Kysane Zeli Ucinky Na Zdravi?

Kysané zelí je velmi nízkokalorická potravina s protizánětlivými účinky a mnoha léčivými výhodami. Kromě toho, že zelí nabízí probiotika, antioxidanty a vlákninu, má i další důležité složky potřebné pro zdraví. Kysané zelí obsahuje vitamíny K, C, A, kyselinu listovou, vápník, draslík, fosfor a mangan.

Co jsou nežádoucí účinky kysaného zelí?

Nežádoucí účinky kysaného zelí 1 Zadržování vody a zvedání krevního tlaku. Konzumace přílišného množství sodíku může vést k zadržování vody, zvyšování 2 Plynatost a nadýmání. Mezi další nežádoucí účinky kysaného zelí patří také tvorba střevních plynů a nadýmání způsobené 3 Průjem a křeče břicha. Konzumace nadměrného množství kysaného zelí může znamenat velké množství More

Proč jsou kysané zelí bohaté na draslík?

1 Kysané zelí je bohaté na draslík. Článek publikovaný v srpnu 2008 v Physiologia Plantarum poznamenal, že klinické studie ukazují, že strava bohatá na draslík u běžné populace snižuje krevní tlak 2 Kysané zelí obsahuje velké množství vlákniny. Podle University of Illinois at Chicago Wellness Center vláknina chrání před kardiovaskulárními chorobami a vstřebáváním cholesterolu do krve. 3 Kvašené zelí obsahuje také železo. Železo červeným krvinkám umožňuje přenášet kyslík a ovlivňuje vaši celkovou energii. More items

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector