10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Kdo by nemiloval grilované speciality! Udělat na grilu mistrovské kousky, které lahodí zraku i chuti, ale není jen tak.

Pokud si chcete pochutnat bez starostí s nastavováním teploty, obracením masa a složitým čištěním, je tu pro vás záchrana v podobě OptiGrillu Elite od značky Tefal! S ním vás konec léta bolet nebude, protože můžete vesele grilovat třeba uprostřed zimy. A protože pořádnou grilovačku umíme ocenit, vyzkoušet chytrý gril pro nás bylo potěšením.

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Tefal Optigrill Elite – technické parametry: Konstrukce: kontaktní gril Grilovací plocha: žebrovaná Příkon: 2 000 W Rozměry: 36,3 × 18 × 34,1 cm Hmotnost: 5,2 kg Další vlastnosti: termostat, vyjímatelný rošt, možnost mytí v myčce, odkapávací nádobka, inteligentní systém OptiGrill rozpozná tloušťku masa,

12 programů, světelný indikátor

Víme, co z vás udělá šéfkuchaře

Gril Tefal OptiGrill Elite vám dorazí v objemné krabici, samotný přístroj váží 5,2 kg. Poctivé zpracování určitě oceníte při přípravě pokrmů, neděsí vás totiž chatrné upevnění ani na první pohled nekvalitní materiál.

Po otevření grilu se vám naskytne pohled na dvě žebrované plochy, spodní je hodně šikmá a nachází se na ní drobné výčnělky. Díky nim a žhavé teplotě se maso a další potraviny okamžitě přichytí ke grilovací desce.

Nakloněná spodní strana má taky obrovskou výhodu – přebytečný olej a tuk totiž odtéká přímo do odkapávací nádobky.

Budete mít přehled o každé akci

Na Optigrillu Elite se nachází centrální tlačítko pro vypnutí/zapnutí a displej ohraničený barvami dle stupně propečení. V tomto „okénku“ si pak pomocí bočních světelných šipek vyberete ze 12 programů a také budete mít přehled o kompletní přípravě.

Velké plus udělujeme za to, že se vám díky praktickému asistentovi zobrazí také odpočítávání konkrétního času, jenž zbývá pro dokončení grilování. Kromě šipek se vám po zapnutí nabídne tlačítko OK, funkce pro Mražené potraviny i pro Prudké opékání.

Co se týká nahřátí před prvním použitím, nemusíte se bát, že byste tím strávili půl dne. Průměrná doba nahřátí tohoto elektrického grilu se pohybuje pouze kolem 2 či 3 minut. S tím souvisí také blesková příprava (o té si více povíme za chvíli). Drobnou nevýhodou, kterou s sebou 2000W příkon nese, je trochu více dýmu.

Počítejte také s tím, že pokud bydlíte v panelovém domě, vůně se ponese celým bytem i chodbou. Na balkony nebo domácí grilování při otevřeném okně či zapnuté digestoři můžeme ale doporučit všemi deseti. Ještě upozorňujeme na kratší přívodní šňůru, 0,58metrová délka totiž může přípravy hodně rychle ukončit.

Než začne hostina

Tak, gril i jídlo nakoupeno a co teď? Předtím, než začne samotné grilování, si vytáhněte potřebné ingredience z lednice. Budou mít čas se trochu aklimatizovat a neutrpí takový teplotní šok.

Před zapnutím centrálního tlačítka ještě gril potřete ubrouskem s trochou kuchyňského oleje. Pak si na Tefal OptiGrill Elite vyhraďte dostatek místa, a to i okolo! Taková sklenička v bezprostřední blízkosti by mohla žárem brzy prasknout.

S první potravinou bude přístroj navíc drobátko prskat, takže vytáhnout zástěrku!

  • 10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování
  • TIP: Před samotným grilováním doporučujeme varné desky potřít ubrouskem s trochou oleje (spotřebič mějte vypnutý).
  • Součástí balení kontaktního grilu je lesklá příručka s návodem k přípravě pokrmů i 4 jednoduché recepty na Flank steak marinovaný s limetkou a koriandrem, Grilovaného lososa a salsou s mangem, Parmezán s bylinkovými bramborami a Klasický domácí hamburger.

Samotná příprava zabere maximálně 15 minut a stačí vám opravdu základní potraviny. Na straně 26 navíc najdete návod, který vám např. poradí u Manuálního režimu s minimální teplotou od 120 °C. Teď už budete bezpečně vědět, že takový ananas nebo jablka budou ideální při teplotách od 220 do 235 °C. Tak co zkusit něco nového?

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Steaky na tisíc způsobů

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Nejjednodušší rozdělení při přípravě steaků je na rare, medium a well-done.

Jenže co s tím, když má každý rád jiné maso? Někdo je fanoušek krvavého steaku a někdo dobře propečeného… Jak poznat tu správnou teplotu? Nebojte se, s OptiGrillem Elite budete grilovat jako šéfkuchaři! O ideální míru propečení se totiž za vás postará právě tento elektrický pomocník.

Stačí jen na displeji se světelným indikátorem zvolit správný program. Inteligentní funkce spočítá počet steaků, rozpozná tloušťku masa a automaticky nastaví dobu přípravy. Vy už jen počkáte na pípnutí. A ačkoliv je grilovací asistent opravdu intuitivní, s nastavením češtiny máte naprostou jistotu.

Grilovací plocha je dostatečně velká pro 3 steaky obvyklé váhy. Doporučujeme sjednotit jejich výšku a pak už můžete grilovat dle libosti! 4 úrovně propečení vám na 3 kouscích vykouzlí klidně 3 způsoby najednou.

Jak to teda probíhá v praxi? Zvolíte si program a necháte gril pár minut předehřát. Pak vložíte steaky. Na displeji se bude odpočítávat čas do prvního způsobu, tzn. Velmi málo propečený (rare).

Výsledek je vždy ohlášen pípnutím. Pokud v tomto momentu chcete jeden kousek ze 3 servírovat, žádný problém. Zbylé kousky masa se budou díky chytrému asistentovi dál grilovat do způsobu Málo/Středně/Dobře propečený a všechny změny vám ohlásí.

Co je na tom ještě navíc fakt super? Nejen, že nemusíte hlídat teplotu, nemusíte maso ani obracet! Vrchní plotýnka ugriluje pokrm i z druhé strany a vytvoří vám tak na steaku (ale samozřejmě i na všech ostatních potravinách) dokonale rovnoměrné vzory.

Budete mít zájem:  Dobrý biftek? Ten je jedině ze svobodného zvířete

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

TIP: Maso nepropichujte, nebo z něj vyteče šťáva a bude tak zbytečně vysušené!

Steaky ale z masového menu nejsou zdaleka to jediné, na čem si můžete díky OptiGrillu Elite pochutnat. Zvládne různé druhy ryb i plody moře, kuřecí prsa, slaninu, klobásky i domácí burger. Při první přípravě jsme omylem na kuřecí prso použili program Steak (konkrétně Středně propečený) a chuťově absolutní jednička.

Maso bylo rovnoměrně propečené, a ačkoliv šlo o kuřecí, bylo také pěkně šťavnaté. Steak z mladého býčka jsme chtěli připravit jako Málo propečený.

Když nám však tento výsledek gril ohlásil a my jsme na talíři maso rozkrojili, byl na náš vkus pořád moc „rare“. Vše ale záleží na vašich chuťových preferencích.

  My jsme steak okamžitě šupli zpět a OptiGrill Elite pokračoval v grilovačce. 

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Pozor si dejte při grilování oblíbených norimberských klobásek! My jsme v zápalu nadšení návodem spíš proklouzli, tudíž jsme zvolili přednastavený program Klobásy.

Zbývající čas okolo 20 minut byl trochu zarážející, takže jsme po nějakých 4 minutách pro kontrolu otevřeli víko. A už bylo skoro pozdě.

Pro tyto klobásky je totiž, stejně jako pro pár dalších výjimek, lepší zvolit Manuální režim, konkrétní časy a teplotu najdete na str. 26.

Křupavoučkou slaninu připravíte taky raz dva. Kupte si klasickou krájenou, větší tloušťka není potřeba. Pak už ji jen naskládejte po kousku na gril a zhruba za dvě minutky bude připravená.

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

S OptiGrillem Elite od Tefal připravíte pochoutky i pro odpůrce masa

Jste vegetariáni a máte obavu, že byste gril dostatečně nevyužili? Tak to vás nejspíš vyvedeme z omylu, protože se vám s Tefalem OptiGrill Elite otevřou rozmanité možnosti.

Umí totiž bravurně připravit jak šťavnaté a voňavé sýry, tak panini, brambory, zdravou zeleninu (rajčata, papriky, lilek…) A ve speciálním Manuálním režimu si můžete klidně udělat grilovanou cibulku nebo třeba jablka a banán!

My jsme vyzkoušeli klasický oštěpok i panini s rajčaty, mozzarellou a bazalkovým pestem a dost jsme si pochutnali.

Pokud se rozhodnete pro sýrovou hostinu, budete se muset spolehnout na Manuální režim, ve 12 automatických programech tato potravina totiž chybí.

Věříme ale, že teplotu po pár grilovačkách určitě vychytáte. (Doporučujeme začít s nejnižší a sýr pravidelně kontrolovat, ať se vám nerozteče!)

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

TIP: K polotvrdému sýru alias „oštěpku“ se perfektně hodí brusinková omáčka, tak se po ní nezapomeňte v marketu kouknout!

K dalším polotvrdým sýrům, které je možné běžně sehnat, patří třeba halloumi původem z Kypru. Jen si dejte pozor na hermelín a ostatní plísňové sýry, jež se nejčastěji připravují zabalené v alobalu! Ten je totiž společně s pečicím papírem a jakýmkoliv dalším předmětem, jako jsou třeba špejle na špízy, zakázáno používat.

S výsledkem u brambor jsme byli spokojení asi maximálně, není třeba je nijak předvařovat, a přesto jsou cca za 16 minut hotové.

Ve srovnání s cca 5 minutami potřebnými pro steaky je to ale přece jen trošku delší chvilka, doporučujeme jimi tedy začít.

Stačí je pořádně omýt, nakrájet na plátky 1-2 cm vysoké, v misce pokapat olivovým olejem a osolit.

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilováníTalíře vymeteny, jdeme uklízet!

No, na úklid se nikdo z nás asi moc netěší… Na to ale výrobce OptiGrillu naštěstí myslel a dostat jej znovu do pucu je naprostá hračka.

Nechte jej hodinku i dvě vychladnout, pak pomocí levých čudlíků vycvakněte grilovací plotýnky a umyjte je v teplé vodě s trochou mycího prostředku.

Taktéž doporučujeme využívat jen plastové či dřevěné kleště a pomůcky.

V žádném případě nepoužívejte drátěné houbičky ani jiné kartáče, poškodili byste nepřilnavou vrstvu přístroje. Odkapávací misku stačí vysunout a také jen opláchnout. Nejlepší ale je, že s klidem můžete jak desky, tak odkapávací misku svěřit myčce. Pak už stačí jen nasucho otřít ovládací panel a máte uklizeno! Je to vážně jednoduché.

Závěr

S kontaktním grilem Tefal Optigrill Elite už nemusíte řešit přikládání do ohně ani složité otáčení masa. Díky praktickému asistentovi se rázem stanete v grilování přeborníkem a budete sklízet samé pochvaly! Inteligentní režim je u přístroje až překvapivě přesný a v naprosté většině případů se na něj můžete zcela spolehnout.

Odpustit si ale musíte třeba hermelíny, ty se vám bez použití alobalu udělat bohužel nepodaří. Příprava steaků, klobásek, slaniny, chutných brambor či zeleniny je ale stoprocentní a hlavně blesková. Pokud si teda chcete pochutnat na pestré grilovačce, ačkoliv venku dosahují teploty k nule i níž, je pro vás tento gril jako stvořený!

Klady:Zápory:
+ odnímatelná odkapávací miska – zeleninu je potřeba trošku hlídat (každý kus je jinak šťavnatý apod.)
+ funkce Mražené potraviny – zakázáno použití alobalu
+ možnost mytí v myčce
+ CZ menu
+ praktická příručka
+ manuální režim pro ostatní potraviny
+ rychlá příprava (v řádu pár minut)

Plýtvání v michelinských restauracích? Je to daň za perfektní porci, říká šéfkuchař | Dobrá chuť

Pracoval dva roky v michelinské restauraci v norském Oslu, kde nasbíral cenné zkušenosti, nyní se stal šéfkuchařem nově zrekonstruované pražské Hegertovy Cihelny. „Snažil jsem se sestavit menu, které dbá na lokální, čerstvé a sezonní suroviny,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Vojtěch Václavík.

Budete mít zájem:  Rakovině vaječníků se říká "tichý vrah"
10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Lidovky.cz: Strávil jste několik let v norské michelinské restauraci. Jaká to byla zkušenost?Byla to především dřina. Práce v michelinské restauraci je vždy velmi intenzivní. Když jsem nastoupil, tak to bylo v porovnání s tím, co jsem dělal tady, těžší. Opravdu hodně se dbá na sebemenší detail.

Pokud neodvedete naprosto perfektní práci, dají vám to tam sežrat. Na perfekcionalismus jsem si musel zvyknout. Když si to člověk zažije a vezme za své, tak už to potom ani nevnímá. Dá se to zvládnout. Pro určité typy lidí je to ale moc. Během těch dvou let jich hodně skončilo, prostě jim to za to nestálo.

Tlak na kuchaře je velký.

Lidovky.cz: Jsou kuchaři za náročnou práci i slušně honorovaní?Absolutně ne. To vám asi řekne každý, kdo pracoval v nějaké dražší restauraci. Peníze jsou spíš menší a lidé se tam hrnou sami od sebe kvůli tomu, aby se něco naučili.

V těch špičkových restauracích pracují klidně zadarmo. Jen na stáže. Takže z třiceti lidí, dostává zaplaceno třeba jen pět kuchařů. Zbytek personálu je rád, že tam vůbec může být. Já měl od začátku plat a byl jsem rád.

Když bych to ale porovnal s normálním a běžným platem kuchaře, měl jsem rozhodně méně.

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Lidovky.cz: Pracovalo v restauraci více cizinců?Když jsem začínal, tak tam byli hlavně Norové, pár Švédů a jeden Polák. Když jsem odcházel, pracovalo tam pět Poláků, jeden Fin a Norů byla menšina. Bylo to opravdu hodně intenzivní.

Lidovky.cz: Když byste srovnal své zkušenosti v Norsku s tím, co jste se naučil v Česku. V čem vidíte největší rozdíl?To je těžké, já jsem v Česku nepracoval v michelinské restauraci.

Takže pro mě bylo nejsložitější zaměření na detail, na to, že každý talíř musí být naprosto stejný. A na chybu vás tu hlasitě upozorní. Jídlo musí být dokonalé, skvěle ochucené, jedna porce jako druhá.

Naučil jsem se ale nové techniky, které mohou zabrat i celý den.

Lidovky.cz: Jaké?Dělali jsme třeba sušený žloutek, který se naložil na 24 hodin do soli a druhý den se sušil, nechal odležet v lednici a teprve potom se mohl použít.

Lidovky.cz: Když je jídlo takhle složité a musí se plánovat dopředu, kdo spočítá kolik se ho musí připravit? Jak je to s porcemi? Kolik se jich připravuje?Musíte jich připravit hodně.

Lidovky.cz: A co se dělá se zbytky?Ty se vyhodí. Obecně si myslím, že zbytky v michelinských restauracích jsou vždycky velké. Když děláte z květáku tenké plátky, tak z jedné hlavičky jich uděláte jen pár, to ostatní je vlastně odpad. Něco spotřebujete na personální jídla. Ale všechno ostatní se vyhodí. Samozřejmě se nevyhazují kvanta jídla každý den, ale zbytky jsou poměrně velké.

Lidovky.cz: Dá se říct, že se v restauracích plýtvá jídlem?V Norsku jsem zažil třeba situaci, kdy jsme připravovali jehněčí bok, poměrně velké množství. Jenže pak se někdo rozhodl, že se menu změní a všechno to jídlo se vyhodilo.

Slyšel jsem i tom, že nekteré restaurace zbytky rozdávají bezdomovcům, ale to nebude případ Prahy. Teď jsem slyšel, že nějaká skupina jezdí a sbírá křivou zeleninu, aby ji zemědělci nezaorali zpátky, protože je nedokonalá. Tak tomu moc fandím.

Lidovky.cz: Skandinávská kuchyň je teď v Česku trendy. Čím myslíte, že to je?Není tomu tak jen v Česku, vlastně je to otázka posledních let a týká se to celé Evropy. Myslím, že je to od té doby, kdy se kodaňská Noma poprvé stala nejlepší restaurací. Teď se mi ale zdá, že už ta hlavní vlna opadá. Ke slovu se hlásí orientální a peruánská kuchyně.

Lidovky.cz: Jste v Česku zpět asi tři měsíce, věděl jste hned, že půjdete dělat šéfkuchaře do Hegertovy Cihelny?Věděl, nastoupil jsem hned, jak jsme se s přítelkyní vrátili z Norska. Mimo jiné i proto, že jsme očekávali první dítě. Takže od příjezdu jsem v restauraci, vymýšlel jsem nové menu a zařizoval to, co bylo nutné.

S majiteli jsme se domluvili, že budeme dělat středoevropskou kuchyni, což mi bylo velmi sympatické. Tím, že jsem se vždycky o vaření zajímal a moje prateta byla kuchařka, pročítal jsem staré kuchařky a hledal inspiraci. Snažil jsem se z nich něco naučit a použít právě při sestavování nového menu.

Najdete na něm i raky, ačkoli nejsou z Česka, tady totiž nejsme schopní je sehnat. Menu jsem ale musel konzultovat. I proto, aby bylo možné jej podávat v té nejlepší kvalitě. Právě teď se totiž potýkáme s tím, že nemáme dostatek lidí. Nechápu, čím to je. V Praze je asi krize a sehnat kuchaře je opravdu problém.

Musel jsem tedy udělat nějaké ústupky, abychom byli schopní i v menším počtu navařit vše.

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Lidovky.cz: Jaká česká surovina vám připadá neprávem opomíjená?Zcela určitě je to za studena lisovaný řepkový olej. Všichni používají olivový, ale panenský řepkový, ten je mnohem lepší. Rád ho používám.

Budete mít zájem:  Zánět hrtanové příklopky – epiglotitida – příznaky, příčiny a léčba

Lidovky.cz? Jaké sezonní potraviny máte nejraději?Asi nejraději pracuji s chřestem, je výborný a má dobré vlastnosti. V Norsku jsem se naučil sbírat bylinky a to mě opravdu baví.

Třeba medvědí česnek. To je paráda, nakládali jsme ho jako capari a do oleje. Pak třeba z těch divokých bylinek je to určitě šťovík a česnáček.

Šťovík používáme čerstvý na ozdobu talířů a musím říct, že z toho mám radost.

Lidovky.cz: Na čem si nejvíce pochutnáte?Doma dělám hodně rychlá jídla, třeba těstoviny. Většinou vařím já. Ale nemohu říct, že mám nějaké jídlo nejraději. Mám ho rád obecně. Ocením, když přijdu i na vesnici do hospody a tam mají skvělý guláš, tak to jsem pak nadšený.

Campingaz 3 SERIES WOODY LX

  • Přidáno: 7. března 2020 Doporučuje produkt
    • rychlost používání, v létě gril používáme hodně často na maso,ryby, zeleninu- dobře na něm funguje pizza pec – odzkoušeno, VOK dokáže rozpálit do kouřové teploty – to jsem měl obavu zda bude výkon stačit – stačí i na můj litinový.
    • zatím jsem na nic nepřišel
  • Přidáno: 20. června 2019

    Doporučuje produkt

    Osvědčená značka,kterou preferuji.Vše jak má byt,jen to čištění tálů.Ale to ke grilování patří

  • Přidáno: 9. června 2019

    Doporučuje produkt

    • jednoduchá obsluha,super grilování za pár minut jídlo na stole
  • Přidáno: 15. května 2019

    Doporučuje produkt

    • Rozebíratelné ohniště, vše se může dát do myčky.
    • Dřevěný rám se hodí do pergoly.

    Závitová pouzdra v dřevěných částech by mohla být pevnější.

  • Přidáno: 9. dubna 2019

    Doporučuje produkt

  • Přidáno: 16. července 2018

    Doporučuje produkt

    Gril jsem od doby koupě již několikrát použil a musím říci, že jsem s ním maximálně spokojený. Přesně to co jsme potřebovali.

  • Přidáno: 6. července 2018

    Doporučuje produkt

    • Vyhovuje v malých prostorách
  • Přidáno: 15. června 2018

    Doporučuje produkt

    Produkt je perfektní. Uvidíme časem, ale první grilování paráda. Jednoduché zapálení. Rychlá příprava steaků a všeho dalšího . Elektronické zapálení také paráda a hlavně možnost rozebrání Grillu a vložení do myčky na nádobí. Jinak litinový rošt a tál také bezvadné. Steaky kuřecí, vepřové, paprika, tvaružky , buřty vše na známku č.1 z tohoto grillu:-)

  • Přidáno: 8. května 2018

    Doporučuje produkt

    • Myslím, že neodejde za jeden rok jako levné grily.
    • Přidáno: 31. července 2017
    • Doporučuje produkt
    • Super, zatím maximální spokojenost
  • Přidáno: 17. července 2017

    Doporučuje produkt

    • kvalitní litinový rošt, jednoduchá údržba
    • stabilní konstrukce i pro přesuny
    • hezký design
    • nepřesně ukazující teploměr
    • široké háčky na příslušenství – obtížné zavěšení grilovacího nářadí
  • Přidáno: 17. července 2017

    Doporučuje produkt

    • Kombinace dřeva a plechu
    • Kvalitní litinové rošt
    • Možnost dokupovat další příslušenství

    Kromě toho, že je velmi kvalitně zpracován, tak se mi na produktu líbí, že má 2 typy grilovací plochy (plnou, mřížku) a mohu si dle grilované potraviny zvolit, kde chci grilovat. Zároveň se mi líbí kombinace dřeva a plechu, protože to do dřevěné pergoly s dřevěným nábytkem perfektně zapadá.

    Trošku mě překvapila montáž, protože jsem si myslel, že gril dovezou a za 5 minut griluji, ale nakonec jsem skládal asi hodinu.

    Nicméně to nebylo nijak složité, ale spíše se ve všech dílech zorientovat a jako správný kutil razím teorii, že návod je pro amatéry 🙂 Co se týče grilování, tak maximální spokojenost.

  • Přidáno: 11. července 2017

    Doporučuje produkt

    • rychle se nahřeje, má vysoký výkon
    • do prostoru pod grilem se nevejde 10 kg PB láhev
  • Přidáno: 6. června 2017

    Doporučuje produkt

    • jednoduchá montáž, přehledný návod, kombinace se dřevem dává grilu další hvězdu navíc, snadná manipulace, snadné čistění

    předčilo očekávání – elegantní gril na terasu, jednoduchá mintáž, ještě jednodužší ovládání – doporučuji

  • Přidáno: 31. května 2017

    ok

    1. Přidáno: 16. května 2017
    2. Doporučuje produkt
    3. Doporučuji ostatním.
  • Přidáno: 17. června 2016

    Doporučuje produkt

    • 100% spokojenost, od té doby co gril máme (cca týden) grilujeme každý den a naprostá spokojenost.Gril je rychle rozehřátý. Dobře se čistí. Super, že se dá dokupovat příslušenství jako pánev na pealu, pizzu, rozen na kuře ,-) Grilování zvládne i laik.
    • nevejde se pod gril 10kg plyn.láhev, musí stát vedle

    Max.spokojenost, určitě všem doporučuji.

  • Přidáno: 6. června 2016

    Doporučuje produkt

    • Jsme nadšeni.
    • Po kladném hodnocení uživatelů.
    • Mnoho dílů na sestavení.
    • 3hodiny jsem montoval

    Po sestavení grilu vše funkční a po první grilovačce jsme
    nadšení a spokojení.Provedení je slušné a vše pasovalo.
    Krásný kousek nábytku na chaloupce.

  • Přidáno: 30. května 2016

    Doporučuje produkt

    • Návod k montáži je dlouhý (28 stran), ale vede krok po kroku k zaručenému cíli.
    • Dřevěné díly jsou spojeny šrouby, takže nikde nehrozilo stržení závitu, jako u vrutů, a výsledná konstrukce grilu je pevná a stabilní.
    • Díly k čištění po grilování lze snadno a rychle vyjmout a čistit mimo gril, kde jsou k mytí dobře přístupné.
    • Komunikace se servisem (fi Coleman) je příkladná.
    • Gril není bezúdržbový – k dokonalosti mu chybí jen toto.

    Nepamatuji, kdy bych sestavoval zakoupený výrobek s takovou radostí. Kvalita výrobku mě naplnila důvěrou ke značce Campingaz.

  • Přidáno: 22. května 2016

    .

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector