Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?

Jaro je obdobím, v němž je tělo člověka po zimě řádně vyčerpáno. Trpíme častými únavami, fyzickými potížemi, ale i špatnou náladou. To vše je způsobeno vyčerpaností, nedostatkem pohybu, vitamínů a podobnými neduhy, jež jsou vlastní mnohým z nás.

Nezdravě jíme, málo pijeme, konzumujeme přemíru uzenin, masa a propadáme nezdravému životnímu stylu. I tyto aspekty mají vliv na příznaky jarní únavy, která je doslova všudypřítomná.

Možná proto je jaro označováno, jako nejlepší doba pro tělesnou detoxikaci. Pročištění organismu, zbavení ho všeho špatného, nevhodného a škodlivého. Z toho plyne i pojem „jarní detox“, který je mezi námi zaběhlý a do nějž je dobré se pustit.

Jak probíhá detoxikace organismu?

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?

Za vším mnohdy stojí právě tlusté střevo, které je díky špatnému životnímu stylu přeplněno nejrůznějšími toxiny a hnilobnými zbytky jídla, což má negativní dopad na oblasti, jako jsou cévy, játra a podobně.

Procesem detoxikace tedy dochází k odstranění těchto látek, které jsou odváděny z těla přirozenou cestou.

Jak začít s detoxikací?

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Balíček na pomoc při Detoxikaci PLUSna cca 3 měsíce

Prvopočátkem všeho je pohnutek mysli, uvědomění si, že je třeba něco změnit a dopřát svému organismu náležitou detoxikaci.

Prvním krokem by měla být obměna životního stylu. Snažíme se více sportovat a upravíme si jídelníček, jež bude obsahovat dostatek zeleniny, vitamínů, minerálů a vody, respektive se zaměříme i na důležitý pitný režim, jenž přispívá k oné detoxikaci.

Ne každý však dokáže tělu dát vše potřebné, aby proběhl jarní detox opravdu důkladně a měl patřičný účinek. O to se mohou postarat zelené potraviny, které mimo jiné slouží k bezpečnému a přírodnímu pročištění těla.

Zelené potraviny při detoxikaci

Využívat bychom měli doplňky stravy v podobě zelených rostlin, jež mohou mít tekutou podobu. Jsou to zelené potraviny, jako je Ječmen Aktif, řasa Chlorella Aktif, případně i s Ginkgem.

Jde o přírodní extrakty, které jsou kompletním zdrojem nejrůznějších vitamínů a stopových prvků. Účinným antioxidantem s dostatečně velkým obsahem aminokyselin.

Důležitou látkou zelených potravin je také chlorofyl, který je naprosto ideální pro detoxikaci celého těla.

Obsažené prvky v těchto produktech působí nejenom regenerativním způsobem, ale jsou i zdrojem čisté energie, vitality, síly a především onoho potřebného zdraví.

Díky svému původu můžeme zelené potraviny užívat nepřetržitě a poslouží i těhotným ženám či postarším lidem, pro které nejsou některé detoxikační diety úplně vhodné.

Hlavní body jarní detoxikace

Pakliže chceme dokonale detoxikovat náš organismus, musíme se držet výše uvedených rad, jež lze shrnout do několika základních a důležitých bodů.

  • Omezíme potraviny s velkým výskytem „éček“
  • Nebudeme kouřit a snížíme příjem alkoholu
  • Vyhneme se cukrům a živočišným tukům
  • Zaměříme se na obilniny, zeleninu a luštěniny
  • Zakomponujeme do naší pravidelné stravy zelené potraviny
  • Přidáme si více pohybu a omezíme stresové situace
  • Dbáme na dostatečný pitný režim

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?

  • Prostřednictvím této jarní detoxikace se zbavíme všech těžkých kovů a škodlivin v těle a nutno podotknout, že výsledek může přijít opravu brzy, ideálně během jarních měsíců, kdy si posléze užíváme léto s dostatkem vitality, dobré nálady a se zdravým tělem.
  • I po ukončení jarního detoxu lze využívat zelené potraviny, které nám přináší řadu pozitiv také v jiných sférách lidského zdraví.
  • Petr Hornišer

Detoxikační kůry zelenými potravinami – Príma receptář.cz

Zjara není nic příjemnějšího, než se nechat hýčkat tím, co příroda nabízí ve svých nejryzejších jarních chutích. Zelené osení, zelený ječmen, svěží chuť rostoucího života. Anebo řasa chlorella nejen že výborně chutná, ale patří mezi jeden z nejúčinnějších prostředků k detoxikaci organismu.

Představíme si dva zelené přípravky, které navíc vynikají trošku podobnou chutí, jarní svěží – no a nebojme se to říci, trošku „trávové“…

Chlorella utuží zdraví a vyčistí tělo

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Chlorella, zelená sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa čistí tělo a podporuje imunitu. To, co dělá tento zelený zázrak zázrakem, je tzv. „růstový faktor“  (látka nazývaná také – Chlorella Growth Factor, CGF) a obsahuje také celou škálu vysoce kvalitních bílkovin. Také je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, vzácných aminokyselin a stopových prvků. Buněčná struktura těchto řas je v tabletách narušena, aby se tělo mohlo dostat právě k oněm vzácným látkám uvnitř a vstřebat je. Mimo jiné je to báječný zdroj celé škály béčkových vitamínů a železa. Tím posílí tělo zevnitř. Její výživová hodnota je tak obrovská, že se o ní v Japonsku uvažovalo jako o zdroji potravin a bílkovin po ukončení druhé světové války.

Detoxikační účinek chlorelly je obrovský. Dokáže z těla dostat i těžké kovy a látky, se kterými si organismus jinak jen velmi těžko umí poradit. Používá se jako účinná prevence proti nádorovým onemocněním, chrání buňky před účinky volných radikálů, snižuje únavu, upravuje krevní tlak i cholesterol a hladinu krevního cukru.

Účinky mohou být dramatické

Pokud použijete chlorellu ve spojení s odlehčeným jídelníčkem, nemůžete zjara pro své tělo udělat nic lepšího.

Detoxikační účinek můžete pocítit již v prvních dnech používání ve formě dočasně zhoršených chronických potíží či bolestí hlavy nebo průjmu.

To vše do pár dnů ustoupí, jiné projevy, jako zhoršení akné apod… se mohou projevovat i delší dobu, až tři měsíce. Poté by se již tělo mělo zvyknout na novou rovnováhu.

Zelený ječmen dodává sílu

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?I tohle je doslova zázrak zelené přírody. Mladé osení z ječmenu je zpracováno do hebkého prášku nebo v poslední době ho seženete i v tabletách.  Je vyroben z mladého osení klíčícho ječmene v době, kdy obsahuje nejvíce živých a zdraví prospěšných látek. Mladé lístky jsou stlačeny a vylisovány, jejich šťáva je potom usušena a prodávána ve formě prášku nebo tablet.  Je pro tělo doslova energetizující bombou.

Najdete tu množství vitamínů skupiny B, C, E, betakarotén, kyselinu pantotenovou a mnoho enzymů a hlavně, podobně jako chlorella, chlorofylu, tedy zeleného barviva. Ten působí protizánětlivě, protivirově a dokonce je používán v kosmetice jako prostředek pohlcující pachy.

Je silně zásadotvorný

Obsahuje obrovské množství draslíku, vápníku, hořčíku a železa, takže je vhodný pro osoby v rekonvalescenci, po vážných onemocněních a trpící chronickou únavou. Velmi důležitým účinkem na lidský organismus je zásadotvornost.

Veškeré problémy, v nichž hraje roli překyselení organismu, zelený ječmen potlačuje a léčí (migrény, dna, žaludeční a trávicí problémy). Trošku na obtíž může být jeho chuť. Někomu chutná, někomu ne.

Jeho chuť je však trošku jiná, než u chlorelly, která je přece jen lehince sladká.

Když je zeleného moc…ubereme

Detoxikace zelenými potravinami – jak na ni?Jak již víme, může se stát, jak u ječmene, tak u chlorelly, že jsou pro tělo příliš silné, průjem, bolesti břicha, hlavy nebo kožní vyrážky jsou potom důvodem snížit dávky. A to klidně i na třetinu původního dávkování. Nebo již od začátku začínat s velmi malým množstvím a postupně přidávat, to se jeví jako nejšetrnější aplikace.

A u obého platí, že po dobu zelené detoxikační kůry hodně pijte. Všechny škodliviny se musí nějak vyplavovat a moč je jediný a ideální způsob.

Oba přípravky je nejlépe kupovat v lékárnách nebo od certifikovaných prodejců.  Hodně tu záleží na kvalitě a tak si prohledejte například reference na jednotlivé přípravky na internetu. Nejde o levné záležitosti (v řádech stokorun) a neplatí tu, že čím dražší, tím kvalitnější.

Jarní očista může začít!

Jak provést jarní detoxikaci

Jaro je často spojováno s očistou organismu a prováděním rozmanitých detoxikačních kůr. Některé však mohou zdraví spíše uškodit.

Jak správně postupovat při detoxikaci a jaké prospěšné potraviny či doplňky stravy použít, poradila dietoložka Programu Health Plus, PhDr. Karolína Hlavatá, PhD. V době současné epidemie koronaviru však rozhodně není vhodné praktikovat žádné náročné detoxikační metody.

Ovšem zařadit do jídelníčku více zeleniny a ovoce a dodržovat zdravý životní styl může v aktuální situaci jen prospět…


 

Od konce zimy se v médiích objevují články o jarní detoxikaci. Lze z hlediska dietoložky říci, o co vlastně jde a zda lidské tělo detoxikaci potřebuje?
Velice záleží na tom, co si pod pojmem detoxikace představíme. Někoho napadne půst a popíjení bylinných čajů, jiný si k tomu přidá výplachy střev a speciální nápoje.

Budete mít zájem:  Alergie Na Bílkoviny Kravského Mléka?

Já osobně si představím určitá omezení, respektive vyřazení alkoholu a masa, a výrazné navýšení příjmu rostlinných potravin. Pokud je detoxikace správně uchopena, tak díky zvýšenému příjmu vitamínů, minerálních látek a tekutin může například pomoci v boji s jarní únavou a podpořit celkové fungování organismu.

Důležitou součástí očisty organismu by měla být také péče o duševno, zařazení pohybu a co nejvíce pobytu na čerstvém vzduchu.

Jakým způsobem škodlivé látky alias toxiny pronikají do lidského těla?   
Toxiny se do organismu dostávají z prostředí, ve kterém žijeme, a samozřejmě také z jídla. Velký vliv má například způsob tepelné úpravy pokrmů. Při smažení na nevhodném tuku či při vysokých teplotách vznikají zdraví škodlivé látky.

Podobně si škodíme třeba pojídáním chipsů, hranolek, připečeného pečiva a jiných potravin bohatých na škrob, v nichž vlivem vysokých teplot vzniká rizikový akrylamid. Nemusí jít ale jen o nevhodnou tepelnou úpravu, „paseku“ v našem těle mohou udělat i plísně nebo častá konzumace alkoholu. O kouření není třeba diskutovat.

Proč je detoxikace doporučována právě na jaře? Kdy s ní začít a jak dlouho by měla trvat?
Jaro k obnovení sil vyloženě nabádá, vše klíčí, je v rozpuku a na mnoho z nás naopak padá únava.

Půsty praktikují téměř všechna náboženství, jejich účelem je vedle očisty těla i očista duše, rozjímání. Důvody pro dodržování postních dnů bývaly i praktické, protože s končící zimou docházely potraviny a bylo nutné šetřit.

Obecně se dá říci, že s detoxikací je optimální začít koncem února nebo začátkem března a vytrvat alespoň do Velikonoc.

Objevují se různá doporučení, jak detoxikovat tělo. Jak se mohou lidé zorientovat v tom, jaké postupy mohou skutečně prospět? Nehrozí, že neodborné rady mohou spíše uškodit?
Mírnější detoxikační kůry zpravidla stojí na vyřazení potravin živočišného původu (maso, vejce, mléko a mléčné výrobky).

Základem jídelníčku se stávají ovocné a zeleninové šťávy, zeleninové polévky, v menší míře celozrnné obiloviny, rostlinné oleje, hojně jsou používány zelené natě a bylinné čaje. Oblíbené jsou podpůrné prostředky, třeba výrobky ze zeleného ječmene nebo chlorelly, užívání probiotik a popíjení minerálních vod s projímavým účinkem.

Tento typ detoxikace je relativně přijatelný, ovšem jen v případě, že není dodržován příliš dlouho, maximálně 14 dnů. Některé detoxikační kůry však mohou být velmi agresivní, v extrémní podobě v podstatě jde o několikadenní hladovku či pouhé popíjení zeleninových a ovocných šťáv.

Nebezpečné mohou být i detoxikační kůry spojené s opakovanými výplachy střev, tzv. hydrocolon terapií. Výplach tlustého střeva se může jevit jako efektivní způsob očisty organismu, nicméně odborná veřejnost tento názor nezastává.

Střevu a celému organismu nejvíce prospějeme dostatečným příjmem vlákniny a probioticky působících mikroorganismů, ať již v podobě přípravků z lékárny, nebo pravidelnou konzumací potravin, které probiotika obsahují (například zakysané mléčné výrobky či mléčně kvašená zelenina).

Vlivem přísných detoxikačních kůr se navíc v těle tvoří více volných kyslíkových radikálů a zvyšuje se míra stresu. Trpí i nervový systém, častá je úzkost, nervozita či nesoustředěnost.

Někteří lidé pro detoxikaci doporučují farmaceutické přípravky či doplňky stravy, jiní nedají dopustit na přírodní prostředky. Jakou z těchto cest je podle vás lepší se vydat?
Doplňky stravy nejrůznějšího charakteru jsou oblíbeným artiklem s velmi dobře zvládnutým marketingem.

Je proto třeba nezapomínat na zdravý rozum a pokud se pro podobné výrobky rozhodnu, měly by být od certifikovaných prodejců, a ne z neověřených zdrojů.

V rámci detoxikačních kůr jsou třeba velmi oblíbené zelené potraviny, kam se řadí i nápoj z mladého ječmene a mladé pšenice, obvykle prodávaný v podobě sušeného prášku, nebo řasy, jako je třeba chlorela či spirulina. Výsledky studií jsou sice nadějné, ale rozhodně ne jednoznačné.

Každopádně by tyto doplňky neměly být užívány bez porady s lékařem, protože například chlorela může pro svůj vysoký obsah vitaminu K snížit účinnost warfarinu. Spirulina zase může obsahovat těžké kovy. Celkově je otázkou kvalita prodávaných produktů, zvažuje se totiž i možné riziko kontaminace plísněmi.

Jsou nějaké postupy pro účinnou detoxikaci organismu, které máte osobně vyzkoušené a které byste doporučila?
Záleží na úhlu pohledu.

Nejsem zastánce drastických opatření, sázím na úpravu jídelníčku, případně s přídavkem probiotik. Rozhodně prospěje také abstinence od alkoholu a celkově zlepšení pitného režimu.

Vřele doporučuji také cvičit jógu a trávit co nejvíce času v přírodě.

Jakou roli v detoxikaci hraje pitný režim? Jaké nápoje lze doporučit?
Pitný režim je jistě velmi důležitý, pomáhá odvádět z těla škodlivé látky a zlepšuje i zažívání. Tradičně se v období očistných kůr používá nálev z mladých kopřiv, nejlépe 2 šálky denně po dobu 14 dní.

Mohou si lidé nastavit proces detoxikace sami, nebo by se měli raději poradit s nějakým odborníkem? Jak mají postupovat třeba chronicky nemocné osoby?
Určitě je lepší se poradit, již jsem zmínila třeba vztah mezi některými zelenými potravinami a vitaminem K.

Vyloženě nebezpečná může být detoxikace pro onkologicky nemocné, kteří tak činí ve víře, že nádor tzv. „vyhladoví“. Bohužel tomu tak není, jediným výsledkem je značné vyčerpání rezerv organismu. Takový člověk pak nemá dost sil zvládat náročnou onkologickou léčbu a jeho prognóza se výrazně zhorší.

Podobně nejsou detoxikační kůry vhodné ani pro jinak nemocné či mladé lidi, protože každý vyvíjející se nebo nemocný organismus nezbytně potřebuje mít dostatečný příjem energie a všech živin, vitaminů a minerálních látek, aby byl v dobrém nutričním stavu.

Bohužel přínosy různých detoxikačních kůr nebo užívání určitého očistného přípravku jsou popisovány velmi sugestivně a mnoho lidí se nechá zlákat.

V rámci očisty organismu je někdy doporučována pravidelná „hladovka“, obvykle má jít o 24hodinový půst jednou měsíčně, nebo dokonce jednou týdně. Může to být z lékařského pohledu prospěšné pro zdraví, či spíše naopak? Jaké zásady je při hladovce třeba dodržet?
Opět záleží na individuálním přístupu. Jednodenní hladovění člověku neublíží, ale není pro každého.

Obecně jsou totiž lidé, kterým celodenní hladovka nevadí, naopak se cítí dobře. Jsou tu ale i lidé, kteří když nemají jídlo 3 hodiny, propadají do hypoglykemických stavů a jedinou jejich myšlenkou je „chci jíst“. Pro ně logicky hladovka není.

Ale i ti, kteří hladovku zvládají, by měli popíjet alespoň zeleninové šťávy a myslet na to, že jim mohou chybět bílkoviny a v následujících dnech je doplnit.

Průběžnou očistu organismu od škodlivých toxinů může podpořit úprava jídelníčku, třeba zařadit některé potraviny, které mají mít detoxikační účinky. Máte nějaké doporučení?
Výbornou záležitostí je například mléčně kvašená zelenina, bohatá na vlákninu a probiotické bakterie. Její příprava je vcelku jednoduchá a zvládnete ji i doma.

Můžete na závěr prozradit pár tipů, jak si lidé mohou nastavit zdravý jídelníček, aby si udrželi zdravou váhu a mohli se obejít bez diet? Na co se mají především soustředit?
Podle zkušeností vím, že významnou úlohu sehrává jistá pravidelnost v jídle a pestrost stravy s dostatečným příjmem bílkovin a vlákniny. Hodně udělá i psychická vyrovnanost, protože když bojujete se stresem, je jídlo mnohdy způsobem uvolnění. Takže pokud je to jen trochu možné, myslete nejen na své tělo, ale i na duši… 🙂

Děkujeme za rozhovor.

Foto: Depositphotos.com

Zelené potraviny – silný, rychlý a účinný ochránce vašeho zdraví

Lidské tělo je mechanismus poměrně křehký a zkoušený různými nástrahami moderní doby v podobě uměle vyráběných potravin, nedostatkem času na regeneraci a odpočinek, neustálého tlaku na zabezpečení své, svých dětí, své hypotéky, svého důchodu, nehledě na krizi v oblasti partnerských vztahů.

A tak vznikají první problémy, ze kterých, pokud včas nezakročíme, se mohou vyklubat závažné komplikace. Únava, chronická bolest, podrážděnost či špatná nálada a deprese – to jsou všechno signály, kterými nás tělo varuje, že se blíží krize.

Budete mít zájem:  Nejlepší bramborový knedlík: vždycky s vejcem a raději na páře

Nejvyšší čas vzít rozum do hrsti, protože když nic neuděláme a nějaký ten zdravotní problém si skutečně vypěstujeme, bude pozdě.

A protože si člověk nejlépe pomůže vždycky sám, nečekejte, že vás do pečování o sebe sama někdo dostrká. Chce to rozhodnutí a razantní krok.

My vám dnes ukážeme jeden ze způsobů, jak tělo detoxikovat a dostat do něho řadu blahodárných látek, které organismus odkyselí, vyživí, povzbudí a pročistí.
Nejlepší rady bývají obvykle ty nejjednodušší. Nepotřebujete tělo „obohacovat“ složitě vyráběnými chemickými doplňky stravy. Jednoduše vsaďte na zelenou!

O blahodárných účincích zelených bylinek, které si nasbíráme v lese nebo na louce, je asi zbytečné vyprávět. Povíme si o zázracích rostlinky zcela titěrné, která tvoří absolutní základ potravinového řetězce, jednobuněčné zelené řase plné chlorofylu, bílkovin, vitaminů a minerálů – chlorelle a ječmeni, silném spojenci proti únavě, stárnutí a civilizačním nemocem.

Chlorella- důkladná detoxikace, zdroj bílkovin

Jednobuněčná zelená řasa chlorella žije ve sladkých vodách naší planety nepředstavitelných 2,5 miliardy let. Co se živých organismů týče, jde tedy skutečně o mazáka.

V roce 1890 ji objevil dánský botanik mikrobiolog Martinus Willem Beijerinck. Chlorella drží prvenství mezi rostlinami, co se týče množství obsaženého chlorofylu.

Proto také její název – řecké chloros(zelený) a latinská přípona ella znamená malá.

V čem chlorella může pomoci?
Základní přínos pro lidské zdraví je v úžasných schopnostech velice efektivně detoxikovat organismus. Chlorella na sebe váže škodlivé látky, které jsou usazené v organismu.

 Zelené barvivo chlorofyl vytahuje z organismu těžké kovy, léčí záněty, vně i uvnitř těla (záněty dásní, které předcházejí paradentóze, afty, opary).

Jedná se o zásaditou potravinu, tak že snižuje kyselost organismu, která je nenápadný a podceňovaný spouštěč mnoha nepříjemných a nebezpečných chorob i problémů s obezitou.

Zelené rostliny dále obsahují enzymy potřebné pro správný metabolismus, antioxidanty, které chrání buňky před poškozením a vznikem civilizačních chorob. Chlorella podporuje produkci serotoninu a melatoninu, hormonů dobré nálady a kvalitního spánku.

Podobně jako česnek, chlorella působí jako přírodní antibiotikum. Pokud se necítíte ve své kůži, můžete svůj imunitní systém podpořit vyšší dávkou zelených tabletek, které pomohou v boji s bakteriemi. Zelená rostlinka dále dodá organismu bílkoviny a některé vitaminy. Obsahuje dvakrát více rostlinných proteinů než luštěniny, vitamin A, H, D, C a B, železo, zinek, fosfor a hořčík.

Z jezera až do tabletek…

Kolonie jednobuněčných řas chlorelly se pěstují ve velkých sladkovodních nádržích. Kvůli vlastnosti řasy vstřebávat do sebe látky z okolí je velice důležité dbát na čistotu vody, ve které chlorella žije.

Z toho důvodu kupujte tablety pouze od ověřených a certifikovaných výrobců (např. GW). Chlorella se zpracovává šetrnými postupy, které zachovají veškeré důležité látky v rostlině a zároveň zajistí její dobrou stravitelnost. Doporučená denní dávka je 20 tablet, ale pokud si dopřejete více, je to ku prospěchu.

Nejedná se o lék, ale potravinu. Chlorella eliminuje chyby, kterých se dopouštíte na talíři…

Jak poznáte originál čistou chlorellu?
Čistá chlorela neobsahuje žádné další příměsi (Ečka). Poznáte ji jednoduše. Ponořte pilulku do sklenice s vodou, pokud se rozpustí, máte originál. Kvalitní tabletky poznáte i podle chuti, ty správné chutnají jako dýňové semínko, nejsou hořké a neštípou na jazyku.

Více najdete >>ZDE 

Zelený ječmen – výživa organismu a permanentní detoxikace jater

Zelený ječmen se podává ve formě nápoje. Originální zelený ječmen od společnosti Green Way (GW) se pěstuje v čisté panenské přírodě v Utahu, kde se zároveň zpracovává. Na rozdíl od jiných producentů,originální nápoj neobsahuje vlákninu a mohou jej tedy konzumovat i lidé se zánětem střev.

Ze zhruba 20 – 30 cm vysokých rostlinek se vylisuje šťáva, ta se suší na prášek při teplotě do 37◦C, aby se neztratily žádné z prospěšných látek. Tato úprava je velice praktická, stačí jednoduše rozmíchat lžičku prášku ve vodě, nejlépe v shakeru a nápoj je hotový.

Zelený ječmen se také výborně hodí jako přísada do koktejlů, například v kombinaci s banánem, hruškou, mrkvičkou, případně ovocným džusem. Mimo jiné snižuje glykemický index ovocných koktejlů. Doporučená denní dávka jsou tři sklenky denně.

Zelený ječmen by se měl pít asi dvacet minut před jídlem, aby jej tělo stačilo zpracovat a naplno využít.

Co pro vaše tělo udělá zelený ječmen?
Zelený ječmen je velice účinný na pročištění jater, čímž následně snižuje cholesterol. Rostlina obsahuje vysoké množství enzymů a antioxidantů, které organismus ozdravují, vitalizují a tím zpomalují stárnutí.

Nápoj představuje velmi rychlou dávku energie, když se cítíte unavení, vyčerpaní nebo ve stresu. Působí protizánětlivě, ničí viry, pomáhá při léčení zánětu střev (pouze originální nápoj GW, který neobsahuje vlákninu!).

Nápoj ze zeleného ječmene neobsahuje lepek a pomáhá lidem trpícím celiakií.

Jak poznáte originál zelený ječmen?
Zelený ječmen neobsahuje vlákninu. Jde o velmi jemný prášek, který musíte rozmixovat v shakeru nebo sklenici s víčkem. Na povrchu nápoje zůstává pěna a prášek se neusazuje na dno sklenice.

Při polykání neškrábe v krku a nedráždí sliznice. Na baleních hledejte označení „100% extrakt z listů mladého ječmene v prášku“. Nenechte se zlákat nižší pořizovací cenou, ale spočítejte si cenu jednoho nápoje.

Měla by vycházet na cca 5 Kč za skleničku.

Konkrétní zdravotní problémy, kde pomohly zelené potraviny:

Na jedné straně můžeme tedy tyto dva pomocníky užívat jako prevenci. Ale jsou známé případy, že zelené potraviny pomohly s již rozvinutými zdravotními problémy. Jsou prokázané výsledky při alergiích, atopickém exému, anémii, vysokém cholesterolu, překyselení organismu a tím způsobených problémech s početím, léčbě plísní, vyčerpání, migrénách apod.

Látky obsažené v zeleném ječmeni a chlorelle pomohou tělo nastartovat, začít bojovat a znovuobjevit jeho samo léčitelské schopnosti.

Je možné se zelenými potravinami předávkovat?

Když začínáte užívat zelené potraviny a přeženete dávkování, může se spustit extrémní detoxikace. Mohou se objevit průjmy, nevolnosti, přechodně se může zhoršit stav pokožky.

Tělo začíná vylučovat škodliviny a projevy mohou být různé. Proto raději pomalu a poklidně. Nejlepší je začít nápojem ze zeleného ječmene, který jednak upraví pitný režim a pomůže odplavovat toxiny z organismu.

Potom můžete přidat chlorellu.

Jsou zelené potraviny vhodné pro každého?

Zelené potraviny mohou jíst děti od půl roku, jsou výborné před plánovaným těhotenstvím, aby se tělo pročistilo a připravilo, pro studenty, seniory, sportovce i zvířata.

Musí se během užívání dělat přestávky?

Vysazování není nutné. Zelené potraviny organismus nijak nezatěžují, naopak jej průběžně čistí a vyživují.

Příklad ze života…

Paní Daniela Nováčková a její početná rodina užívá zelený ječmen a chlorellu devět let. Co říká o jejich přínosu pro ni samotnou a pro své čtyři děti?

„O zdraví jsem se zajímala už od raného mládí, měli jsme v rodině různé nemoci, včetně rakoviny a já jsem jim chtěla předejít. PREVENCE je pro mne důležitá. Zkoušela jsem různé metody, upravit si jídelníček, nejíst maso, pít čerstvé zeleninové šťávy, ale nikdy jsem to dlouho nevydržela. Byla jsem poměrně zdravá, a tedy neměla tu zásadní motivaci. Navíc, příprava šťáv zabírala hodně času.
Jednou mi kamarádka přinesla ochutnat mladý ječmen a řekla, ať to vyzkouším. Najednou jsem mohla mít koktejl plný vitamínů, kdykoliv jsem si vzpomněla. Místo odšťavňování stačilo rozmíchat lžičku prášku ve vodě. V té době jsem byla na mateřské dovolené se čtyřmi malými dětmi. Po tomto nepřetržitém maratonu se už poměrně silně začala projevovat únava a vyčerpání, pravděpodobně jsem vypadala a i se cítila starší než dnes. Každá máma to asi zná, neměla jsem čas starat se o sebe. Večer jsem mnohdy usnula dřív než děti, chyběla mi energie.

Jednoduše si namíchat zdravý a výživný, zelený nápoj znamenalo velkou pomoc. Mladý ječmen jsem pila i třikrát denně. A přišla změna. Najednou jsem nebyla tak unavená, měla jsem více prostoru život si užívat a ne přežívat.

Budete mít zájem:  Léčba Osteomyelitidy U Syndromu Diabetické Nohy?

Byla jsem klidnější, vyrovnanější, každodenní dětské hádky mě nevytáčely a večer jsem nepadla únavou. Děti jsme uložili spát a mohli tak trávit příjemné chvíle s manželem. Díky ječmeni jsem získala zpět životní elán a zharmonizovala se dokonce celá rodina a to jsme ocenili všichni.


Když jsem spotřebovala první balení, uvažovala jsem, jestli koupit další. Rozhodla jsem se, že jdu do toho. Nejvíce jsem ocenila jednoduchost, kvalitu a cenu. Jeden nápoj plný vitaminů, enzymů, stopových prvků vyjde pouze na 5 Kč , za takovou cenu šťávu nevyrobím.

Byť nejsem nijak svědomitý člověk, umíchat si třikrát denně nápoj z mladého ječmene jsem nikdy nezapomněla.

Sestře pomohl nápoj z ječmene s alergií…

Objednala jsem si celou krabici a běžela za sestrou, která od dětství trpěla alergiemi. Zatímco já šla do školy, Radka do ordinace praktického lékaře pro injekci, aby přežila svůj kritický půlrok.

Dříve stačilo, když viděla trávu z okna a začala kýchat a slzely jí oči.

Jaké bylo její zjištění, když po půl roce užívání ječmene a chlorelly mohla odložit léky a dokonce přistihla sama sebe, jak bez problému seká trávu.

Děti si zelené potraviny oblíbily…

Ječmen zachutnal i mým dětem. Syn Kája si oblíbil chlorellu. Dcera Helenka trpěla na hnisavé angíny, mívala je i šestkrát do roka a vždy velmi vysokou horečku. Díky ječmeni a chlorelle se Helence posílila imunita. Nepamatuji si, kdy byla naposledy „skutečně nemocná“.

A nejmladší dvojčátka mlsají chlorellu i ječmen od roku a půl. Když se narodila, tak Lucka byla o necelé kilo lehčí a o 3 centimetry menší, než její dvojče. Byla také anémická a méně průbojná. Lucce zachutnaly zelené potraviny nejvíc. Stávalo se, že si vzala lžičku a jedla prášek přímo z dózy a chlorellu po hrstích.

Když jsem se jí zeptala, proč toho jí tolik, odpověděla jednoduše „protože mi to chutná, maminko“. Účinky byly takové, že Lucinka přerostla o 1 cm své dvojče, zbavila se anémie a posílila i psychicky. Zelené potraviny zafungovaly, líbí se mi, že dokážou využít potenciál, který je nám vlastní.
Když děti dostávají zelené potraviny včas, tak jim chutnají.

Když už jsou navyklé na jiné chutě, může jim trvat delší dobu, než si zvyknou.“

Závěrem

Zelené potraviny dokáží využít potenciál člověka, který může být tlumený nejrůznějšími důvody. Není to jen strava, ale stres, nedostatek spánku, nemoc a další faktory, které člověk neovlivní.

Moderní medicína dokáže prodloužit věk. Ale být dlouhověký ve špatném zdravotním stavu, není asi to pravé žití. Podle statistiky žije každý Čech průměrně 17 let ve výrazné zdravotní nepohodě, včetně dětí. Je čas začít s tím něco dělat…

Více najdete >>ZDE

Autor článku: Hana Vargová ve spolupráci s Mgr. Danielou Nováčkovou a Mgr. Zlatkou Kadrabovou

Detoxikace organismu | Vegmart.cz

Detoxikace organismu – detox je přirozený proces probíhající v našem těle. Detoxikace představuje odstraňování toxických a odpadních látek, které mohou mít krátkodobé nebo i dlouhodobé negativní účinky na naše zdraví.

Detox těla probíhá především v našich orgánech, zejména játrech, ledvinách a střevech. Detoxikace zahrnuje i odkyselení organismu, odstranění přebytečné vody z organismu či zbavení se střevních parazitů.

Jak na detoxikaci těla   

Pokud vás trápí  únava, ospalost, ztráta energie, zhoršené zvládání stresových situací, nepohoda v oblasti trávicího traktu, změna kvality vlasů, nehtů či pokožky, vaše tělo se vás snaží upozornit na potřebu detoxikace organismu. 

Základem pro detox je změna životosprávy, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, dostatečný pitný režim a jídelníček bez sladkostí, tučných, smažených jídel a bez polotovarů. Samozřejmostí je úplné vynechání konzumace alkoholu.

Detox organismu lze podpořit užíváním nejrůznějších přírodních produktů jako jsou:

  • Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) – vhodný zejména zejména v případě detoxikace jater       
  • Aloe vera,
  • Chlorella,
  • Zelený ječmen,
  • Čistící čaje.

Z naší nabídky si zákazníci, které zajímá účinná detoxikace organismu, nejčastěji kupují následující produkty:

Zobrazit více Zobrazit méně

Jarní detox snadno a rychle. Zkuste to s ječmenem a chlorell

Po zimě je navíc lidský organismus hodně oslabený – časté výkyvy teplot při přecházení z chladu do tepla, zvýšený výskyt virových onemocnění okolo nás, to vše neblaze ovlivňuje naši tělesnou schránku. Kapitola sama o sobě je tendence vytvářet si kvůli zimě tukové zásoby a častěji útočit na obsah lednice a spíže. Zatížená jsou tak především játra a celkově trávicí soustava, v níž se hromadí toxiny.

A dost! 

Proto je dobré si právě teď říct: „Dost!“. A podstoupit detoxikační kůru. Ta by měla nastoupit na řadu preventivně, ještě než začnete pociťovat, že něco není v pořádku.

Určitě byste však neměli otálet, pokud už cítíte, že si na vás zimní životospráva začíná vybírat svou daň. Jak to poznáte? Nejčastěji tak, že vás více než dřív bolí hlava, jste unavenější, pálí vás žáha a cítíte, že vaše trávení příliš dobře nefunguje.

Využijte zelené potraviny

Jestliže jste zelené potraviny doposud nejedli, vězte, že prvotní detox může zabrat několik dní, ale i týdnů. Vždy záleží na stavu vašeho organismu před začátkem detoxikace.

Každé tělo je jiné a rovněž jinak na snahu ho očistit reaguje. Dlouhodobí konzumenti si často na jaře dělají kůru na zvýšené dávce zelených potravin, aby se po zimě tělo rychleji pročistilo.

Nejlepší je pak konzumovat ječmen i chlorellu celoročně a provádět tak šetrnou detoxikaci těla každý den.

Jakým způsobem může v očistě vašeho organismu pomoci chlorella a ječmen, jsme sepsali zde:

Chlorella

Sladkovodní řasa chlorella obsahuje více chlorofylu než jakákoliv rostlina na zeměkouli. Chlorella je schopná na sebe vázat těžké kovy, rezidua pesticidů, dioxiny i jiné škodlivé látky a ty pak odnášet z těla ven. Na odvodu zatěžujících látek se podílí vláknina a velmi zajímavý sporopolenin obsažený v buněčné stěně chlorelly.

Například dioxiny jsou vysoce toxické látky, které mohou i v relativně malých dávkách způsobit reprodukční problémy, nesprávný vývoj plodu dítěte, ale i poškození imunitního systému nebo rakovinu.

Bohužel se jedná o běžné vedlejší produkty chemických a výrobních procesů.

Současně ale chlorella obsahuje užitečné vitamíny a minerály, například hořčík, vápník nebo zinek, které tělo pro své správné fungování taktéž potřebuje.

Ječmen

Ječmen pomáhá z těla vyloučit zatěžující látky, jako jsou zbytky insekticidů, chemická aditiva přidávaná do potravin nebo nebezpečné pesticidy. Významný vliv mají enzymy, jichž je v ječmeni velké množství a stejně jako u chlorelly se i zde při detoxikaci uplatňuje chlorofyl.

Ječmen mimo to dokáže pomoci v detoxikaci mnohdy velmi zatěžovaných jater. Právě v játrech probíhá řada metabolických procesů včetně metabolismu lipidů nebo aminokyselin.

Kromě toho v játrech dochází k rozbíjení hydrofobních cizorodých molekul, které organismus nemůže vyloučit močí.

Zjednodušeně řečeno, právě zde dochází k jejich zpracování, navázání na hydrofilní látky a následnému vyloučení do žluče nebo krve a odstranění v ledvinách.

Proč je důležité čistit právě játra? Představme si, že játra fungují obdobně jako olejový filtr u motoru vašeho auta. Pokud filtr nečistíte, není schopen plnit svou funkci, tedy filtrovat, a začne vašemu autu způsobovat problémy.

Vaše játra jsou na tom velmi podobně. Pokud je nepročišťujete, místo, aby filtrovala, propouští do těla škodlivé látky, jež mohou způsobovat nejrůznější zdravotní neduhy.

Právě šťáva z listů mladého ječmene podporuje každodenní eliminaci odpadu, a tím pádem správnou funkci jater.

Pokud se rozhodnete pustit se do očisty se zelenými potravinami Green Ways, kontaktujte nás. Vybraný partner naší společnosti s vámi na začátku spolupráce probere veškerá specifika zařazení zelených potravin do jídelníčku a nastaví vám dávkování vhodné právě pro vás. Věříme, že se na konci ozdravné kúry budete cítit odpočatěji a spokojeněji.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector