví kávu, která vám nebude chutnat. Jen je třeba počítat, že u takových automatických presovačů budou chybět některé méně důležité funkce.

Mezi ně patří například kávovary Jura, do nichž nemůžete vložit již namletou kávu, nebo přístroje Philips Saeco, které mají méně variabilní mlýnek na kávu.

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Nevýhody automatických přístrojů na espresso

Kromě poměrně vysoké ceny, se kterou se při nákupu automatických kávovarů setkáme, je tu ještě jedna nevýhoda, a tou je, že tyto přístroje zaberou poměrně dost místa, nepatří totiž zrovna k nejmenším. V jistém směru může být za nevýhodu považováno i to, že zásobníky na kávu jsou uloženy přímo v tělech těchto přístrojů, což způsobuje, že zásobník s kávou je vystaven nežádoucímu působení tepla.

Budete mít zájem:  Grilování: Majonéza bez vajíčka a další tipy na skvělé dipy

Nechcete-li trávit pravidelně dlouhou dobu čištěním přístroje, měli byste volit takovou variantu kávovaru, která je vybavena samočistícími funkcemi. Kvalita kávy závisí také na charakteru vody, je tedy neméně důležité volit přístroj, který vás sám upozorní na nutné čištění anebo na odvápnění.

Mohlo by vás zajímat  French press není obyčejný kávovar Tipy na vánoční dárky pro milovníky čaje a kávy

Pár slov na závěr

Jak je vidět, náš trh je zásoben dobře, záleží tedy jen na vás, na co se zaměříte při výběru přístroje pro vás a vaši domácnost. Automatické kávovary připraví vaši kávu bez nepořádku, rychle a spolehlivě. Nemusíte se omezovat na kapsle, kávu můžete připravit ze zrnek, ale i ze zakoupené mleté kávy.

Parametry, funkce a často ani design se v mnoha případech automatických kávovarů od sebe příliš neliší. Možná se budete rozhodovat podle ceny, možná podle designu anebo si raději nejdříve někde v praxi vyzkoušíte, jak chutná káva z kávovaru, který jste si vybrali.

Každopádně ať zvolíte jakkoli, přejeme vám šťastnou ruku při výběru a ať vám vaše káva chutná!

Text: Zuzana Bohdalová

Foto: archiv firem

Jak vybrat kávovar

Výhodou automatických kávovarů je jejich vysoká nezávislost na člověku a příprava espressa stisknutím jediného tlačítka.

Obsahují zásobníky na vodu a zrnka kávy, mají odpadní zásobníky na použitou kávu a většinou displej, takže vám samy řeknou, co právě potřebují. A vy pak opět jen mačkáte tlačítko. Hodí se do míst, kde lze předpokládat jejich hojné vytížení.

Cena jednoho šálku se odvíjí od kvality kávy, kterou pořídíte. Může se dostat pod jednu korunu, ale také nad deset korun za jeden šálek espressa.

Kvalitní automatický kávovar by měl mít možnost nastavit jemnost namletí kávy, protože ta ovlivňuje její výslednou chuť. Čerstvá zrnka pro mletí přitom čerpá ze zásobníku. Automatický kávovar má většinou i přívod pro mletou kávu. Přístroje jsou vybaveny také možností nastavení tvrdosti vody.

Důležité je, aby měl přístroj nastavitelnou výšku výpusti kávy, protože pro různé variace espressa, například lungo, jsou zapotřebí vyšší skleničky.

Součástí kávovaru je vždy vývod s parní tryskou pro přípravu pěny z mléka – jedině tak totiž připravíte mléčné varianty espressa jako cappuccino, caffè latte nebo latte macchiato.

Dražší kávovary jsou vybaveny příslušenstvím s názvem cappuccino tower (náhubek, který se nasadí na hubičku s parní tryskou a pomocí připojené hadičky si sám čerpá mléko přímo z krabice) nebo přímo nádržkou určenou pro mléko. Takové příslušenství zvládne připravit mléčnou pěnu automaticky.

Vyhřívaná deska na šálky by měla být součástí kvalitního automatického kávovaru. Předehřátí šálku vám zaručí, že káva nebude rychle chladnout, a vy si ji tak déle vychutnáte při ideální teplotě (podle odborníků 67 +/- 3 °C). Na druhou stranu je třeba počítat s vyšší spotřebou energie.

Kávovar na kapsle

Tento typ je určen především do domácností, případně do firem, kde nebude tak hojně využíván. Cena jednoho šálku espressa nebo jeho mléčné variace je ve většině případech předem určena, protože pro jednu značku kávovarů lze použít pouze určitý typ kapslí. Pokud si tedy koupíte kávovar pro kapsle Nespresso, nelze zde používat například kapsle Dolce Gusto či Tassimo.

Před koupí je proto potřeba počítat s tím, že výběr bude do značné míry omezený. Jste-li milovníky specialit a výběrových druhů kávy, sáhněte spíše po pákovém přístroji.

Na druhou stranu vám může kapslový kávovar vyhovovat v případě, že nechcete nad přípravou moc přemýšlet, ale zároveň si chcete pochutnat na espressu. Další výhoda je čerstvost.

Pokud ji nepijete moc často a mletá káva ve vaší kuchyni ztratí vůni dávno předtím, než ji spotřebujete, máte v případě kapslí, které jsou samostatně balené a hermeticky uzavřené, k dispozici vždy čerstvou porci.

Kapslové kávovary na rozdíl od automatických neumožňují, až na výjimky, připravit dva šálky současně. Z pohledu použití a zejména údržby jsou však podstatně jednodušší. K přípravě kávy stačí pouze umístit kapsli do zásobníku a stisknout tlačítko.

Kapsle jsou prodávány v baleních po několika kusech, a pokud si koupíte například balení cappuccino, jeho součástí jsou i kapsle se sušeným mlékem. Snadno tak připravíte espresso i s mléčnou pěnou stisknutím tlačítka.

Luxusnější modely kapslových kávovarů jsou vybaveny parní tryskou, s níž lze mléčnou pěnu připravit manuálně, nebo automatickým napěňovačem mléka.

Největšími slabinami kávovarů na kapsle jsou vysoké provozní náklady a zátěž životního prostředí. Z finančního hlediska vyjdou kapsle obvykle citelně dráž než klasická mletá káva a cenou se blíží spíše výběrové kávě z malých pražíren.

Z hlediska ekologie je pak problém jednorázová kapsle, která se skládá většinou z hliníku, plastu, papíru nebo kombinace těchto materiálů. Příprava jednoho šálku tak produkuje v poměru s obsahem kapsle velmi vysoké množství odpadu.

Pákové kávovary

Tyto kávovary nemají zásobník na kávu, ze kterého by ji automaticky čerpaly, ale pokaždé musíte naplnit sítko novou dávkou mleté kávy. Sítko je umístěno ve speciálním držáku, který se nasazuje na kávovar jakoby pákovým pohybem. Od toho se odvíjí název typu kávovaru. Průtok vody se zapíná a vypíná manuálně. Automatické dávkování tu nečekejte.

Pákový kávovar znáte z kaváren nebo restaurací.

Budete mít zájem:  Bramborák (téměř) stokrát jinak

Kvalita kávy je v tomto případě poměrně dost závislá na obsluze, respektive na jejích zkušenostech s přípravou espressa, proto na stejném kávovaru může znalec připravit opravdu chutnou kávu, zatímco od začátečníka bude výsledek horší. Při přípravě espressa v pákovém kávovaru je rozhodující množství namleté kávy, její upěchování, samozřejmě samotná kvalita kávy, doba louhování a další faktory.

Pro přípravu espressa v pákovém kávovaru lze použít mletou kávu nebo porcovanou v takzvaných E. S. E. (Easy Serving Espresso) sáčcích. Jsou praktické, protože nezašpiní sítko, a jednoduše je vyhodíte. Chuťově lepší espresso však připravíte z čerstvě namleté kávy.

Melitta Solo & Milk stříbrný

Připravte si lahodné kávové speciality jako z oblíbené kavárny v pohodlí domova či kanceláře. Během pár desítek vteřin to zvládne doslova každý.

Kromě toho, že i přes jednoduchou obsluhu připravíkávu té nejvyšší kvality je jeho předností také to, že jde o jeden z vůbec nejkompaktnějších automatických kávovarů na světě, takže na lince ušetří spoustu místa.

Samozřejmostí je pak v jeho podání luxusní design a maximální kvalita zpracování. Název Solo & Milk pak jasně odkazuje na to, že umí připravit i speciality s využitím parní trysky pro napěnění mléka.

Nabízí široké možnosti pro individuální kávu – například si lze zvolit teplotu a sílu kávy, ale i velikost šálku – ty mimochodem dokáže připravit dva najednou. Kromě toho ale tento model myslí na úsporu životního prostředí a peněženky, což skvěle ukazuje například tlačítkem 0 wattů.

Jeden z nejmenších na světě připraví jednu z nejlepších káv na světě!

U kávy si můžete zvolit nejen požadovanou teplotu, ale také její sílu. Jediné otočení pak stačí k tomu, abyste si vybrali i velikost šálku.

Originální proces přípravy

Solo & Milk disponuje funkcí předehřátí kávy, kdy čerstvě namletá zrna před vlastním varem zahřeje, aby káva přinesla maximum chuti a originální aroma.

Jeden z nejkompaktnějších na světě

Kávovar je jen 20 cm široký, 32,5 cm vysoký a 45,5 cm hluboký. Výsledkem je, že se řadí mezi vůbec nejkompaktnější plně automatické kávovary na světě. A přesto dokáže připravit kávu, na kterou nikdy nezapomenete.

Dva šálky najednou

Solo & Milk dokáže jedním stiskem tlačítka připravit dva šálky kávy najednou.

Výškově nastavitelné výstupní trysky

Výstupní trysky kávovaru lze výškově nastavit až do 135 mm a přizpůsobit je tak ideálně pro hrníčky i větší sklenice na latte macchiato.

Snímatelná parní tryska pro napěnění mléka

Parní tryska vám umožní napěnit mléko a připravit kávové speciality s využitím mléčné pěny a horkého mléka. Navíc se snadno odmontuje pro snadné čištění.

Nulová spotřeba

Speciální funkce „Tlačítko 0 wattů“ odpojí kávovar od elektrické sítě, aby nespotřebovával ani minum energie. Přesto zůstanou všechna vaše osobní nastavení zachována. Dokonce je možné funkci snadno naprogramovat tak, aby se kávovar po určité době nečinnosti sám odpojil od sítě a vy nemuseli nic řešit.

Jak vybrat troubu

Výběr správné trouby není vůbec jednoduchá záležitost a tak jsme pro Vás připravili malého průvodce, který Vám představí chytré technologie, které nabízejí trouby BEKO.

Věříme, že Vám pomůže se při výběru lépe orientovat.

Pokud by Vám tyto informace nestačily, neváhejte nás kontaktovat a rádi Vám po telefonu poradíme – naše infolinka je 212 246 616 nebo nám napište na náš email [email protected]

Pokud již máte sami představu o tom, jakou troubu hledáte, stačí zadat Vaše parametry do našeho filtru a obratem získáte vhodné typy.

Při výběru trouby naši zákazníci berou v potaz hned několik ukazatelů, jako například Energetická třída, způsob čištění nebo další speciální funkce. Poradíme Vám, jak vybrat vestavnou troubu.

Cena Cenově se vestavné trouby BEKO pohybují cca v rozmezí od 4.500.- do 30.000.- Kč.

Energetická třída Chcete, aby byl provoz Vaší trouby co nejlevnější? Pak je pro Vás vodítkem při výběru energetická třída. Čím lepší energetická třída (A-30% je lepší než A-20%), tím úspornější Vaše trouba bude.

Způsob čištění Chcete mít s čištěním Vaší trouby co nejméně práce? Pak doporučujeme modely s pyrolytickým čištěním, které díky teplotě 500°C odstraní veškeré nečistoty.

Kompletní přehled funkcí, které nabízí trouby BEKO.

  • 3D pečení – nová generace pečení, které aktivuje všechna topná tělesa pro vícerozměrnou práci a až tři různé pokrmy lze připravit bez míchání chutí a pachů
  • Teleskopický výsuv – teleskopický výsuv zajistí, že lze bezpečně a snadno vytáhnout plech s horkým jídlem a vyhnout se náhodnému popálení.
  • Gril – je vhodná pro grilování masa, klobás, toastů nebo ryb.
  • Pyrolytické čištění – Odstranění mastných skvrn, které se nahromadily během používání, může být náročné. BEKO trouba nabízí funkci pyrolytického čištění trouby bez nutnosti ručního čištění v těžko přístupných zákoutích. 120-minutový program Pyrolytické čištění spálí nečistoty na popel při 500°C. Popel lze snadno odstranit hadříkem bez použití detergentů. Pro méně znečištěné trouby, můžete použít 90-minutový program Eco, který vám umožní ušetřit až 25% energie.
  • Horní ohřev + horký vzduch – Horní topné těleso a horký vzduch rovnoměrně rozvádí teplý vzduch uvnitř trouby, můžete tedy péci větší porce a pokrmy.
  • Pečení s podporou páry – pára je chytře vstřikována a trouba tak udržuje ideální vlhkost pro upečení křupavého pečiva a méně tučného masa

Pokud Vás zajímají trouby BEKO ve slevě, podívejte se na výrobky, které prodáváme s plnou zárukou, ale mají například lehce poškozený obal.

Chcete si vybrat jiný spotřebič BEKO? Nevíte si rady s tím, jak vybrat pračku, lednici nebo sušicku? Poradíme Vám zde.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *