Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

Dynova polevka recept

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

recepty

Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahr…

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

recepty

Horká krémová dýňová polévka nás báječně zahřeje v sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá, rychle hotová, sytá a lehc…

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

recepty

Dýňová polévka s chilli a smetanou je hustá, horká a voňavá. Je i pěkně pikantní, což ke studeným podzimním dnům patří. …

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

recept internet

Dýňovou polévku jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní vždycky maličko strach, aby se mi povedla. Polévka byla vynikající, manžel se jenom olizoval.

Podobné recepty jako Dýňová polévka

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

recept internet

Z dýně vybereme semínka a na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Vývar přivedeme k varu, vložíme dýni a vařime do změknutí. Chvíli před koncem…

Podobné recepty jako Dýňová polévka

recept internet

17. listopad 2016 Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí. V.

Podobné recepty jako Recept Thajská dýňová polévka

recept internet

Výborná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Výborná dýňová polévka

recept internet

Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce .

Podobné recepty jako Pumpkin Soup Dýňová polévka

recept internet

V případě, že se vám zdá polévka moc hustá, můžete zředit vodou a ještě chvíli povařit… Podáváme zakápnuté dýňovým olejem (je dost výrazný, takže stačí pár
 …

Podobné recepty jako Dýňová polévka I.

recept internet

I ta nejjednodušší příprava polévky vás překvapí plnou chutí. Zkrátka – v jednoduchosti je síla … Jednoduchá dýňová polévka Foto: Jednoduchá dýňová polévka.

Podobné recepty jako Jednoduchá dýňová polévka

recept internet

1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou…

Podobné recepty jako Dýňová polévka

recept internet

Výborná dýňová polévka, kterou zvládne úplně každý. Recept je vhodný nejen pro vegetariány, ale i pro celiaky! Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Jednoduchá dýňová polévka

recept internet

K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a … Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky. Skvělý recept. polévka
 …

Podobné recepty jako Krémová polévka z dýně Hokkaido

recept internet

Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také orestujeme. Dýni osolíme …

Podobné recepty jako Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

recept internet

Jemná zeleninová polévka, která se obejde bez zahušťování a smetany. Základem receptu je dýně hokaido, cuketa a koření. Vareni.cz – recepty, tipy a články o …

Podobné recepty jako Dýňová polévka s cuketou

recept internet

Recept na chutnou polévku z dýně, aneb když nevíte co se zbytky z halloweenské dýně. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Dýňová polévka s kari

recept internet

Dýňová polévka je přímo synonymem podzimu. Zvlášť pokud její chuť podpoříte pomerančem a hřejivým zázvorem. Jednoduché a výtečné jídlo, které vám …

Podobné recepty jako Dýňová polévka s pomerančovou šťávou

recept internet

V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou dýni a ostatní zeleninu. Vše orestujeme, přidáme sůl, vodu…

Podobné recepty jako Dýňová polévka Hokaido

recept internet

Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaido nakrájejte na malé kousky. Spolu s rozmělněnými stroužky česneku je dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na…

Podobné recepty jako Dýňová polévka s praženými mandlemi

recept internet

Recept na skvělou zeleninovou polévku. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Lehká dýňová polévka

recept internet

Recept na jemnou polévku z dýně hokaido, kterou doplníme opečenými krutony. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Dýňová polévka se zakysanou smetanou

recept internet

Tahle polévka vás rozhodně zahřeje i zasytí. Chuť jemné dýně rozbíjí chorizo klobása – a uzená paprika jí dodá nakonec ten pravý šmrnc.

Podobné recepty jako Dýňová polévka s chorizo klobáskou

recept internet

Výborná polévka z dýně hokkaido s orientálním kořením. Vhodná jako součást oběda a jako svačinka. Recept je jednoduchý. Vareni.cz – recepty, tipy a články o
 …

Podobné recepty jako Dýňová polévka s vůní dálek

recept internet

Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za ob…

Podobné recepty jako Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

recept internet

Recept na rychlou a jednoduchou polévku z dýně. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Dýňová polévka s chilli

recept internet

Netradiční dýňová polévka, kterou letos musíte vyzkoušet. Pečené bobule vína a křupavé ořechy – to je fantastická kombinace.

Podobné recepty jako Dýňová polévka s pečenými hrozny

recept internet

Hustá dýňová polévka se zeleninou, navíc výborně ochucená a ozdobená. Snadný recept na sytou polévku, která nás v zimních dnech zajisté zahřeje. Vareni.cz …

Podobné recepty jako Dýňová polévka se smetanou a slaninou

recept internet

Necháme sýr rozpustit, polévku ještě zjemníme smetanou ke šlehání a přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Dýňová polévka je hotová a můžeme podávat.

Podobné recepty jako Jemná dýňová polévka se smetanou

Budete mít zájem:  Mentální anorexie: nemoc blahobytné společnosti

recept internet

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a…

Podobné recepty jako Dýňová polévka s chilli a smetanou

Videorecept: Jednoduchá dýňová polévka se smetanou, kterou zvládne úplně každý

I ta nejjednodušší dýňová polévka má své kouzlo. Tento recept si ale určitě oblíbíte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně Hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.

Ingredience:

  • 1 menší dýně Hokkaidó 
  • 1 cibule
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 150 ml smetany na vaření
  • 400 ml vody 
  • olivový olej 
  • sůl a pepř na dochucení

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla Kupi.cz

Postup: 

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, celer a petržel a vše orestujte dozlatova.
  2. Mezitím si nakrájejte na menší části dýni Hokkaidó, přidejte ji na pánev k osmažené zelenině a 10 minut pod pokličkou poduste. Záleží na tom, jak máte dýni šťavnatou – některé mnoho vody nepustí, a tak je dobré trochou vody vše podlít, aby se směs zeleniny na pánvi nepřipekla.
  3. Připravte si větší hrnec, do kterého přemístíte podušenou zeleninu z pánve. Přilijte 400 ml vody a 20 minut povařte pod poklicí.
  4. Zeleninový vývar můžete v hrnci rozmixovat tyčovým mixérem nebo ve vysokootáčkovém mixéru do hladké konzistence.
  5. Přidejte 150 ml smetany na vaření, dochuťte podle sebe solí, pepřem a krátce povařte. 

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla

Kupte se slevou Smetana na vaření Kunín 12%.

Porovnat slevy

Tip z Kupi.cz: Pro ty, kdo milují husté polévky, si ji vyzkoušejte úplně nakonec zahustit toastovým chlebem nebo pečivem natrhaným na kousky a krátce povařte. Výsledek vás překvapí.

Nakonec na talíři můžete polévku dochutit krémovým Balsamicem, ozdobit dýňovými semínky a podávat s chlebem nebo pečivovými krutony. Dobrou chuť. 

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla Kupi.cz Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz

Dokonalá krémová polévka: tohle je její tajemství

Nedávno jsem slíbila článek o tom, jak se jednoduše a vtipně vaří zeleninová krémová polévka, aby chutnala nejlíp na světě a nerozpadala se na jednotlivé složky.

Cože to? Proč by se krémová polévka měla rozpadat? Hned to vysvětlím na příkladu. Představte si třeba, že děláte polévku zvanou brokolicový krém. Pokud na to půjdete velmi jednoduše nebo dietně, povaříte brokolici v nějakém slušném vývaru, všechno rozmixujete a na závěr dochutíte kopečkem zakysané nebo ušlehané smetany.

Co se však nestane! Jakmile necháte polívku déle než minutu stát v hrnci nebo na talíři, začne si postupně sedat. Ne že by byla tak unavená, ale zeleninová složka se oddělí od tekuté a klesne ke dnu. Pokud si nepospíšíte ke stolu, vaše krémová polévka získá značné vady na kráse.

Bude vypadat řídká, vodová, vybledlá, prostě taková trochu ošklivka.

Zahuštěná krémová polévka? Jinak to nejde

Jednou z běžných možností, jak se tomu vyhnout, je povařit společně se zeleninou jednu nebo dvě brambory, které obsahují dost škrobů — a ty, jak známo, zahušťují. Jenomže ouvej, brokolice má dobu varu asi tak dvě minuty, pak nenávratně šedne a ztrácí chuť i svěžest.

Brambora se musí vařit aspoň deset minut, než se začne rozpadat, a pokud sáhnete po špatném varném typu, tak i déle. Trochu se to neslučuje dohromady, ale dá se to obejít třeba tím, že brambory vhodíte do hrnce mnohem dřív.

Každopádně bramborová příchuť trochu naruší plnohodnotné vyznění zeleniny.

Druhou možností je pochopitelně stará dobrá česká jíška. Zeleninu povaříte, scedíte, vývar zachytíte, zahustíte jíškou, znovu důkladně provaříte, vrátíte zeleninu a pak teprve rozmixujete. Jíška spolehlivě udrží žádoucí konzistenci.

Jen možná budete mít pocit, že nejíte tak zdravě, jak by se dalo. Vzhledem k malému množství použité mouky si zas tak velké výčitky dělat nemusíte, ale pokud jste se už předem rozhodli, že spojení jíška a krémová polévka nepřichází v úvahu, dobře vám tak.

Mám tu pro vás naštěstí ještě třetí možnost.

Objevila jsem ji při svém dvouletém pobytu v Rakousku. Rakouská kuchyně má pro mě doposud nepřekonatelné kouzlo, které jí kdysi dávno vdechly zástupy českých hospodyní, odcházející vařit do vídeňských rodin. Jejich odkaz v rakouské kuchyni zůstal.

Zatímco u nás se jídla normalizovala a zjednodušovala, buržoazní přežitky se mazaly ze světa, v Rakousku si je hýčkali, rozmazlovali a vážili. Občas není na škodu si říct, že co jsme sousedům jednou dali do péče, si zase můžeme půjčit zpět.

Ráda tedy lovím inspiraci v rakouských národních kuchařkách, protože pro mě obsahují neocenitelné poklady na téma kuchyně české.

Tak tedy i na krémové polévky jdou Rakušané malinko jinak. V Plachuttově učebnici se dočtete cosi o Schaumsuppen.

To cosi je rozloženo na víc než deseti stránkách, považováno za jednu ze základních polévkových kategorií a doprovázeno obrázky s talíři plnými krásných, barevně výrazných, krémových a hlavně půvabně napěněných polévek. Čím to? My na to jdeme s bramborou nebo s jíškou, za jižními hranicemi si berou do ruky šlehačku.

Budete mít zájem:  Radler: konečně pivo pro ty, kdo nemusí hořké

Bohudík nebo bohužel – to zázračné řešení báječných krémových polévek je šlehačka. Tahle samotná informace však k úspěchu díla vůbec nestačí. Musíte ještě vědět, jak a kdy ji použít a jaké poměry surovin dodržet, protože jinak to nefunguje.

Finta, jejíž dopad má vážnější účinky, než si dokážete představit, dokud tuhle polévku neuvaříte a neochutnáte, spočívá v tom, že zeleninový základ s cibulkou nejprve podusíte na másle, poté zalijete vývarem i šlehačkou a společně uvaříte doměkka. Každé zelenině to bude trvat jinak dlouho, pročež se takto připravují zásadně polévky jednodruhové.

Úplně nakonec své dílo rozmixujte. Ponorný mixér je fajn, ale klasický stolní udělá o trochu lepší pěnu. Zase vás to bude stát o něco vyšší riziko, že se třeba opaříte.

Tím, že šlehačku nepřidáte až nakonec, jak bývá v receptech běžné, ale vlijete ji do hrnce hned zpočátku vaření, se stane něco zajímavého, co řadím do kategorie neobjasněných kuchyňských záhad. Podstatně to změní chuť i konzistenci polévky.

Mléčný tuk se nejspíš stane součástí zeleniny, prolne se s ní, změní jí chuť směrem k hebké, konejšivé, žádoucí, takže i zapřísáhlí odpůrci některých konfliktních druhů zeleniny bez řečí snědí běžnou i nášupovou porci polévky z červené řepy, polévky celerové, dýňové, špenátové nebo třeba houbové.

Kromě toho se něco stane i s konzistencí polévky. Smetana ke šlehání má obecně dobrou tendenci vařením zahušťovat a spojovat suroviny a zde se to projeví v celé parádě. Zároveň si ponechá i něco ze svých našlehávacích schopností, proto je polévka po rozmixování jakoby nadýchaná.

Uznávám, že o nějaké dietě tu nemůže být řeč. Nepokoušejte se nenápadně prohodit smetanu na vaření za požadovanou smetanu ke šlehání. Tak opravdu neuspějete. Pokud se vyhýbáte lepku, nebo se dokonce vyhýbáte přemíře škrobů v jídle, je šlehačka skutečně báječná a velmi osvobozující možnost. A pokud řešíte váhu, tak si k polévce prostě neberte pečivo.

Než přejdu k názorné mrkvové ukázce s receptem, mám tu ještě dovětek o poměrech surovin. Budete obvykle potřebvat 300 g očištěné jednodruhové zeleniny, jednu cibuli, 40 g másla — to jsou skoro tři lžíce, kelímek šlehačky, půl litru vývaru a něco na dochucení, hlavně sůl.

Pokud ještě umím ze školy dělit, vychází mi poměr šlehačky a vývaru zhruba 1:2. Což je důvod, proč vás tahle polívka tak hezky zasytí. Raději než do velkého talíře si ji nalijte do příjemné misky a vemte si k ruce kousek křupavého pečiva.

Až ochutnáte, zahlídnete kousek labužnického nebe a odpřísáhnete, že jen málokteré jídlo se tak skvěle hodí k počasí za okny, které dává najevo, že to s létem pro letošek už jen půjde z kopce.

Takže ještě jednou. Tady máte ten báječný univerzální recept, jak zahustit polévku bez brambor a jíšky a jak přimět i zaryté odpůrce zeleniny pozřít něco, co by nečekali. Pod receptem ještě najdete přesná množství surovin pro jednotlivé druhy zeleniny a taky doporučení, čím polévku na závěr vaření ochutit, případně dozdobit.

Napěněná mrkvová krémová polévka podle rakouské kuchařské školy

Suroviny

  • 300 g očištěné mrkve (6 středně velkých, nepřerostlých jedinců)
  • 1 opravdu malá cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml šlehačky (čili smetany ke šlehání – tuhle ingredienci se nesnažte ošidit, protože právě šlehačka nakonec způsobí jé efekt na talíři i na jazyku)
  • 500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru (pokud je z kostky, pak zásadně použijte chuťově neagresivní značku, například Würzl – prodává třeba tesco)
  • sůl
  • ½-1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na sotva půlcentimetrové plátky.
  2. Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte cibuli a na středně silném plameni za občasného míchání poduste dvě až tři minuty do jejího změknutí (ale ne zhnědnutí).
  3. Přidejte mrkev, posypte cukrem, lehce zvyšte příkon tepla a dál míchejte asi pět minut, až mrkev trochu změkne. Zalijte vroucím vývarem, studenou šlehačkou z kelímku, přiveďte k mírnému varu a pozvolna vařte 10-15 minut, dokud mrkev zcela nezměkne.
  4. Do uvařené polévky vmíchejte strouhaný zázvor a opatrně přelijte polévku do samostatného mixéru. Uzavřete jej a na nejvyšší otáčky mixujte aspoň dvě minuty, až vznikne hladký a napěněný krém. Alternativně můžete použít ponorný mixér, výsledek bude téměř stejně báječný.
  5. Rozmixovanou napěněnou polévku rozlijte do talířů (vlastně misek) a okamžitě podávejte. Pokud si před rozmixováním duchaplně odložíte pár vařených plátků mrve stranou, nakonec jimi polévku ozdobte.

https://www.kucharkaprodceru.cz/kremova-polevka/(c) Kucharka pro dceru a Jana Florentyna Zatloukalova, www.kucharkaprodceru.cz, 2014-2017. Pouze pro osobni pouziti. Dalsi sireni podleha schvaleni autorky a ridi se autorskym zakonem.
 

Spojila jsem síly s online obchodem s potravinami Rohlík.cz, takže si suroviny na tento recept můžete pohodlně vložit do košíku stisknutím jednoho tlačítka:

Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla
 
 

Kombinace a poměry pro jednotlivé druhy zeleniny, jak je uvádí knížka Kochschule od mistra Plachutty:

  • Červená řepa: 300 g syrové očištěné suroviny. Na závěrečné dochucení trochu vinného octa, špetku cukru, mletého kmínu a na ozdobení strouhaný křen a ušlehanou šlehačku.
  • Česnek: 30 g oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku orestovat v základu s cibulí. Do vaření dále přidat 30 g bílé chlebové střídky. Na závěrečné dochucení smaženou cibulku a bílé víno, případně trochu syrového česneku.
  • Špenát: 150 g blanšírovaných špenátových listů přidat až 2 minuty před koncem varu. Na závěrečné dochucení strouhaný muškátový oříšek, rozetřený česnek, případně trochu másla. Zdobit lze třeba ztraceným vajíčkem.
  • Pórek: 230 g očištěného pórku, zelené i bílé části. Na závěrečné dochucení strouhaný muškátový oříšek.
  • Rajčata: 350 g oloupaných rajčat, zbavených semínek, vážíte tedy jen červenou pevnou dužinu. Na závěrečné dochucení bazalka, oregano, bobkový list, česnek. Něco se musí vařit společně s rajčaty, něco se dokonce musí před rozmixováním vylovit, něco přijde až na úplný konec na ozdobu, ale na to jistě přijdete sami.
  • Brambory: ano, krémová bramboračka je vážně skvělá. Budete potřebovat 200 g moučnatých očištěných brambor (varný typ C). Na závěrečné dochucení třeba trochu lanýžového oleje.
  • Čerstvý hrášek: 300 g vyloupaného nebo mraženého hrášku. Na závěrečné dochucení špetka cukru.
  • Petržel (kořenová): 300 g očištěné petržele plus 30 g petrželové natě z hladkolisté petržele na poslední minutu vaření. Na závěrečné dochucení strouhaný muškátový oříšek.
  • Mrkev: 300 g očištěné mrkve. Na závěrečné dochucení: špetka cukru, případně i lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru.
  • Celer (bulva): 300 g očištěného celeru. Na závěrečné dochucení: strouhaný muškátový oříšek, případně trochu lanýžového oleje.
  • Cuketa: 300 g mladých cuket, očištěných. Na závěrečné dochucení: tymián, česnek.
  • Fenykl: 300 g hlízového fenyklu, očištěného. Na závěrečné dochucení: strouhaný muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaná pomerančová kůra
  • Dýně: 350 g očištěné dýňové dužiny, nejlépe z muškátové nebo máslové dýně. Na závěrečné dochucení: strouhaný muškátový oříšek. Na talíři zakápněte tmavým dýňovým olejem — jak taky jinak.
Budete mít zájem:  Máslo by mělo stát do 40 korun, myslí si Češi

PS. Teď, když jsem se o tohle báječné tajemství podělila já s vámi, můžete mi to třeba oplatit tím, že ho budete i vy šířit dál, třeba prostřednictvím těchto tlačítek na sdílení. Dobré recepty se přece hodí vždycky, no ne?

Podzimní dýňové recepty zahřejí tělo a potěší chuťové pohárky. Jednoduché, rychlé a levné jídlo za půl hodiny

Základem “dýňového jídelníčku”, který vyzkoušel snad každý jako první, je dýňová polévka. Kdo se o ni ještě nepokusil, vůbec se toho nemusí bát. Hotovo bude za chvíli a všichni si pochutnají. Jak na to?

Oloupat, uvařit, rozmixovat… 

Dýni nejprve oloupeme, což v některých případech může být asi nejsložitější operace z celé přípravy polévky. Pokud se ale nebudete snažit loupat dýni “jako brambory”, tedy vcelku, ale až po rozkrájení na dílky, nejde o žádný složitý úkol. Samozřejmě odstraníme vnitřní část se semínky – ta můžeme usušit nebo upražit, pokud bychom chtěli dýni využít opravdu celou.

Co do hrnce?

Teď přijde na řadu cibule. Tu nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Po ní do hrnce přijde na kostičky nakrájená dýně a vše zalijeme ideálně vývarem. Pokud nemáme, poslouží i voda s “kostkou”, ale samozřejmě to není tak docela ono.

Nezapomeneme také přidat koření. Podle chuti a síly vývaru dosolíme, můžeme použít pepř, neuškodí na špičku nože nového koření. Důležité je kari koření, na to rozhodně nemůžeme zapomenout a pro dospělé je možné polévku vylepšit trochou chilli.

Polévka dostane tu správnou podzimní sílu.

Krátké dokončení

Dýni bude na změknutí stačit přibližně dvacet minut varu a už se pomalu chýlíme ke konci. Jakmile bude uvařeno, necháme polévku trochu zchladnout, obsah hrnce rozmixujeme a zalijeme smetanou (stačí 12% smetana na vaření). Polévku znovu uvedeme do varu, ale jen krátce a můžeme podávat. Na ozdobení můžeme použít kysanou smetanu a třeba i lístek bazalky.

Pečená dýně s kuřecím masem

Ani v tomto receptu se neobejdeme bez kari koření, které si s dýní velmi dobře rozumí. Večeře z jednoho pekáčku bude výborným následovníkem dýňové polévky.

Tak není na co čekat… Dýni tentokrát nemusíme ani loupat, jen ji rozkrájíme na kostičky (přibližně 3×3 cm). Na podobně velké kousky si nakrájíme také kuřecí prsíčka a brambory.

Poměr si může zvolit každý sám podle svých preferencí, dokonce lidé, kteří rádi vynechají maso, nemusí mít obavu, že by se bez něj toto jídlo neobešlo.

Vše z jednoho pekáčku

Nejprve si na pekáčku osmažíme na plotně cibulku, na ni přidáme krátce orestovat kuřecí maso, doplníme dýní a brambory a samozřejmě kořením. Jak bylo řečeno, důležité je kari koření, ale k němu přidáme i drcený kmín a sušený česnek.

Samozřejmě osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody, pekáček přikryjeme a vložíme přibližně na půl hodiny do trouby. V průběhu pečení přibližně po deseti minutách kontrolujeme, promícháme, případně doplníme vodu a vrátíme zpět do trouby. Po půl hodině je hotovo. Pokud máme doma jarní cibulku, posypeme jí na talíři hotové jídlo.

Nejenže dodá barevnost, ale i vynikající svěží chuť. Není na co čekat – rodina se může scházet ke stolu…

KAM DÁL: Divačky pro něj plakaly a psaly dopisy. Teď se Marek Němec vrací a říká: Netrpím samožerstvím, ale bylo to příjemné.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *