Co všechno umí kokosová smetana

Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce ???????? Více informací

Co všechno umí kokosová smetana

Dáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní 🙂 Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte vychladit. Pak nalijte na led, hoďte nohy nahoru a v klidu vychutnejte každý lahodný doušek. Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě.

I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa, mořských plodů, tofu či vajec) a často se podává třeba se sladkou sójovou omáčkou, jeho název Satay (někdy také jako Saté) se stal synonymem pro kuřecí špízy doplněné sladkokyselou arašídovou omáčkou. Pokud se ale arašídům vyhýbáte, zkuste tuhle variantu s kešu. Díky jejich přirozené sladké chuti není potřeba dip už vůbec doslazovat. Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové zkrátka umí a byla by škoda se od nich v kuchyni občas neinspirovat 🙂 Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže 🙂 Proto jsem ji zkusila udělat po „našem“. A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo 😀 Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí. Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Chia (čti čia) semínka šalvěje hispánské v posledních letech získala zpět svou bývalou slávu. Dávní Aztékové je používali jako skvělou a snadno přenosnou zásobárnu energie, nebo dokonce jako platidlo.

Neuvěřitelná schopnost chia na sebe vázat tekutinu a vytvářet jemný gel se využívá v mnoha moderních receptech. Mně osobně ale v tolik známém chia pudinku vadí konzistence s kuličkami.

Proto jsem ho zkusila připravit z rozmixovaných semínek a funguje to víc než skvěle. Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Co všechno umí kokosová smetana

Kombinace kokosu a čokolády je taková klasika, která se nikdy neomrzí. Zkuste tyto dvě suroviny použít jako základ pro přípravu jednoduchého vánočního cukroví, na které nebudete potřebovat ani troubu. Jen trošku výkonnější mixér či elektrický mlýnek na kávu. A vlastní fantazii. Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Po změně stravy spoustě lidí ohromně chybí ranní kaše. Osobně spíše nesnídám a když už, tak ne sladká jídla. Ale tuhle potřebu úplně chápu. Ne každý zvládne den zahájit kouskem masa anebo se mu rychle přejí vaječné snídaně. Pokud to takhle máte i vy, tak tu pro vás mám rychlou variantu na krupicovou kaši bez krupice 🙂 Detail receptu »

Co všechno umí kokosová smetana

Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty – od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) po kávové či čokoládové. Detail receptu »

Jestli máte jen trošku rádi čokoládu, tenhle recept si zamilujete. Hebká, nadýchaná, hořko-sladká, jemňoučká pěna, která se přímo rozplývá na jazyku. Co víc si přát? Má to jedinou vadu – musíte pocvičit svou trpělivost a hezky pár hodin počkat, než se dezert vychladí a čokoláda mírně ztuhne. Detail receptu »

Thajské curry je skvělá varianta, jak rychle připravit výborné jídlo a navíc téměř bez práce. Základem je kokosové mléko, které pokrmu dodá jemnost, mírně nasládlou exotickou chuť a zároveň sníží palčivost curry pasty. Vše podtrhne kyselost limetky, která celý pokrm krásně osvěží. Zkrátka zlatá trojkombinace – sladké, kyselé a pálivé 😉 Detail receptu »

Více než 600 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam 🙂 Detail receptu »

Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem „dutch“ byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, takže se vám jen tak nepřejí. Detail receptu »

V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým mlékem. Všechno funguje dokonale! Detail receptu »

Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace. Detail receptu »

Budete mít zájem:  LDL zlý a špatný cholesterol – jak na snížení jeho hladiny v těle?

Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat 🙂 Ačkoliv tenhle druh ovoce sama moc nejím, koláč mi opravdu hodně chutnal. Vyzkoušejte ho se mnou. Detail receptu »

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Tenhle recept mi zrál v hlavě celé čtvrté kolo Whole30. Je to vážně pech, když dostanete neodbytný nápad na dezert na začátku programu Whole30. Ale ustála jsem to 🙂 Detail receptu »

Kokosová panna cotta úžasně kontrastuje s mango přelivem nejen svojí barvou, ale i chutí – sladkost podtržená mírnou kyselostí, sněhově bílá jako podklad pro výraznou žlutou. Detail receptu »

Mlsáte rádi? Co třeba takové gumové medvídky? I když to na první pohled nevypadá vůbec jako paleo, dá se tahle dobrota vytvořit doma za pár korun v porovnání s těmi kupovanými a ještě budete přesně vědět, co obsahuje. Detail receptu »

Tenhle dort mě už dlouho lákal udělat. Nápad s vrstvením dvou barev těsta, které vytvoří zajímavý žíhaný efekt, se mi velmi líbil. Jen jsem musela vyzkoušet, zda to bude fungovat i s oříškovou moukou. A funguje 😉 Detail receptu »

Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat 😉

Detail receptu »

Zázračná kokosová voda: Jak se získává a co prospěšného pro zdraví dokáže?

Foto: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock.com

Průhledná tekutina vás překvapí chutí i obsahem výživných látek

Roste na palmě, asi ho znáte coby bílou strouhanku vhodnou do cukroví, ovšem mladý kokos je lahodný nápoj plný vitaminů a antioxidantů. Může být sladkým dezertem i osvěžujícím dopingem pro sportovce.

O kokosovém mléce a oleji jste možná slyšeli, ale co kokosová voda a dužina alias „maso“? Z jediné palmy, které se v sanskrtu přezdívá strom života, se toho zužitkuje ještě mnohem více! My si tentokrát posvítíme na ořechy v jejich rané fázi růstu, tedy mladé, nebo též zelené, kokosy.

Nepleťte si je s těmi nedobytnými hnědými „bombami“ s chlupy, které se u nás také prodávají. Mladý kokos se sklízí již po šesti až osmi měsících, zatímco jeho starší bratr vězí ve výšce i rok.

Za tu dobu zhnědne a voda uvnitř se přemění v tvrdou dužinu. Z té se pak mixováním a lisováním vyrábí tučné kokosové mléko.

Takže: nezaměňovat kokosové mléko a kokosovou vodu! Jde o dva naprosto odlišné produkty, ovšem z jedné palmy.

Vraťme se ke kokosové vodě, která je skutečně blahodárnou tekutinou, protože obsahuje takzvané cytokininy a další látky, které mimo jiné zrychlují metabolismus. Jejich antioxidační efekt se pak projevuje jako zpomalovač stárnutí.

„V panenské kokosové vodě se nachází také výrazné množství draslíku, vápníku a hořčíku,“ doplňuje dr. Petr Fořt, nezávislý expert ve výživě a sportovní fyziolog.

Kokosová dužina pro změnu obsahuje výrazný podíl kyseliny laurové, která je jednou z hlavních složek mateřského mléka.

Foto: YM.Ku Shahril, Shutterstock.com

Panenská kokosová voda je v Evropě hitem teprve několik posledních let

Odborníci tuto průhlednou tekutinu doporučují místo limonád či džusů. „Je tak dobrá, že se ve vědecké literatuře objevují studie, které potvrzují, že je geniálním nápojem ve fázi zotavení po vyčerpávajícím výkonu. Má své využití i v případě extrémně dlouhých výkonů,“ jmenuje Petr Fořt.

Běžci dlouhých tratí rádi pijí speciální druh mladého kokosu, který nese přídomek královský. Má hnědooranžovou barvu a může skrývat až litr tekutiny, která má sladkokysele jemně slanou příchuť díky vyššímu obsahu sodíku. „Jde vlastně o takový izotonický iontový nápoj, ovšem bez chemických příměsí,“ uzavírá Petr Fořt.

Na všechno nové je třeba si nejprve zvyknout. Pro mnohé je chuť panenské kokosové vody příliš exotická.

„Nejlepší je začít jejími sladšími druhy, které klidně nahradí dezert,“ navrhuje Filip Říha, zakladatel sdružení Mladý kokos.

Připravte si zhruba šedesát korun, což se může zdát hodně, ale získáte téměř půllitr superzdravého nápoje. Dodejme, že diabetici by si měli hlídat vyšší obsah přírodního cukru.

Ještě donedávna jste mladý kokos znali jen z doslechu, ale dnes si ho můžete pořídit v supermarketu, v dobře zásobených prodejnách zdravé výživy nebo na internetu. Nejčastěji ho najdete jako světlý válec shora a zespodu seříznutý do kónického tvaru, někdy ještě zalisovaný do igelitu. Jakmile tato nádhera doputuje do vašich rukou, budete řešit, jak se dostat dovnitř.

Foto: apidach, Shutterstock.com

Nepleťte si šťávu z mladého kokosu s kokosovým mlékem. Jde o dva úplně jiné produkty z téhož jádra

Napoprvé asi budete tápat, ale klid, není to žádná věda. Sekáčkem udělejte čtyři na sebe navazující zářezy ve tvaru čtverce nebo ostrým nožem seřízněte špičku a vytvořte dvě menší díry. Než se k tomu odhodláte, kokos můžete uchovat týden až dva v lednici.

Budete mít zájem:  Cholesterol – co ho ovlivňuje?

Kromě papneské kokosové vody na trhu narazíte i na pasterizovanou v oblíbeném tetrapacku, která sice vydrží neuvěřitelný rok, ale, jak asi tušíte, při zpracování zmizí většina přínosných látek, a navíc je často doplněna o cukr a přídavná éčka. Zatímco pokud je kokosová voda paskalizovaná (upravena vysokým tlakem) nebo čištěná nanofiltrací, je na tom mnohem lépe a lze ji doporučit.

Tak co, ochutnáte tento zázračný nápoj? Napište nám své zkušenosti!

V Thajsku ho kokosy vyléčily po bouračce. Teď s nimi chce Filip Říha pod značkou Wild & Coco dobýt Evropu

Spousta lidí možná vnímá kokos jako exotickou surovinu, se kterou se dostane do kontaktu velmi sporadicky při pečení nebo během dovolené u moře. Jsou ale i tací, pro něž je kokos součástí každodenního života a nezbytnou součástí zdravého a vyváženého jídelníčku i ve střední Evropě.

Filip Říha objevil kouzlo kokosu před několika lety, když se s touto surovinou ve vetší míře setkal po vážné nehodě na motorce v Thajsku. Tehdy odmítl být operován a místo toho nasadil přísnou očistu, kdy po dobu jednoho týdne nekonzumoval nic jiného než kokosy. Když zjistil, jak neuvěřitelný účinek kokosový detox na jeho tělo měl, rozhodl se, že to musí ukázat i doma v Čechách.

Tehdy k nám začal dovážet kvalitní mladé kokosy ze Srí Lanky a pod značkou Mladý kokos je prodával na různých sezónních akcích.

Jeho byznys se ale rozjel natolik, že se brzy rozhodl portfolio svých produktů značně rozšířit a nakonec firmu i přejmenovat, aby její název lépe odpovídal nově vznikající filozofii.

Tak loni na podzim vznikla značka Wild & Coco, která v současné době nabízí v Česku, na Slovensku a také v Německu prémiové kokosové výrobky, o kterých jste možná ještě nikdy neslyšeli.

Kokosové produkty Wild & Coco

Foto: Wild & Coco

O příběhu kokosového byznysu v Čechách, který zaujme nejen milovníky zdravého jídla, jsme si popovídali se zakladatelem firmy Wild & Coco Filipem Říhou a Veronikou Šímovou, která má na starosti oblast marketingu a procesního řízení.

Z Mladého kokosu se stalo Wild & Coco. Proč jste se pro takovou změnu rozhodli?
Filip: Mladý kokos byla hravá značka, která vznikla kolem kokosu a produktu jako takového.

Postupně jsme ale do našeho sortimentu začali přidávat prémiové produkty, které jsou na českém trhu nejkvalitnější svým složením, chutí i cenou. Najednou jsme zjistili, že značka už neodpovídá naší nabídce, protože je málo prémiová.

Lidé si tak mysleli, že naše produkty by měly stát míň, přitom jsme věděli, že už jít s cenou dolů nemůžeme, spíše naopak. Potřebovali jsme lidem ukázat opravdovou kvalitu obsahu už tím, co je zvenku.

A tak vzniklo Wild & Coco…
Filip: Ano. Druhý problém byl, že Mladý kokos je vlastně název jen jednoho produktu a veřejnost tak žila v domnění, že prodáváme pouze kokosy.

My jsme přitom už dávno rozšířili sortiment na řadu jiných produktů.

Navíc byl Mladý kokos neexportní značka, v anglickém překladu – Young Coconut – to nepůsobí tak dobře a vtipně jako u nás, a proto jsme se rozhodli to celé uchopit jinak, aby název odpovídal globálním záměrům a západním trendům.

Proč tedy vlastně nakonec právě Wild & Coco?
Veronika: Líbil se nám ten význam. V překladu je to „divoký a kokosový“, což má evokovat divokost a zároveň přirozenost.

V té době jsme totiž už experimentovali s našimi jogurty, které jsou velmi divoké, probiotické a reálně způsobují změny v těle. Divokost se zároveň skrývá také v jednom z našich programů, kterým je kokosový detox.

V rámci něho lidi učíme přirozeněji jíst a žít si po svém.

Jak vlastně dnes vaše produktové portfolio vypadá? Co všechno se skrývá pod značkou Wild & Coco?
Veronika: Naše produktové portfolio je opravdu široké.

Nabízíme různé produkty z kokosu od těch, které se hodí na vaření, jako je kokosové mléko, smetana, mouka, až po kokosovou vodu, jogurt, kefír nebo sladké i slané pomazánky.

Vedle toho si zákazníci velmi oblíbili i naše kokosové balíčky.

Kolik lidí v současné době tvoří váš tým?
Filip: Je nás šest, ale máme i externí spolupracovníky, jako je designér, grafik nebo IT pracovníci.

Kdo je tedy vaším typickým zákazníkem?
Filip: Máme několik typů zákazníků podle různých druhů produktů.

Základní skupiny, jako jsou základní kokosové jogurty a kefíry, kokosové vody a kokosové pomazánky, jsou oblíbené spíš u mladších lidí. Vedle toho máme hybridní produktové služby.

Jde o balíčky, ke kterým dodáváme i potřebné know-how, ať už je to obsáhlý kokosový detox nebo jogurtovací balíček. Tyto produkty jsou ideální pro specifické cílové skupiny.

Filip Říha, zakladatel Wild & Coco

Foto: Wild & Coco

O jaké přesně jde?
Filip: Balíčky na výrobu vlastního kokosového jogurtu jsou určeny spíše pro rodiny a kokosový detox je zase oblíbený u matek, které potřebují doplnit energii po ukončení kojení. Kokosový detox je ale celkově zaměřený na lidi, kteří ve svém životě chtějí udělat nějakou změnu.

A pak máme třetí skupinu produktů, které jsou asi nejdivočejší. Ty si u nás kupují lidé, kteří mají extrémní zájem o to, co jedí, a jsou ochotni za takové produkty zaplatit stejné peníze jako v západních zemích. To znamená třeba 600 korun za litr jogurtu, který má v sobě stovky miliard probiotických bakterií, a to je něco, co je pro běžné produkty naprosto neslýchané.

Budete mít zájem:  Uzené Maso A Zdraví?

Jaké další produkty do této specifické kategorie patří?
Filip: V Německu slaví velký úspěch zmiňovaný kokosový kefír, protože tam jsou lidé na veganské kefíry obecně hodně zvyklí.

Řada obsahuje také specifickou pomazánku, která chutná podobně jako Lučina a je i podobně použitelná. Zvlášť nabízíme také probiotika, která běžně sami používáme pro výrobu jogurtů.

O ty je velký zájem, protože si z nich lidé doma sami dělají jogurty nebo je dokonce jedí samostatně.

Nabízíme i oblíbený mladý ječmen, a to dokonce jeden z nejkvalitnějších v Čechách. Ten se používá zejména v kokosovém detoxu, při kterém člověk 7 dní pije jen ječmen s kokosovou vodou.

V nabídce Wild & Coco najdeme kromě kokosového mléka a jogurtů i kokosové jerky nebo oříškové pomazánky

Foto: Wild & Coco

Je vidět, že škála zákazníků Wild & Coco‎ je hodně široká.
Veronika: I rozšíření skupin zákazníků byl vlastně jedním z cílů rebrandingu. Předtím šlo zejména o lidi se specifickým druhem stravování.

Jedli buďto raw, bez lepku, vegansky, nebo šlo o ty, kteří se velmi zaměřují na to, co je složením produktu. Změnou našeho brandu jsme chtěli dosáhnout toho, že naše produkty přitáhnou i méně okrajové skupiny zákazníků.

Kolik zákazníků v současné době máte?
Filip: Aktuálně evidujeme v Čechách přes tisíc pravidelných zákazníků na našem e-shopu a stovky u našich velkoobchodních partnerů. Měsíčně prodáme přes český e-shop několik tisíc kokosů a malých jogurtů. U ostatních produktů se jedná o stovky prodaných kusů. V Německu se našich produktů, zejména kefírů, prodávají tisíce týdně.

Kde všude mohou zákazníci vaše produkty sehnat?
Filip: Můžou je koupit různými způsoby. Jednak je to samozřejmě online, kde naše čerstvé, trvanlivé i mražené produkty posíláme lidem po celé České republice i na Slovensko v termoboxu.

Také je rozvážíme po Praze a dodáváme na odběrná místa po celé republice, abychom zákazníkům usnadnili a zlevnili převzetí. Vedle toho je lze nakoupit také v síti různých zdravých výživ, menších obchodů, na Košík.

cz a do budoucna i větších supermarketů, se kterými právě teď jednáme o zařazení našich produktů do jejich stálé nabídky.

„Náš jogurt jsme vyvíjeli a testovali dva roky.“

Jak už jste zmínili, začali jste také pronikat do zahraničí, že?

Valentýnská snídaně do postele: banánové lívance či kokosové vafle umí potěšit

Formulář pro opuštění okresu. Kde ho najdete, kam ho budete potřebovat Lucie Lepařová

Valentýnské ráno je výbornou příležitostí pro společnou snídani třeba v posteli. Stačí si dopředu obstarat ingredience, jako jsou kokosové mléko, banány či avokádo, a zažijete příjemný start dne. Vyzkoušejte recepty na banánové lívance nebo avokádo se slaninou a vejcem.

Banánové lívance | Foto: Shutterstock

Budete potřebovat: 300 gramů hladké špaldové mouky, 40 gramů třtinového cukru, 100 gramů másla, 2 vejce, 400 mililitrů kokosového mléka, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, špetku soli, strouhaný kokos,1 kelímek zakysané smetany, datlový sirup a vaše oblíbené ovoce (jahody, maliny, borůvky).

Jak na to? Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo a postupně vmíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Za stálého míchání přidávejte kokosové mléko, až bude mít těsto konzistenci jako na lívance. Nechte je chvilku odstát, promíchejte a ve vaflovači tvořte vafle. Hotové pokapejte datlovým sirupem, posypte kokosem a podávejte se lžící smetany a čerstvým ovocem.

Přečíst článek ›

Banánové lívance

Budete potřebovat: 4 banány, 150 gramů hladké mouky, 50 gramů mletých ovesných vloček, 1 vejce, 200 mililitrů vlažného mléka, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 40 gramů másla, olej na smažení a skořicový cukr na posypání.

Dva banány nakrájejte na silnější kolečka a osmažte z obou stran na másle. Zbylé dva banány a další ingredience dejte do mixéru a dobře rozmixujte na husté lívancové těsto. Podle potřeby můžete přidat mléko nebo trochu mouky. Na rozpálené pánvi potřené olejem smažte lívanečky dozlatova z obou stran. Podávejte s osmaženými banány a posypané skořicovým cukrem.

Zapečené avokádo

Budete potřebovat: 2 zralá avokáda, 4 vejce, 100 gramů anglické slaniny, 40 g nivy, čerstvé bylinky, sůl a čerstvě umletý pepř.

Avokáda podélně rozpulte, vyjměte pecku a ve vzniklém důlku vyškrábněte ještě trochu dužiny. Na každé půlce seřízněte trochu slupky tak, aby avokádo stálo vodorovně. Do důlku rozklepněte vejce.

Osolte, opepřete, přidejte bylinky a dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C asi na 10 minut. Poté avokáda posypte rozdrobenou nivou a ještě krátce zapečte.

Podávejte s opraženou anglickou slaninou a celozrnným pečivem.

Přečíst článek ›

Ranní koktejl

Budete potřebovat: 2 pomeranče,1 mandarinka, 1 jablko, kousek řapíkatého celeru, 1 centimetr čerstvého zázvoru, lžíci medu, lžičku citronové šťávy a špetka skořice.

Ovoce a zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Oloupaný zázvor nastrouhejte najemno. Všechny ingredience v mixéru důkladně rozmixujte. Pokud je koktejl příliš hustý, můžete ho rozředit ovocnou šťávou nebo vodou.

12.2.2021

Škoda Octavia první majitel, servisní knížka, nehavarované Škoda Fabia servisní knížka, koupeno v CZ Škoda Fabia první majitel, servisní knížka, koupeno v A Škoda Fabia první majitel, servisní knížka, koupeno v D, nehavarované, v záruce Volkswagen Golf první majitel, servisní knížka, koupeno v CZ Škoda Fabia první majitel, servisní knížka, koupeno v CZ Bentley Continental první majitel, servisní knížka, koupeno v CZ, nehavarované, v záruce Škoda Octavia servisní knížka, koupeno v CZ, nehavarované + PRODAT AUTO

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector