Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Ted jsem byl v CR v 4 (nebo 5?) hvezdickovem hotelu. Proste trocha luxusu a relax. K snidani ze zeleniny byla nazelenala rajcata bez chuti, trocha zelene a nacervenale papriky. Ze syru nejaky eidam 30%. Sluzebne byvam casto po 2-3* hotelech v Polsku, Italii, Svycarsku, ale takovou „kvalitu“ jsem nikde nepotkal. Jinak hotel a okoli super. Potraviny jsou v CR, bohuzel, naprosto, krome chleba, tragicke.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Podle těch cen je v Budějicích pěkně draho.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka A co třeba kvalita dálnic vs. cena dálniční znamky ….
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Džus privátní značka Billy – 100% šťáva z červených hroznů za 1E, u nás ji Billa neprodává, džusy má dražší a jsou to koncentráty. Jogurt 200g kelímek, regionální potravina v BIo kvalitě za cenu srovnatelnou nebo nižší než u nás. Párky se sýrem, 3 ks po cca 120 g za 1,5 E – složení 70 % maso, 25 procent sýr, 5 % voda, sůl, koření. U nás párek v téhle kvalitě stojí to 1,5 E jeden. Plná nádrž nafty mě v listopadu vyšla v Rakousku levněji asi o 200 Kč. Tož asi tak.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Český spotřebitel to vyžaduje!
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Nevědomky, ale dá se říci, že ano.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Js tam kupuju hezke obleceni, ktere u nas neni a je za nizzi cenu nez podoobny typ obleceni u nas. Obzlaste ty slevy jsou fakt slevy… Nejezdim tam extra, kupuju to na dovolene. Takze spokojenost.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Drazsi ale kvalitnejsi!!!!!!!! Porovnavame zase hrusky a jablka . Ano bmw bude vzdy drazsi nez skodovka ! A take nas odveze z A do B stejne !
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka Jezdíme léta do Německa pro některé potraviny a drogerii. Jen malý příklad: voda po holení Gillet tady stojí 180-250 Kč, v Německu přesně 100 Kč. Sprcháč Fa v akci 21 Kč tam, tady v akci 46 Kč. Ale hlavně mají lepší kvalitu – prací prášky, papírové kapesníky, dětské výživa, plenky, čokolády, některé jogurty a sýry atd, atd.
Jste průměrní Češi? Pak máte rádi červená, ne zelená jablka My nakupujeme v zahraničí všechno, kromě pečiva a zeleniny, tedy věci, které není šance při denní spotřebě nakupovat za hranicemi a celkově si myslím, že utratíme o cca 1/3 více, než kdybychom nakupovali v Česku. Věci, co popisuješ, zejména drobná drogerie je několikanásobně levnější, ale třeba maso, uzeniny, saláty, ovoce, zelenina, hračky, vybavení domácnosti (lžíce, talíře,….) jsou dražší, ale na druhiou stranu je to dané tím, že tyto věci jdou v Česku pořídit také i v naprosto žalostné kvalitě tím pádem levněji.
Češi jezdí za kvalitouKdepak vedení obchodních řetězců u nás zase udělalo chybu
To se mi nezdá. My Češi máme rádi náš specifický trh.
Zapoměli jste ještě na další co je v Rakousku levnější a kvalitnější a to třeba Nutella, slunečnicový olej, různé druhy chipsů a oříšků
A jahody tam dorůstají velikosti tenisových míčků.
A kukučice jako telegrafní sloupy.
Takovou měli rusové pšenici.Ale ne tak vysokou a silnou ale tak daleko od sebe.Když osívali celiny z letadel.
To nevím jahoby jsem tam ještě nekupoval.
Dlouhá léta pracuji a nakupuji v Německu. Aldi, Lidl, Penny, Netto…Jak sortiment, tak kvalita je jinde. Cenu pokud si ji hlídáte, máte téměř vždy nižší.Účinnost prášků na praní i jiné drogerie je daleko vyšší. Čokoláda se dá jíst. Ne jako naše studentská pečeť 冷 Kupujeme kromě masa a zeleniny vše. Ten seznam k nákupu zadával asi nějaký český řetězec, aby odradil zákazníky.
Ja tam kupuji i maso. A kdyz mama ukazala kamaradce maso na polivku tak nevericne koukala, ze z toho by udelala polivku a jeste manzelovi hlavni chod 🙂 ano maso zelenina ovoce je tam drazsi a na nas drahe. Nechat 30 50e u reznika neni vyjimka. A pak treba dostanete jeste i neco gratis :)… to maso na polivku co se prodava u nas by v nemecku nedali ani psovi 🙂
Když koupím v REWE máslo JA, je levnější, než v Česku, ale máslo Kerrygold (což je REWE střední cesta) stojí 1,69€, což si myslím, že je více, než máslio v Česku. Takže pokud myslíš hlídáním ceny nakopování akčních věcí a supermarkertových značek, pak bude celkový nákup levnější, jinak mám za to, že celkově bude cena vyšší.
Ale ne vždy to platí. Klasické máslo Deutsche Butter stojí teď 1,39 e bez akcí, všude. Persil, nebo Nutella taky nejsou privátní značky. Pokud nejsou v akci, počkám. Jednou měsíčně jsou v nějakém obchodě vždy. Ano, pečivo je dražší. Ale vyzobat nějaké věci do seznamu, tak aby to vyšlo, není fér. Co si všímám, i Němci nakupují rádi ve slevě
Je zajímavé, že vy nakupujete jenom tam a všechno je to lepší. U nás v Budějcích v Glóbusu je o víkendu parkoviště plné aut s německou a rakouskou SPZ. Že by někde ve vašem tvrzení byla chybka?
Pokud tam pracuju a na víkend jezdím domů, tak si tam nakoupím. Ne všechno je tam lepší. Pivo a holky jsou daleko lepší u nás. A že nakupují u nás ? V globusu mají např. super maso. Věřím, že nekupují bezhlavě vše, ale vybírají si.
Bože to je zas diskuze. Cestuji dost a tak mohu srovnávat. Ceny máme dobré, rozhodně nejsme nijak předražení, kvalita standardní. Češi prostě nedokáží pochopit, že Německo je vysoce konkurenční, referenční trh a vyniká v celosvětovém srovnání. A ne, není tam v součtu rozdíl, něco mají levnější, něco dražší. Ale zkuste si nakupovat v onom Rakousku, Itálii nebo nedej bože ve Francii. A nebo třeba i na Balkáně, kde mají zlomek našich mezd. Buďte rádi, za to co máme…
Přesně. Jenže to ví člověk, který navštívil více zemí než jen Chorvatsko autem nebo Egypt ve slevě. Můžu potvrdit, ze na tom opravdu nejsme tak špatně jak se nam snaží media a politici namluvit, aby bylo na koho nadávat a na co si stěžovat. Sam jsem si v DE udělal několik referenčních nákupů co kupuji tady v ČR a vždycky to vyšlo dráž než u nás a někdy i o dost. Pravda nekupuju Nutelu nebo Colu ale spíš čerstvé věci, mléko, sýry, maso, ovoce, zelenina, uzeniny minimálně.
Budete mít zájem:  Je krize, na prázdniny nemáme, slyší doma děti častěji
Asi jezdis do jineho Nemecka. A co je lepsi? Dva za minimalni mzdu tady nebo dva za mijimalni mzdu v nemecku? Ano sluzby drazsi, maso, ovoce, zelenina, drazsi nebo srovnatelne. Ale ke kadernikovi a do hospody nechodis kazdy den.
Maso, ovoce a zelenina je základ jídelníčku, tedy aspoň mého. Tudíž sam uznavate, ze tento základ je dražší. A toto zboží určitě vetsina kupuje casteji než šampon a prasek na praní.
Vsak rikam, ze tyto veci jsou tam „na nas“ drazsi v tom nejsme v rozporu. Ale mozna s nemeckou minimalkou se i tak mozna zije lepe nez s ceskou 🙂
Práci prostředky se dají podstatně levněji koupit přes net i s dopravou zdarma, na to nemusím jet do Německa do aldi. Ale když chce někdo projet půl nádrže, jeho věc, ale tahle obhajoba údajně levnějšího nákupu je směšná.
Jsme na tom hodně dobře, ale člověk, který vydělává násobek průměrného platu nemá moc šancí si koupit lepší věci. Když s mým platem dojedu za hranice stává se ze mě díky kurzu průměrný němec a můžu si vybrat, co si koupím. V Českých supermarketech chybí sortiment pro „německou“ střední třídu. Nakupovaní za hranicemi je tak daleko pohodlnější, navíc prodavačky se smějí, lidé nejsou tolik naštvaní a atmosféra je celkově lepší, což může být dáno i tím, že neumím německy ani slovo
Nu, osobně si nemyslím, že by si pokladní Kaufladu nenakupovali ve svém pracovišti v ČR a jezdili si jezdit do kauflandu v německu,rakousku nebo polsku. Cenová politika obchodů je věcí majitelů- nevím, jak do něho zasahuje MZe. Ale ze zkušenosti vím, že v Německu není tolik plošných slevových akcí jako je v ČR. Je to dobře nebo špatně, kdo na tom více vydělá stát nebo majitel obchodu. Pravdou je i to, že si v Německu dávám pozor co kupuji a co je určeno spíše pro českou střední třídu jež se spokojí se standartem- než standartem + Ve Francii je to ještě markantnější, ale tam nakupuji u živnostníků nikoli v řetězcích.
Asi takto. Srovnávali jste například jednání Bundestagu a jednaní české PS? Nemusíte ani umět německy. Stačí se jenom dívat. Stačí se dívat kolik lidí tam je, jak jsou oblečeni a co děli. Viděli jste v Bundestagu někoho chrápat (Schwarzenberg) viděli jste tam zvedat někoho prostředníček (Kalousek, Topolánek a další), nebo slyšeli jste mluvit německého ministra financí ožralého pod obraz do celostátního rádia (Kalousek). Asi ne. Ale tím pádem máte jasnou odpověď na to, proč tomu tak je jak to je. A těžko tomu bude jinak.
Ano ta všeobecná kultura je tam prostě lepší, proto tam politici při sebemenším skandálu odstupují a trestně stíhaný člověk by se tam nestal premiérem. A jejich presidenta nevozí na koleckovem kresle.
Kolečkové křeslo není problém.Ale v Německu by prezident, který by měl za sebou pouze zlomek takových „úkeců“ a podlostí jako Zeman, nikdy nevydržel celé volební období.
Americký prezident taky skončil na kolečkovém křesle.Chcete tím říct že je to duševní porucha,že byl méně inteligentní?A nebo upozorňujete na svojí nižší inteligenci.
Toto srovnání celkem drhne, viďte. Pro prezidenta USA to byl dočasný stav. Jinak vypadá o dost svěžeji než náš mužik na Hradě. Zato Miloš je rád když si dojde bez opory na WC. Jelikož jste schopný napsat úvahu tohoto stylu, zřejmě nemá smysl dál pokračovat v diskusi, rozebírat a porovnávat „kvality“ našich čelních představitelů s těmi německými nebo i jinými. Mějte se fajn.
tak hlavně v Bundestagu neřeční premiér obviněný z dotačního podvodu
Už aby ten Kalousek odešel do penze. Pak bude Persil z Tety také líp prát!
Krásné téma, které jde na ruku českým remcalům. Přitom je to jednoduché jak facka. Němci a Rakušaci prostě umí líp ošéfovat a diky tomu se i líp maj.
Asi to nebylo ono , zrušit Rakousko-Uhersko a o odsunu ani nemluvím…….
Smutné a jelikož pocházím ze sudet, tak bohužel musím říct, ze na tom něco bude. No máme, co jsme chtěli nebo s čím neumíme pohnout a tak místo sudetských Němců máme sudetské Romy.
Nerozumím proč jsme takhle braný neustále u huby, telekomunikace, bankovnictví, potraviny.Vse kvalitnější a levnější, naštěstí to vyvažuje naše čvrtinivá mzda oproti ním. Za co?
Protože jsme hloupý český untermensch
Co byste ještě chtěli v tom ekonomickém protektorátu, Německou kvalitu? Nemáte nárok.
Do LIDLu ve Freistadtu pouze pro pečivo (bochník chleba za 1,09€), pro zbytek hezky přes celé město do Penny nebo k Hofferovi. To by ta výsledná účtenka vypadala jinak. Slunečnicový olej 2 litry dnes v Penny za 1,89€ atd. Čerstvé maso za 5,99€ je asi drahé, a co stejné za 165Kč u českého řezníka? Než bych jel 25 km do Budějic, raději jedu 38 km do Freistadtu a přímo z práce to mám do Rakous blíž.
Já si přivezl Mozartovi koule přímo z centra Vídně a chutnaly úplně stejně jako tady z marketu. A proslulý wiener schnitzel u Burgtheateru mě teda na zadek neposadil. Takovej českej řízek z krkny mi chutná víc. Takhle s čerstvým chlebíčkem nebo s novým brambůrkem to si chrochtám. Jako utahováček pěkně dvě Plzně a tradá.
Wiener Schnitzel může být pouze z libového telecího masa.To že jste odchovaný sádlem a „krknou“ na věci nic nemění.
Nechci se vyloženě hádat, ale i tak se tam většinou vyskytuje vepřový a pokud se nepletu, i ten nazývají Wiener Schnitzel. Telecí nemají v každé restauraci, která Schnitzely nabízí.

Apetitus.cz"

Posledně jsem sem hodila tipy na nový minipivovar a fajn pralinkárnu z Velkých Losin, dnes se mrknu na trojici skvělých vín, které jsme během prodlouženého víkendu v tomto městě…

Budete mít zájem:  Škoda, jantarový zázrak se nekoná

Podruhý to už není překvapení. Když jsem před rokem našel v Montagny u mistra čistých šardonek oxidativně postavený sekt, byl jsem u vytržení. Dodatečně jsem si ověřil, že podobně působil i na některé bedýnkáře, kteří se v oxidativních, autentických …

Právě dnes se křtila Nová biokuchařka Hanky Zemanové. Nejde přitom o žádné poupravené vydání jejího jedenáct let starého bestselleru, jde o zcela novou knihu. Co v ní krom receptů najedeme? Dnes se v pražském Karlíně křtila zbrusu nová kniha …

O víně Côtes du Jura Tradition 2011 biodynamické Domaine Courbet z Nevy-sur-Seille jsem tu psal už nejméně dvakrát (vozí je Jiří Hron), určitě v článku o vinařství a následně i v reportu z degustace několika vín z regionu. Dneska to bude tedy opáčko, …

Pokud jde o vína ze Štýrska (nazývaného někdy v článcích „Toskánsko Rakouska“, k velkému pobavení všech, kterým neuniklo toto označení pro hromadu dalších evropských oblastí), tak přes kupu výborných producentů s bezva víny, s parádními svěžími …

Hledal jsem minulý týden něco ve vinné chladničce a narazil na Château Bouscassé 1997 Vieilles Vignes, láhev báječného Madiranu (viz jeden starší článek). Chvilku jsem uvažoval, že bych ještě rok počkal na dvacáté výročí, ale… nešlo to. Víno je to již …

Archiv Apetitus.cz: Středa, 5. října 2016

Igelitové sáčky patří k nejhůře recyklovatelným obalům. Často jsou spalovány nebo končí v žaludku mořských živočichů, které tak zabijí. Proč tedy ještě dál používat igeliťáky, když jsou tu Frusacky? Originální české ekologické sáčky na potraviny …

Další články k tématu: • Základem thajské kuchyně jsou bylinky a zelenina. Česká jídla jsou těžká, říká šéfkuchař • Zelené kari s lilkem jako sladký evergreen thajské kuchyně • Dokonalé propojení chutí a umění thajské kuchyně. Vyzkoušejte polévku Tom …

Další články k tématu: • Krok za krokem: Jak připravit lahodný dýňový koláč? • Jablka a ostružiny za mřížemi. Dokonalá kombinace v koláči • Do koláčů, k masu i na gril. Jablka na tisíc způsobů • Olivy, piniové ořechy i černý kořen. Z čeho vytvořit …

Po devíti měsících pro mě částečně končí životní kapitola, na kterou nikdy nezapomenu. Otevřela mi oči, dala mi zkušenosti, postavila mě zpátky na zem, připravila mě o spoustu nervů, způsobila mnoho bezesných nocí, ukázala, kde toho dokážu hodně, ale …

Jestli jsem občas na blogu fňukal, že nemám místo, kde bych pořádal degustace, tak se situace možná obrací k lepšímu. Dostal jsem nabídku využít krásný nový prostor v soukromých prostorách na Praze 4 a rovnou jsme se si domluvili termín. Pondělí 24. …

Inspektoři Státní veterinární správy se potkávají s ledasčím. Třeba s neregistrovaným přepravcem, který vozí v autě zkažené potraviny a místo toho, aby je zlikvidoval, o týden později se je stále snaží dostat do oběhu. Státní veterinární správa (SVS) …

Na výstavišti Zahrada Čech se o víkendu uskuteční čtvrtý ročník gastro food festivalu. Návštěvníky chce letos přilákat na ochutnávky zahraničních kuchyní, šneky či brouky a show kuchařských mistrů.

Aktuální průzkum se zaměřil na jablka. Jaká kupujeme, co hraje roli při výběru a jak je nejraději jíme? Maloobchodní řetězec Albert zveřejnil výsledky svého průzkumu na téma jablka. Co ukázal?

Čím více vařím, tím méně píšu, někdy ani fotit nestíhám…a čas mi nikdy nestačí. Už jsem dlouho nesepsala ani článeček, tak tímto to chci aspoň trochu napravit, protože podzim v kuchyni je báječný.

Jablka a jablíčka jako součást zajímavých a snadných vánočních dekorací

22. 12. 2019 | Doba čtení 6 minut

Jablka jako symbol provázejí naše slavnostně vyzdobené stoly o Vánocích již hezkou řádku let. Patří k tradicím rozkrojit si jablíčko, abychom věděli, zda se budeme příští rok těšit dobrému zdraví. Krásná červená jablíčka mohou být součástí i moderně pojaté výzdoby interiéru.

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak různorodá může být vánoční výzdoba? Většina z nás zdobí své interiéry o Vánocích tradičním způsobem. Nechybí svíčky, chvojí, věnce, jmelí a třeba ani pomeranče. Z hlediska tradic se však k našim svátečním dnům hodí mnohem více jablka.

Jednak jsou svou obvyklou červenou barvou nejblíže tradiční barvě Vánoc, ale také se dají mnoha různými způsoby zpracovat do podoby velmi zdařilých a zároveň často jednoduchých dekorací, například věnců na dveře, svícnů, nebo i stromečků vypichovaných do podložky.

Máte-li na zahradě vlastní jabloň, která plodí krásná červená jablíčka, máte vyhráno.

Proutěná hvězda vyplněná jablky, ořechy a sušenými pomeranči se skořicí je nejen pěkná, ale i voňavá dekorace. Zdroj: Vilvarin / Shutterstock.com

Trocha vánočních tradic

Na krájení jablka, jako na starý vánoční zvyk, přichází čas po štědrovečerní večeři. Každý si vybere svoje jablko a překrojí jej napříč. Pokud se uvnitř ve středu objeví krásná pravidelná hvězdička, bude člověk zdráv po celý příští rok. Červ v jadřinci a křížek místo hvězdičky věští nemoc nebo smrt.

Věnec z jablíček všech velikostí

Okolo slaměného základu věnce ovineme pomocí vázacího drátku dostatečně hustě krátké větvičky cypřišku. Připravíme si druhý věnec, tentokrát ze zelené aranžovací hmoty s o málo menším průměrem, a ten obalíme celý mechem.

Připevníme ho k prvnímu věnci, nejlépe pomocí špejlí a na něj napichujeme malá a větší červená jablíčka na špejlích a párátkách a mezi ně miniaturní dekorační jablíčka. Mezi jablíčka můžeme přidat pár malých hvězdiček badyánu. Ty ovšem musíme přilepit, jsou příliš tvrdé. Pomůže nám tavná lepicí pistole a  náplně.

Nemáme-li dostatek klasických jablek, můžeme si při dekorování vypomoci umělými jablíčky. Ta také připevňujeme pomocí tavné lepicí pistole.

Vánoční dekorace na slavnostně prostřený stůl. Zdroj: Agnes Kantaruk / Shutterstock.com

Dekorace s pěnovou aranžovací hmotou

Právě teď přijdou vhod krásná červená jablka. Z válcovité aranžovací hmoty uřízneme 4 nižší válečky. Na pruh z červené plsti o šířce cca 2-3 cm nalepíme hustě vedle sebe jehlice z borovice, všechny jedním směrem.

Budete mít zájem:  Priznaky Covid Po Dnech?

Pruhem z plsti ovineme váleček aranžovací hmoty tak, že jehličí z borovice bude otočené směrem doprostřed. Spoj plstěné stužky zakápeme lepidlem z tavné lepicí pistole a zároveň jej ukryjeme pod plátkem sušeného jablka.

Do středu vzniklého válce vložíme krásně vybarvené červené jablko a půvabná dekorace je hotová.

Vánoční dekorace v červené, u níž jablka nesmějí chybět. Zdroj: Agnes Kantaruk / Shutterstock.com

Dekorace se sušenými plátky jablek

Další možností, jak využít jablka pro sváteční dekoraci, je předem si z nich nasušit kulaté plátky. Ihned po nakrájení potřeme plátky z jablek rozkrojeným citronem, aby nezhnědly a zachovaly si hezkou krémově světlou barvu.

Plátky můžeme také krátce povařit ve vodě s kyselinou citronovou, i díky tomuto postupu zachováme jejich světlou barvu, která už oxidací neutrpí na vzhledu. Tentokrát využijeme pěnovou aranžovací hmotu ve tvaru koule. Tu zespoda seřízneme, abychom zajistili dekoraci maximální stabilitu.

Do středu horní části pěnové koule vtlačíme červenou svíčku a zbytek hmoty pokryjeme postupně jedním sušeným plátkem jablka za druhým. K připevnění materiálu do podložky nám poslouží špendlíky.

Působivé a zároveň jednoduché svícny

Z krásných červených jablek snadno vytvoříte zajímavý svícen. Zdroj: Shebeko / Shutterstock.com

Pro působivý, ale i stabilní výsledek je třeba vybírat z jablíček, která budou hezky přímo stát.

V horní části, kde je stopka, vyřežeme pomocí vhodného nástroje nebo vykrajovátka otvor odpovídající velikosti čajové svíčky a do otvoru pak svíčku vložíme.

I tak je lepší jablko se svíčkou položit na podšálek, nebo malou misku, aby případný stékající vosk neušpinil ubrus.

Půvabná jmenovky na sváteční tabuli

Čekáte-li u štědrovečerní večeře větší počet hostů a rádi byste je usadili podle předem stanoveného pořadí, budete muset vyrobit jmenovky. A právě i k tomuto účelu mohou skvěle posloužit krásná jablíčka.

Nejprve všechna jablka vyleštěte měkkým hadříkem, například kouskem flanelu.

Ke každému z pěkně vyleštěných jablíček připíchněte pomocí špendlíku s barevnou hlavičkou ke stopce barevný papírový lísteček se jménem spolustolovníka.

Používáme-li v dekoracích rozkrojená a vyřezávaná jablka, nebo jablka, jimž jsme nějak narušili slupku, je vhodné takovou dekoraci připravit až těsně před Štědrým dnem, aby jablka v teple nezahnívala.

Co se dekorací z jablek a jablíček týče, je možné vybírat i z mnoha dalších možností. Využíjt je můžeme i při tvorbě venkovní vánoční výzdoby. Zajímavé nápady na dekorace a výzdobu si můžete prohlédnout na nástěnce Receptáře na Pinterestu:

5 kroků k očistě organismu

Nejen dlouhé zimní období a stále probíhající pandemická situace se snadno projeví na naší náladě. Zimu i pandemii musíme přečkat, s péčí o naše tělo však můžeme začít ihned.

Věděli jste, že vyvážená strava plná vitaminů se výrazně podílí právě na našem psychickém rozpoložení? Naše následující tipy jsme zaměřili na celkovou očistu organismu. Zařazením nutričně vyvážených a antioxidačních potravin do svého jídelníčku snížíte riziko různých nemocí.

Vaše tělo vám za takový restart poděkuje přívalem nové energie. Dopřejte si lehkou očistu a těšte se z nabité energie, kterou vám přinese. 

1. Rozhodněte se a věřte, že děláte správnou věc

Zdá se to jako jednoduchý úkol, ale právě vaše odhodlání vás dovede k požadovanému cíli. V Apetitu nejsme zastánci drastických diet a podobných řešení.

Detox organismu by měl být pozvolný, naše tělo potřebuje svůj čas, aby na očistu dokázalo reagovat.

Mějte se rádi a věřte, že volbou správných potravin a omezením chemicky zpracovaných jídel dopřejete svému zdraví blahodárnou lázeň, která nastartuje tělo i mysl do dalších měsíců. Rozdíl brzy pocítíte přívalem nové energie.

Dlouze jsme v redakci diskutovali, co by měl obsahovat nápoj, který nás po ránu správně „nakopne“ a osvěží tělo i…

Celý článek

2. Dbejte na dostatečný příjem tekutin

Dostatečný pitný režim přináší dlouhodobý detoxikační účinek. Optimální množství přijímaných tekutin se v dospělém věku pohybuje okolo 2,5 litru, z čehož by značnou část měla tvořit čistá pitná voda. V případě detoxikační kúry jsou skvělým pomocníkem bylinné čaje.

Bohaté antioxidační účinky najdeme například v šalvěji, podbělu lékařském, kontryhelu nebo zeleném čaji. Prokazatelně přínosný vliv na lidský metabolismus mají také čerstvě připravované ovocné a zeleninové šťávy.

Chystáte-li se na detox, připravte si k ruce výkonný odšťavňovač a pusťte se do toho. 

Kolik tekutin denně byste měli vypít?

Celý článek

3. Zařaďte do jídelníčku antioxidační potraviny

Tady platí, že méně je někdy více. Bohužel často přijímáme potraviny s nulovou nebo nízkou výživovou hodnotou a krom pocitu nasycenosti si z takových jídel naše tělo nic pozitivního neodnese.

Zkuste se zaměřit na zdravé potraviny s antioxidačními účinky a každý den si dopřejte některou z potravin s detoxikačním vlivem na nás organismus.

Patří mezi ně například červená řepa, jablko, česnek, brokolice, mrkev, borůvky, švestky, brokolice, zelí nebo ořechy. 

Tělu i duši prospěje, když je jednou za čas pořádně pročistíte.

Zobrazit recept

Z antioxidačních potravin snadno a efektivně uvaříte lahodná a chutná jídla. Podívejte se na naše tipy a zkuste si v rámci očisty připravit tyto lahodné recepty:

4. Omezte přijímané záškodníky

Říká se, že sklenka vína je zdraví prospěšná. Nicméně k detoxu alkohol nepatří stejně jako kofein, cukr a přepálený tuk. Zkuste se tedy zaměřit na omezení těchto nepřátel zdravého životního stylu. Cukr můžete nahradit medem nebo sirupy (čekankový, agávový, datlový, javorový a další), tuk svému tělu dopřejte ve formě zdravého avokáda nebo ryb.   

5. Dopřejte si pohyb i odpočinek

Ve zdravém těle zdravý duch. Procházka na čerstvém vzduchu má pro vaše tělo blahodárný vliv. Nejen, že se příjemně protáhnete přirozenou chůzí, zároveň posílíte svůj imunitní a kardiovaskulární systém.

Načerpaný sluneční svit dokáže naše tělo využít k přeměně důležitých hormonů, díky kterým se nám například lépe spí.

Kvalitní odpočinek jde s pohybem ruku v ruce a naše tělo i mysl se nám za tuto snadnou péči bohatě odmění.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector