Alergie Na Červenou Řepu?

Alergie na řepu je velmi vzácná, ale pokud ji pro nadměrné užívání dostanete, hrozí vám vznik nepříjemných kožních projevů, jako jsou vyrážky, svědění či pravidelná ‚husí kůže‘. Snad nejbolestivějším vedlejším účinkem nadměrné konzumace řepy je dna, která vzniká hromaděním kyseliny močové.
Vysoký obsah minerálů, vitamínů a vlákniny dělají z červené řepy ideální zeleninu pro zdravý jídelníček. Na druhou stranu jsou to právě tyto nutričně zajímavé látky, které mohou způsobit alergie. Mezi projevy patří klasické symptomy, jako jsou svědění kůže a vyrážka, otoky rtů, úst či krku, případně až horečka.

Co z červené řepy?

Řepa je totiž velmi univerzální surovina, z které můžete připravit skvělé chuťovky – pomazánky, hummus, saláty, ravioly Můžete ji také využít při pečení sladkých moučníků, kterým dodá nejen barvu, ale i šťavnatost.

Proč je zdravá červená řepa?

Řepa je bohatá na vitamin C (posiluje imunitu), vlákninu a nezbytné minerály jako je draslík (zásadní pro zdravé nervy a funkce svalů), mangan (dobrý pro vaše kosti, játra, ledviny a slinivku břišní), vápník, železo.

Jak se jí červená řepa?

Červená řepa se dá jíst i syrová a v tomto stavu je převelice chutná. Stačí ji třeba jen nakrájet na velmi jemné plátky, posypat trochou soli a kmínu, zakápnout citronovou šťávou a můžete se do ní pustit. Stejně tak můžeme použít spiralizér a nakrouhat si z bulev krásně červené zeleninové špagety.

Jak často pít šťávu z červené řepy?

Užívání šťávy z červené řepy

  1. preventivně se doporučuje 1 – 2 sklenice za týden.
  2. v případě onemocnění je vhodné požívání 1 sklenice denně
  3. šťávu z červené řepy se doporučuje pít dlouhodobě

Co se hodí k červené řepě?

K řepě se chuťově hodí nejen anýz, ale i křen a ocet.

Jak je zdravá červená řepa?

Je to zelenina velmi hodnotná – ve 100 g bulvy červené řepy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další.

Budete mít zájem:  Zánět Močového Měchýře Léky Bez Předpisu?

Jak Odšťavnit červenou řepu?

Horizontální šnekový odšťavňovač: Nakrájejte řepu na užší hranoly, odšťavní se lépe. Vertikální šnekový odšťavňovač: Nakrájet řepu na užší hranoly je nutností, protože vertikály jsou více náchylné k poškození tvrdými surovinami. Dvouhřídelový odšťavňovač: Řepu stačí nakrájet na čtvrtinky.

Kolik vypít šťávy z červené řepy?

10-43. Šťáva z červené řepy *****

  1. Šťáva z červené řepy je velmi hodnotná pro tvorbu červených krvinek a vůbec k celkovému posílení organizmu.
  2. Šťáva z červené řepy je také prospěšná při poruchách menstruace, jestliže se v tuto dobu pije v malých množstvích, a to vinná sklenička (60 až 100 gramů) dvakrát až třikrát denně.

Kolik vypit šťávy z červené řepy?

Problém při pití šťávy z červené řepy nastává při konzumaci šťávy, která neprošla tepelnou úpravou. Je plná vitaminů a enzymů. Někteří lidé ale větší množství šťávy nesnášejí. Obvykle se uvádí, že snesitelnou hranicí je 100 ml čerstvě vylisované šťávy z červené řepy.

Jak uchovat šťávu z červené řepy?

Vzduchotěsné nádoby

K občasnému skladování čerstvě vylisované šťávy dobře poslouží jakékoli nádoby, které lze vzduchotěsně uzavřít. Použijte třeba zavařovací sklenice nebo lahve s uzávěrem. Nádobu se šťávou vždy dejte do lednice. Takto uskladněná šťáva spolehlivě vydrží minimálně do rána.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector