I populární sýr feta má svá negativa

Ve starověku byl sýr vyroben především zovčí mléko. Je to nejen sladší než kráva, ale také výživnější. Proto i dnes, ovčí sýr neztratil popularitu. Zjistěte více o tomto zdravém a chutném produktu.

Výhody, přínosy pro zdraví

Sýr z ovčího mléka je zdrojem vitamínů.A, B, D, E, které jsou pro člověka nezbytné. Proto je nutné ji zahrnout do stravy, aby se snížilo užívání doplňků stravy a jiných léků. Kromě toho je bohatá na kyselinu listovou a vitamín B12.

I populární sýr feta má svá negativa

Ovčí mléko obsahuje až třikrát více bílkovinnež kráva nebo koza, vápník a draslík – až dvakrát. A všechny tyto látky jsou v optimálním poměru pro asimilaci lidským tělem.

Má vysoký obsah tuku – až 32 – 34%, cožněkdy děsí lidi. Ale to jsou prospěšné mastné kyseliny, které podléhají přirozenému procesu homogenizace, což přispívá k jejich lepší absorpci. U výrobků z kravského a kozího mléka to není typické.

Nezaměňujte obsah tuku a jeho obsahcholesterolu. Kromě toho ovčí sýr obsahuje látky, které přispívají k jeho odstranění z těla. To je také užitečné pro osoby s alergií, astma. Ovocné mléčné výrobky mohou být konzumovány i osobami s nesnášenlivostí laktózy, zejména sýrem a jogurtem.

I populární sýr feta má svá negativa

Nevýhody

Možná hlavní nevýhodou tohoto produktu je jeho vzácnost a tím náklady. Proto je někdy obtížné najít skutečně tvrdé ovčí sýry.

Další nevýhoda je vysokáobsah sodíku. 30 gramů ovčího sýra obsahuje asi třetinu denního příjmu této mikročočky. Jeho pravidelný nadbytek zvyšuje riziko vývoje kardiovaskulárních onemocnění.

Typy produktů

Sýr ovčího mléka má zvláštní chuť.a bohatou smetanovou texturu. Populární po celém světě se vyrábějí nejčastěji v horských oblastech, kde pastva mléčného dobytka je nepraktická nebo nemožná. Ovčí sýr není podobný kravskému sýru, a proto může být zdrojem nových chutí objevů pro gurmány. A poskytne kulinářským odborníkům možnost experimentovat s mnoha klasickými evropskými pokrmy.

I populární sýr feta má svá negativa

Jeden z nejoblíbenějších a nejběžnějšíchtakové sýry je feta. Pochází z Řecka a podle evropských norem v potravinářském průmyslu obsahuje 70% ovcí a 30% kozího mléka. Feta se vyrábí ve slaném nálevu, což jí dodává slanou chuť. Jedná se o důležitou součást tradičního řeckého salátu a středomořské kuchyně obecně.

Španělsko je významným producentem sýrů zovčí mléko. Některé odrůdy jsou velmi populární a jsou známé po celém světě. Manchego je například polotuhý ovčí sýr, který několik měsíců stárne v jeskyních. V závislosti na jeho věku může mít mírně sladkou nebo štiplavou chuť, ale zpravidla má jemnou vůni, a proto se dobře kombinuje s jinými produkty.

I populární sýr feta má svá negativa

V Itálii nejoblíbenější ovčí sýrMléko je nepochybně Pecorino Romano. Je podobný parmazánu, ale často má silnější a slanější chuť. Nejčastěji se nakrájí a podává se těstovinami nebo polévky. Je lepší kombinovat s tradičními italskými červenými víny, jako je Chianti.

Století staré tradice

Francouzské sýry jsou ve slávě sotva podřadnépopularita parfémových výrobků. Jsou to obyčejný suvenýr přinášený turisty. Jeden z nejslavnějších je Roquefort – modrý sýr z ovčího mléka, pojmenovaný podle regionu, kde se vyrábí.

Poprvé se to zmírnilo v díle římského spisovatele Pliny staršího (79 nl). Je to modrý sýr, mírně kyselý a s neobvyklou chutí.

Proto by měl být kombinován s výrobky, které nejsou v jeho světle chutnající, a podávané mu lépe než Bordeaux nebo silný Cabernet Sauvignon.

I populární sýr feta má svá negativa

Korzický sýr z ovčího mléka je také docelaje populární. Na tomto hornatém ostrově lze nalézt stáda jehňat všude. Nejslavnějšími sýry jsou brokolice a rum, ale každý region má své vlastní zvláštnosti výroby a tím i své jméno.

Například korsický sýr z ovčího mléka s krásným jménem Bryn de Amour (v překladu – narození lásky) po formování je zabalen do místních bylin. Pak zraje, vstřebává jejich vůni a na nich se objevuje měkká nazelenalá kůra plíseň.

Tento sýr je vyroben výhradně ručně a může být vyroben pouze na Korsice, což vysvětluje jeho velmi vysoké náklady.

5 zajímavostí o sýru feta, co možná ještě neznáte

Originální řecký sýr se vyrábí z čerstvého kozího a ovčího mléka. Tato regionální specialita je chráněná i Evropskou unií, a to označením PDO (Protected Designation of Origin). Přesto se však najdou výrobci, kteří to nerespektují, proto byste měli rozhodně věnovat pozornost složení výrobku uvedeném na etiketě.

„Pro výrobu originálního sýra feta je výchozí surovinou mléko od koz a ovcí, jejichž stáda se pasou v severním a středním Řecku. Ve výrobku by měl poměr mléka ovčího činit min. 70 % a kozího 30 %.

Právě mléko těchto sudokopytníků propůjčuje sýru typický buket,“ říká Jana Nyklová, dovozce řecké fety Dodoni, která je jedničkou na trhu všech fet a má 55letou tradici výroby sýru feta.

I populární sýr feta má svá negativa

Slaná chuť a bělost

I populární sýr feta má svá negativa

Ukládání sýru feta do solného nálevu bylo v minulosti pragmatickým krokem, jak sýr konzervovat a prodloužit jeho datum spotřeby. Zrání sýra probíhá zpravidla více jak dva měsíce, během nichž do sebe sýr absorbuje sůl. „V obchodech se můžete setkat se dvěma typy sýru feta, a to jeho měkkou a tvrdou variantou, která se odvíjí od doby zrání. První z nich je sladší, méně slaná a méně kořeněná. Tvrdý sýr feta má výraznější chuť i vůni,“ upřesňuje Jana Nyklová. Pro sýr je také typická bělost, kozí a ovčí sýr totiž nikdy nezežloutne. U náhražek z kravského mléka bývá sýr uměle bělen, protože kravské mléko má vyšší obsah karotenu.

Jak ji nejlépe uchovat

Feta se řadí mezi čerstvé sýry, proto bychom ji měli po otevření sníst do pár dní. Během doby, co je původní obal načatý, uchovávejte sýr v původním slaném nálevu.

Budete mít zájem:  Nejlepší Vitamíny Na Oči Diskuze?

Ten udrží její správnou chuť i vlhkost. Špatné skladování bude mít za následek okorání sýra, zkysnutí nálevu a vytvoření podmínek pro nežádoucí bakterie.

Sýr je nutné uchovávat v ledničce a dodržovat pokyny pro spotřebitele uvedené na obalu.

Neuvěřitelná variabilita

Feta sýr s řeckými kořeny je nesmírně variabilní a najde uplatnění jak ve studené, tak teplé kuchyni. Můžete ho využít do osvěžujících letních salátů, k těstovinám, grilovat ho se zeleninou či s masem.

„Díky dobré tavitelnosti, je feta skvělá i na zapékání či gratinování nebo jako náplň do omelet, pirohů či slaných koláčů.

Pokud si chcete dopřát chuť léta i v zimě, tak fetu zkuste naložit do oleje,“ dává tipy Jana Nyklová, dovozce řecké fety Dodoni.

I populární sýr feta má svá negativa

Sýr pro zdraví

Feta je navíc velmi zdravý sýr. „Protože není vyráběna z kravského mléka, ale z kombinace mléka ovčího a kozího, je mnohem lépe stravitelná a lidé citliví na laktózu ji mnohem lépe snášejí.

Feta je navíc oceňována pro obsah probiotik, které přispívají k dobrému fungování střev,“ uzavírá Jana Nyklová. Významný je i obsah bílkovin, vápníku a vitaminu D.

Obsažená esenciální aminokyselina histidin v kombinaci s vitamínem B6 podporuje trávení, ale zvyšuje i mozkové či sexuální výkony.

Vyzkoušejte zajímavý recept s použitím sýru feta a přenesete se rázem k moři…

Mediterranean pizza

Středozemní kuchyně oplývá mnohým bohatstvím – výborný olivový olej, voňavá zelenina a bylinky i výborné sýry. Připravte si z těchto pokladů výbornou pizzu!

I populární sýr feta má svá negativa

  • Suroviny
  • • 1 předpřipravené těsto na pizzu
  • • 1 šálek pesto omáčky
  • • 1 šálek zelených paprik
  • • 1 šálek cherry rajčat
  • • 1 šálek hub
  • • ½ šálku řeckých oliv Kalamata
  • • 115 g strouhané fety Dodoni
  • • 115 g směsi sýrů Mozzarella, Asiago a Provolone
  • • olivový olej
  • • sůl a pepř na dochucení
  • Postup:

Předehřejte troubu na maximum. Olej rozetřete na předpřipravený těstový základ. Na těsto naneste rovnoměrně pesto, ale vynechejte okraje pizzy. Poklaďte olivy a nakrájenou směs rajčat, hub a paprik. Posypte směsí sýrů a osolte i opepřete dle chuti. Teplotu stáhněte na 200 stupňů a pečte 14–17 minut. Po vytažení z trouby nechte krátce vychladnout na mřížce a podávejte.

TZ, (klam)

I populární sýr feta má svá negativa

Zejména v restauracích feta často nahrazuje v nabídce pokrmů surovinu pro klasický smažák. Možná i proto, že smažený sýr se stal v minulosti terčem odsudků různých kulinářských odborníků a symbolem „nezdravé české stravy“.

Spojení „smažená feta“ s bramborem ovšem působí atraktivněji, exotičtěji a nápaditěji. Svým způsobem je to nicméně chuťově, cenově i svým složením jiná, přece jen ale v zásadě příbuzná varianta smažáku. Včetně smažení na oleji, což je všeobecně považováno za nutričně nejméně vhodnou tepelnou úpravu potravin.

Feta – nejzdravější sýr?

O sýru feta se obvykle dočteme, že je to „nejzdravější sýr na světě“, který obsahuje množství pro tělo potřebných a žádoucích látek. Třeba, že 30 gramů tohoto sýru obsahuje 14 procent doporučeného denního příjmu vápníku.

Našinec se ovšem již bohužel nedočte, že 100 gramů sýru feta obsahuje také zhruba 50 procent doporučené denní dávky sodíku. Uvedený sýr je totiž hodně slaný, což zas tak pozitivní pro zdraví není, stejně jako vysoký obsah tuku, který mu ale dává jedinečnou specifickou chuť.

Vysoký obsah soli v něm je samozřejmě dán technologií jeho výroby – zráním ve slaném nálevu.

Výsledkem ale je, že obsah soli v sýru feta dosahuje zhruba 5 procent, na rozdíl od běžné suroviny pro „smažák“, což jsou různé varianty eidamu; v nich se obsah soli pohybuje mezi 3 až 4 procenty.

Minimálně pro někoho pak může být negativní i skutečnost, že feta je oproti eidamům asi o třetinu dražší.

Galerie: Výroba řeckého sýru feta

Kdy se skutečně jedná o fetu

Nic ale proti sýrům feta, a především jejich konzumaci v horkých letních dnech. Není jistě náhodou, že jde o řeckou specialitu, tedy o produkt vyvinutý, vyráběný a konzumovaný v Řecku, kde se díky tamním vysokým teplotám lidé více potí. A protože s potem se z těla ztrácí i sůl, je feta jedním z řešení, jak ji opět do těla doplnit.

Tento sýr je také vhodný pro jedince alergické na kravské mléko, neboť se k jeho výrobě používá mléko ovčí (70 procent) a kozí (30 procent).

Právě složení a použitá technologie výroby znamenají, že sýr feta je výrobek patřící mezi Chráněné označení původu (u nás CHOP, po evropsku PDO).

To ale mimo jiné znamená, že tímto názvem se nesmí označovat produkty, které takové složení nemají a které se originálním způsobem nevyrábějí.

Přesto se lze setkat s formulací „feta z kravského mléka“, což je ovšem nesmysl a navozuje mimo jiné otázku, zdali „to“, co je například v restauracích jako „feta“ označováno, skutečně tímto sýrem je. Osobně se domnívám, že není, a je tak možná vhodné varovat prodejce nepravé fety před možnou pokutou za zneužití chráněného názvu.

Dobrý a kvalitní sýr

Skutečná feta je jistě dobrý a kvalitní výrobek, navíc univerzálně použitelný nejen na smažák, ale především do salátů, což se také samozřejmě často využívá (přečtěte si, jak se feta liší od balkánského sýra a kde ji lze použít).

Že by to ale byl vzor „zdravé stravy“, se říci nedá, třeba právě v porovnání s klasickým smažákem, pokud se připravuje stejným způsobem. I na tomto sýru lze tak v praxi demonstrovat, že žádná potravina není jen a pouze dokonalá a „super“ a žádná není jen a pouze negativní. Což je další z milionů argumentů ve prospěch pestré stravy ve všech jejích podobách.

Budete mít zájem:  Shinrin yoku – lesní koupel a její přínosy pro naše zdraví

Galerie: Encyklopedie sýrů

Sýr feta je sice zdravý, ale ani on není bez negativ. Vyplatí se jíst jej střídmě – Napadov.cz

Víte, který sýr je považován za ten vůbec nejzdravější? Prý je to sýr feta. Že jste o něm ještě neslyšeli? Pak to musí být jedině tím, že se příliš nepohybujete ve světě zdravé výživy nebo tzv.

módního stravování. Feta totiž patří doslova ke gastronomickým hitům a jeho pozitivní vlastnosti jsou vychvalovány až do nebes.

Je ale skutečně pravda, že sýr feta je vždycky dobrou volbou a ideálním sýrem obecně?

Zejména v moderních restauracích je sýrem feta nahrazován klasický eidam nebo jiné tučné sýry. Možná i proto, že výživový poradci a specialisté na zdravé stravování některé sýry kritizovali a označili je za riziko pro štíhlou linii i zdraví.

Co je pravda o sýru feta

O sýru feta se obvykle dočteme, že je to „nejzdravější sýr na světě“, který obsahuje množství pro tělo potřebných a žádoucích látek. Skutečně je pravdou, že feta obsahuje velké množství vápníku i bílkovin.

Jenže málokdo už ví (a prosazovatelé fety to možná i záměrně zatajují), že jen 100 gramů tohoto sýru obsahuje zároveň přes 50 procent doporučené dávky sodíku na jeden den.

Uvedený sýr je totiž hodně slaný, což zas tak pozitivní pro zdraví není, stejně jako vysoký obsah tuku, který mu ale dává vynikající chuť.

Proč je sýr feta tak slaný? Na vině je technologie výroby. Podstatou celého procesu je totiž zrání ve slaném nálevu. Obsah soli v sýru je tedy oproti jiným, běžnějším variantám, několikanásobně vyšší. Minimálně pro někoho pak může být negativní i to, že feta je oproti eidamům asi o třetinu dražší. Řada lidí je ale ochotna si za zdraví i chuť připlatit nemalé peníze.

Jako u všeho, i zde platí, že ne každý sýr, který se jako feta tváří, jím skutečně je. Feta je původem řecká specialita a ve svém rodišti má i její vysoký obsah soli své opodstatnění. V Řecku je totiž výrazně tepleji a lidé se zde více potí. Skrze pot pak dochází k větším ztrátám soli a tu je dobré doplňovat třeba i díky konzumaci sýru feta.

Pravý feta sýr se také nevyrábí z kravského mléka. K jeho výrobě se používá mléko ovčí (70 procent) a kozí (30 procent).

Název feta se nesmí používat pro sýry, které nesplňují uvedené požadavky a další nároky na technologii a postup výroby. Ne vždy to ale výrobci dodržují.

Ne zřídkakdy se můžete setkat třeba s označení „feta z kravského mléko“, což je nejen protimluv, ale také nezákonné označení.

Někdy se feta plete s podobným balkánským sýrem. Mnoho lidí se domnívá, že je to jedno a totéž, ale není to tak. V základu je ale balkánský sýr odlišný výrobek, vyrábí se totiž z pasterovaného kravského mléka.

Do salátů i na vaření

Feta má mnohostranné využití. Hodí se skvěle do salátů, kterým dodá zajímavou a osvěžující chuť, ale stejně dobře se dá použít i při vaření nebo k zapékání. Že by to ale byl vzor zdravé stravy, se říci nedá.

I na tomto sýru lze v praxi demonstrovat, že žádná potravina není jen a pouze dokonalá, a žádná není naopak jen negativní.

Vyvážená strava spočívá daleko více v rozumné konzumaci všeho než v odmítání některých potravin jen z principu.

Feta patří mezi čerstvé sýry, proto bychom jej měli po otevření sníst do pár dní. Špatné skladování bude mít za následek okorání sýra, zkysnutí nálevu a vytvoření podmínek pro nežádoucí bakterie. Dejte si tedy pozor, abyste si konzumací sýra nezpůsobili více potíží než užitku.

Feta je rozhodně chutná a vhodná varianta sýra, ale v rozumném množství a rozumné frekvenci. Jako vždy platí, že nic se nemá přehánět. V restauracích se pak nenechte zmást, že by snad smažená feta měla být v něčem zdravější než obyčejný eidam.

Pořád jde o smaženou potravinu, kterou si lze dopřát opravdu jen zcela výjimečně.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Tip 1: Co odlišuje sýr feta od brynzy

Měkké a tvrdé, klasické nebo s plísníjakoukoli formu, kterou zbožňuje po celém světě, protože různorodost jeho chutí a vůní někdy otřásá představivostí. Vynikající, ušlechtilý, voňavý – to vše on, Jeho Veličenstvo! Není překvapením, že v různých zemích existují celé kultury konzumace sýrů a dokonce i na známých sýrových deskách stojí za to se podívat zcela novým způsobem.

S tím, co je obvyklé jíst sýry v různých zemích

Různé země světa jsou známé svými sýry: například ve Francii existuje více než 600 odrůd; ve Švýcarsku je sýr národní poklad, pochoutka srovnatelná s čokoládou; a v Itálii – jedním z nejdůležitějších složek téměř všech pokrmů.

Když mluvíme o měkkých sýrech, pak o takovou pochoutkuse vztahuje nejen na sýrový talíř, dá se podávat spolu s chlazeným pivem nebo vínem a křupavými chlebami. V takovém případě může být taková část ve Francii nebo Německu považována za plnohodnotný oběd nebo lehkou večeři. A slavný a neuvěřitelně jemný sýr Brie (Brie) Parisians a rád používá v kávě jako krém.

Když mluvíme o tvrdém sýru, stojí za to si to pamatovatoni jsou podáváni, obvykle na konci hlavního jídla jako dezert, nebo přímo před ním. Tento sýr doporučujeme vypláchnout s mimořádně hustým červeným vínem, vyhýbat se kombinacím s bílými víny. Také teplý přístav nebo sherry je také skvělý.

Sýr s plísní je zpravidla přijímán k jídluodděleně, aniž byste míchali nic. Předpokládá se, že pouze tak může být chuť takového sýra zcela otevřena. V extrémních případech jej můžete použít s rukolou, jak to dělají Italové.

Uznávaní odborníci na sýry po celém světě – francouzskypodáváme sýr s ovocem. Později tuto tradici přijali i další země. V takovém případě je nutné, abyste různým odrůdám obsluhovali přísně definované ovoce.

Budete mít zájem:  Léky Na Bolest Kyčlí?

Například jablka a hrušky jsou vhodné pro měkké odrůdy; na tvrdé – ananas, kiwi a třešně, ušlechtilé modré odrůdy jsou podávány, například, s hrozny.

Také na sýry jakéhokoli druhu, vlašské ořechy, mandle a dokonce i med jsou vynikající.

Mimo jiné jsou některé druhy sýrů aktivníjako hlavní složky různých pokrmů. Měkký sýrový sýr Ricotta (Ricotta) je možné konzumovat jako samostatné občerstvení a naplnit je saláty a těstovinami, přidávat do omáček a jiných pokrmů.

Parmigiano (Parmigiano Reggiano) je proslulá svou neuvěřitelně chutnou kombinací s jakoukoliv těstovinou, navíc nastrouhanou, dokonale doplní jakýkoli lehký zeleninový salát.

Gruyère (Gruyère) – další tvrdý sýr, který je schopen pečení jakéhokoli jídla, aby vytvořil i křupavou kůru.

Klasická kombinace sýrů s vínem

Na základě intenzity chuti sýra je to nutnévyberte příslušné víno. Například, čím je více nasýtený, tím složitější je kytice vína.

Červená vína dokonale doplňují chuť tvrdých, sýrových sýrů, zatímco mladá vína z čerstvého ovoce jsou dobrá, protože nejsou příliš slaná, polotuhá. Měkký smetanový sýr doplní suché a polosuché víno.

Pro modré sýry a sýry s plísní by si měli vybrat silná vína nebo silnější nápoje. Sauzignon nebo Chardonnay dobrý odstín kozí nebo ovčí sýr.

Pravidla pro tvorbu sýrového talíře

Před podáváním doporučujeme získat sýrz chladničky asi za hodinu, aby se jeho chuť a vůně stala nejucelenější a podařilo se jí rozvinout. Tak se deska může kombinovat různé různými sýry (ale ne více než 6), hlavní pravidlo – se šíří ze zvýšení intenzity chuti: tj. První neutrální dále sytější, pak pikantní a ostré. Jíst sýr je přesně ve stejném pořadí, cítit celou paletu chuti.

Takže například sýry Reblochon (Reblochon) nebo Tom(Toma) má neutrální chuť, kozí nebo sýry ovčího mléka jsou měkké odrůdy a camembert (Camembert) nebo Brie (brie) mají výraznou chuť a aroma, k dokončení sýr kompozice může ušlechtilý plísňový sýr se forma se specifickou štiplavou chuť .

Nerezte sýry příliš tenkými plátky. Pokud se sýrový talíř podává jako dezert, doporučujeme sýr (zejména jeho tvrdé odrůdy) nakrájet na kostky.

Kromě ovoce a zeleniny může být i sýrový talířpřidejte plátky chrumkavého čerstvého chleba nebo croissantů, ale z jiného druhu omáček a koření by měly být vyřazeny. V extrémních případech můžete podávat sýr se zelenou cibulí, česnekem a horkou paprikou.

TopRychláZápůjčka – Rychlá online půjčka až 10000Kč

Vyplňte žádost a dostanete peníze ještě dnes!

Rychle a snadno!

Získání úvěru je teď snadné a rychlé. Stačí vyplnit krátkou on-line žádost, která bude schválena ten samý den.

Peníze na cokoli!

Rozhodněte pouze jediné – kolik peněz chcete půjčit a na jakou dobu. Půjčíme vám od 500 Kč do 20 000 Kč a můžete je použít, na co potřebujete.

Nízké úrokové sazby

Nabízíme nejnižší úrokové sazby na trhu. Můžete si být jistí, že vám nikdy nepůjčíme za nevýhodných podmínek.

Půjčíme každému!

Peníze může získat skutečně každý. Stačí o ně pouze požádat. Pokud je vám od 18 do 65 let, jste občanem ČR a máte stálý příjem – jsme tu pro vás!

Flexibilnost a komfort!

Díky vysoké flexibilitě toprychlapujcka.cz máte možnost nastavit si všechny parametry podle svých možností a aktuálních potřeb. Vyberte si velikost půjčky i dobu, za kterou ji plánujete splatit. Využijte tak skvělé nabídky, která se nebude opakovat. Začněte žít svůj život naplno.

Vyřízení přes internet!

Spravovat svoje finance na internetu je stále populárnější – a k internetovému bankovnictví a platbám kartou si můžete přidat také rychlé vyřízení online půjčky. Vše vyřídíte v jakýkoli den a hodinu z pohodlí svého domova, stačí vyplnit krátký formulář.

Peníze na účet ještě dnes!

Na vás je pouze jediné, rozhodnout se, kolik peněz chcete půjčit a na jakou dobu. Po schválení Vaší žádosti o půjčce budete mít peníze k dispozici už dnes na svém bankovním účtu!

Vyplňte online žádost

Počkejte na její schválení

Zkontrolujte bankovní účet

Beru si od Vás už čtvrtou půjčku a nikdy jsem neměla žádný problém. Moc děkuji za poskytnutí vašich služeb. Splnili jste mé očekávání a dokonce jste ho překročili, co jste nabídli jsem skutečně obdržela.

Markéta Lišková★★★★★

Chyběla mi část peněz na zaplacení nájmu. Využil jsem služeb vaší půjčky a obratem jsem obdržel 3 000 Kč na účet, což celý problém vyřešilo.

Karel Plíhal★★★★★

Musím přiznat, že byla jsem skeptická, co se týká získávání peněz on-line, ale nakonec vše dopadlo velice dobře. Pokud si někdy budu zase potřebovat půjčit, samozřejmě se na vás obrátím znovu.

Tereza Klempová★★★★★

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector